ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN ‘ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE’ EĞİTİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalkınma Ajansı ve Usturlab Deneyim Merkezi iş birliğiyle ABB Çocuk Kulübü üyelerine yönelik 'Çocuklar İçin Atölye' programını başlattı. Çocukların astronomi, bilim, doğa, sanat ve teknoloj

Güncel 27.07.2022 12:12:54 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalkinma Ajansi ve Usturlab Deneyim Merkezi is birligiyle ABB Çocuk Kulübü üyelerine yönelik 'Çocuklar Için Atölye' programini baslatti. Çocuklarin astronomi, bilim, doga, sanat ve teknoloji egitimlerine erisimlerini kolaylastirmak amaciyla proje sonunda 7-12 yas grubu yaklasik 800 çocuga ücretsiz egitim destegi verilecek.

ABB, sanati, bilimi ve teknolojiyi küçük yasta asilamak amaciyla egitim ve sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. ABB, Ankara Kalkinma Ajansi ve Usturlab Deneyim Merkezi ile is birligi yaparak Ankara Büyüksehir Belediyesi Çocuk Kulübü üyesi 7-12 yas arasindaki yaklasik 800 çocuga yönelik 'Çocuklar için Atölye' çalismasi baslatti.

HEDEF: TABIAT VE SANATI TEKNOLOJIK MATERYALLERLE ÇOCUKLARLA BULUSTURMAK

Felsefe, sanat ve bilimsel üretim sürecini daha erisilebilir hâle getirmeyi ve tabiatin bu çagdaki yolculuguna eslik etmeyi amaçlayan ABB ile Usturlab Deneyim Merkezi bu projeyle, bilimi sokaga, oyunlara, sehirlere ve okul siralarina tasiyarak dezavantajli çocuklari da bilim ve teknoloji ile bulusturmayi hedefliyor.

Usturlab Deneyim Merkezi Egitim Direktörü Ayse Ersöz Ekizoglu, “2010 yilindan beri felsefe, sanat, tabiat ve bilimin serüvenine eslik ediyoruz. Atölye egitimleri, müzeler, kutu oyunlari ve atölye egitimleri düzenleyerek çocuklarimizi nitelikli egitimlerle bulusturuyoruz. Amacimiz bir sosyal sorumluluk projesi olarak dezavantajli çocuklari Usturlab nitelikli egitimleriyle bulusturabilmek. ABB’den gelen çocuklara 4 gün süresince gönüllü egitmenlerimiz tarafindan ücretsiz egitim destegi saglayacagiz' dedi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Çocuk Hizmetleri Sube Koordinatörü Nagehan Topcu da projenin Baskentli çocuklarin egitimine katki saglayacagina dikkat çekerek, “ABB Çocuk Kulüplerimize bagli yaklasik 800 çocugu bu atölyelerden faydalanmasi için Usturlab’a getiriyoruz. Bu projenin amaci çocuklara yaz döneminde sanat, bilim ve temel bilimlerle ilgili bilgi vermek ve keyifli zaman geçirmelerini saglamak” diye konustu.

ÇOCUKLAR BILIMI, DOGAYI VE SANATI EGLENEREK ÖGRENIYOR

Çocuklarin nitelikli astronomi, bilim, doga, sanat ve teknoloji egitimlerine erisimlerine katilimlarini kolaylastirmak için 20-21 Temmuz'da ilki verilen ücretsiz egitim 27-28 Temmuz 2022 tarihlerinde de devam edecek. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde ögrenim gören ve Usturlab Deneyim Merkezi’nde egitim alan ögrenciler tarafindan gönüllü olarak verilen egitimlere katilan Baskentli çocuklar ise düsüncelerini su sözlerle paylasti:

Toprak Kaya: “Hayvanlarin özelliklerini ve anatomisini inceledik. Yaz tatilimi burada geçirmekten mutluyum. Eglenceli bir egitim süreci oluyor benim için.”

Merve Naz Ergisi: “Burada kâgitlara tavsan çizdik, boyadik ve kestik. Burada zaman çok güzel geçiyor. Yeni arkadaslar tanimis oluyorum bu sayede.”


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °