MHP'li Vahapoglu: Askeri hastaneler için adim atilmali

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoglu, "Askerî liseler konusunda adimlar atildigini sevinçle duyuyoruz. Askerî hastaneler konusunda da mutlaka bir adim atilmasinin gerekli olduguna inaniyoruz" dedi.

Güncel 27.11.2022 12:35:00 0
MHP

BURSA (IGFA)  - MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoglu,Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alinan Milli Savunma Bakanligi'nin bütçe kanun teklifini partisi adina degerlendirdi.

Milli Savunma Bakani Hulisi Akar’in da katildigi toplantida Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve Istihbarat Komisyonu Üyesi Bursa Milletvekili Vahapoglu, “Türkiye Cumhuriyeti hedef ülkedir.Hem içinde yer aldigimiz BatiBloku’nun hem de Dogu’nun hedefindedir. Türkiye Cumhuriyeti'yle hesabiolanlar, hem Türkiye Cumhuriyeti'ni yanlarinda tutmak hem de TürkiyeCumhuriyeti'ni yipratmak üzere terör gruplarini ve olusturmaya çalistiklarialtkültürleri kullanmaktadirlar” dedi.

“Bu kapsamda, hedef olan kurumlardanöncelikli olani millî savunma yapimizdir” diyen Vahapoglu, “Türk Silahli Kuvvetleri, jandarmamiz, polisimiz ve güvenlik ile istihbarat kuruluslarimiz bukapsamdadir. Özellikle yurt disi bazi politik ve hukuk zeminlerindekullanilmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi kayitlarina geçirilmek vegündeme sokulmak maksadiyla sarf edilen bilindik sloganlara ve temelinsan haklari kapsamindaki konularda ihlallerin olduguna dair itham veiftiralarina dikkat çekmek isterim” diye konustu.

KIMYASAL SILAH IFTIRASI

Türk Silahli Kuvvetlerinin terörle mücadele basarisi karsisindabocalayanlarin“kimyasal silah kullanildigi” iftirasini gündeme sokmayaçalistiklarina isaret eden Vahapoglu, söyle devam etti:

“Bu iftiranin kimler tarafindan gündeme sokuldugununfarkindayiz. Bu kampanyanin arkasinda ülkemize yönelik hesabi olanülkeler bulunmaktadir. Uluslararasi senaryoyazip oynayan ülkelerinelindeki en önemli güçlerden biri, sahip olduklari silahli kuvvetlerdir.Türkiye, geçmiste oldugu gibi bugün de daha güçlenerek caydiriciliginipekistirmistir. Savunma alaninda yapilan harcama ve yatirimlarielestirenler, sözde baris çigirtkanligi yapanlar ya asiri ölçüde saf ya daTürkiye Cumhuriyeti'nin jeopolitik ve jeostratejik konumunu bilmeyen cahil
veya düsman güçlerine askerlik yapanlardir. Özellikle millî hudutlarimizin savunulmasi ve sinir ötesinde ülkemize yönelik terör saldirilari karsisinda Birlesmis Milletler Antlasmasi'nin 51’inci maddesinin hükümleri geregi sinir ötesinde basarili operasyonlar yürüten Türk Silahli Kuvvetlerinin her seviyedeki mensubunu yürekten tebrik ediyorum. Bu kapsamda, terörlemücadelede olmazsa olmaz olan siyasi destek konusunda yani  terörlemücadelede görevli olan personele saglanan siyasi destek ve siyasi kararlilik konusunda Türk Silahli Kuvvetleri, jandarma, polis ve güvenlik korucularina her türlü destegi veren Sayin Cumhurbaskanimiza , zatialinize ve Içisleri Bakanina tesekkür ediyorum.”

AYRIM ORTADAN KALKMALI

Askerligin bir geçim kaynagi degil bir hayat tarzi olduguna vurgu yapan MHP Bursa Milletvekili Vahapoglu, askeri personelin meslegini içsellestirebilmesinin ancak küçük yasta sisteme dâhil edilmesiyle mümkün olacagina degindi.

Vahapoglu, “Bu konuda, özellikle askerî liseler konusunda adimlar atildiginisevinçle duyuyoruz. Askerî hastaneler konusunda da mutlaka bir adimatilmasinin gerekli olduguna inaniyoruz.Çünkü Türkiye gibi bir ülkenin mutlak surette askerî hastanelerinin olmasi gerekiyor” dedi.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °