İZMİR'DE ÇOCUKLAR İÇİN SOKAK ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl da çocukların yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için sokak etkinliklerini başlattı. Salı günleri Bornova ve Karşıyaka’da, perşembe günleri İnciraltı Kent Ormanı’nda ve Karanti

Güncel 25.07.2022 18:06:53 0
İZMİR

Izmir Büyüksehir Belediyesi bu yil da çocuklarin yaz tatilini en verimli sekilde degerlendirebilmeleri için sokak etkinliklerini baslatti. Sali günleri Bornova ve Karsiyaka’da, persembe günleri Inciralti Kent Ormani’nda ve Karantina Meydani’yla Kültürpark arasinda dönüsümlü olarak düzenlenecek etkinlikler 10 hafta boyunca devam edecek.

Izmir Büyüksehir Belediye'nin 'Çocuk dostu kent' hedefi dogrultusundaki sokak etkinlikleri “Oyunlar da bizim sokaklar da!” sloganiyla basliyor. Sosyal Projeler Dairesi Baskanligi’na bagli Aile ve Çocuk Hizmetleri Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlikler kapsaminda çocuklar haftanin 2 günü 4 noktada ögrenirken eglenecek. Uzman egitmenlerin eslik edecegi etkinliklerde geleneksel oyunlarla çocuklarda kültürel hafiza yaratilmasi hedeflenirken geri dönüsüm, oyun, müzik, sanat, yaratici drama, sokak oyunlari atölyeleri ile çocuklarin ince ve kaba motor becerileri gelistirilecek. 

YAS ARALIGI SARTI YOK

Sokak etkinlikleri 25 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasinda 10 haftalik süreyle 19.00-21.00 saatleri arasinda düzenlenecek. Sali günleri Bornova Büyükpark ve Karsiyaka Evlendirme Dairesi’nin çevresinde, persembe günleri ise Inciralti Kent Ormani’nda ve Karantina Meydani’yla Kültürpak’ta dönüsümlü olarak yapilacak. Açik alandaki etkinliklere ayni ayna ortalama elli çocuk katilabilecek. Etkinliklerde yas sarti aranmayacak.

OYUN OYNAMA HAKKINA ERISIM

Okullarin tatil oldugu yaz aylarinda çocuklarin sokakta etkin vakit geçirmesini saglamak amaciyla yapilan sokak etkinlikleriyle çocuklarin psiko-sosyal, fiziksel ve bilissel gelisiminin desteklenmesi, akranlari ile zaman geçirebilmesi, oyun oynama hakkina erismesi ve açik alanda sosyallesmesi amaçlaniyor.

26 Temmuz Sali Bornova Büyükpark ve Karsiyaka Evlendirme Dairesi çevresinde, 28 Temmuz Persembe Inciralti Kent Ormani ve Karantina Meydani’nda, 2 Agustos Sali Bornova Büyükpark ve Karsiyaka Evlendirme Dairesi çevresinde ve 4 Agustos Persembe Inciralti Kent Ormani ve Kültürpark Kahramanlar Kapisi’nda yapilacak. Detayli bilginin (232) 293 97 24 numarali hattan alinabilecegi belirtildi.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °