ERYILMAZ, “YUNUSEMRE’DE HER 4 KİŞİDEN BİRİ YARDIMA MUHTAÇ!”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Türkiye’ninn derin bir yoksulluk içerisinde olduğunu belirterek, “Utanmadan çıkıp halka verdikleri, elektrik faturasını bile zor karşılayan nakdi ve gıda, kıyafet yardımıyla övünüyorla

Güncel 27.07.2022 12:46:06 0
ERYILMAZ, “YUNUSEMRE’DE HER 4 KİŞİDEN BİRİ YARDIMA MUHTAÇ!”

2021 yilinda Manisa’da Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan 2021 yilinda 2 bin 183 kisiye 1 milyon 723 bin 542 TL yardim yapildigi bildirildi. 

Yunusemre Belediyesi’nden yapilan açiklamaya göre 60 bin kisiye gida kolisi, 5 bin çocuga kiyafet, bot, bebek bezi dagitildi, yaklasik 4 bin hanenin elektrik faturalarini ödendi ve bakkal veresiye defterleri kapatildi. 

IYI Parti Manisa Il Baskani Hasan Eryilmaz, iktidarin halki bile isteye fakirlestirdigini ve daha sonra verdigi yardimlarla övündügünü savundu. 

“FAKIRLESTIRDIKLERI HALKA YARDIM REKLAMI YAPIYORLAR”

Baskan Eryilmaz, “Türkiye, zenginlerin parasina para kattigi, fakir vatandaslarimizin ise bir ekmek almakta bile güçlük çektigi, orta diregin kalmadigi bir ülkeye dönüstü. Dolari 7 TL’de tutmak için 128 milyar dolari yaktilar, dolar 17’lere dayandiginda fakirden alip zengine verdikleri bir kur korumali mevduat sistemi uydurdular. Ülkeyi öyle bir derin yoksulluk sarmalina ittiler ki, asgari ücretle çalisanlarimiz bile yoksulluk sinirinin altinda yasiyor. Vatandaslar kira ödeyemedikleri için Anadolu kentlerine tayin istemeye çalisiyor. Tüm bunlar apaçik önümüzde dururken, utanmadan fakirlestirdikleri halka yardim yaptilar diye kendilerini reklam etmeye çalisiyorlar” dedi.

“YOKSULLUK EDEBIYATINI BIRAKIN”

IYI Parti Manisa Il Baskani Hasan Eryilmaz son olarak su ifadeleri kullandi, “Geçtigimiz gün Yunusemre Belediyesi’nin bir açiklamasini gördüm, okudum ve gözlerime inanamadim. Belediye, 270 bin nüfuslu Yunusemre’de 60 bin kisiye gida kolisi dagittigini söylemis. Yani Yunusemre ilçemizde yaklasik her 4 kisiden biri gida kolisi yardimina bile muhtaç noktaya getirilmis. 5 bin çocuga bot yardimi yapilmis. Bunlar korkunç rakamlar. 4 bin hane, elektrik faturasi ve veresiye bakkal borçlarini ödeyemedigi için belediye sözde yardim etmis. Bir haneyi 3 kisi varsayarsak, Yunusemre ilçemizde yasayan en az 12 bin kisi elektrik faturasini, bakkal borcunu ödeyememis demektir. Kendiniz zenginlik içerisinde yasarken, yardima muhtaç insanlarimiza fakirlik edebiyati yapmayi birakin. Türk milletinin yardima muhtaç hale gelmesinin tek sorumlusu AK Parti iktidarinin 20 yildir halkina ihanet etmesidir. Vatandastan göreceginiz tepkiyi bildiginiz için sokaga çikip saha çalismasi bile yapamiyorsunuz. Yapilacak olan ilk seçimde halk sandikta size gereken tokadi atacak. IYI Parti olarak biz halka yardim etmeyi degil, halkin yardima ihtiyaç duymayacagi bir sistemi hayata geçirmeyi vaat ediyoruz. Bu milletin yakasindan düsün artik”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °