CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: 'LOZAN ÜLKEMİZİN TAPU SENEDİDİR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması’nın 99. yılını kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan kahramanı İsmet İnönü’yü andı. Kılıçdaroğlu, “Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun tek

Güncel 24.07.2022 13:35:00 0
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU:

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Lozan Baris Antlasmasi’nin 99. yilini kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan kahramani Ismet Inönü’yü andi. Kiliçdaroglu, “Parlamento açildiginda verecegimiz ilk kanun teklifi, Lozan'in resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktir. Lozan, ülkemizin tapu senedidir” dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Lozan Baris Antlasmasi’nin 99. yilini kutladi. Kiliçdaroglu, “Büyük bir diplomasi zaferine imza atarak bagimsiz Türkiye’nin yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Ismet Inönü’yü ve tüm milli mücadele kahramanlarimizi saygi ve minnetle aniyor, Lozan Baris Antlasmasi’nin 99. yilini kutluyorum” dedi. 

Kiliçdaroglu, Lozan’in imzalandigi günün resmi bayram olarak kabul edilmesi için TBMM’ye kanun teklifi vereceklerini tekrar açikladi. Kiliçdaroglu, “Milli mücadelemizi, büyük bir diplomasi zaferiyle taçlandirdigimiz Lozan Baris Antlasmasi'nin yil dönümünde tekrar söylüyorum. Parlamento açildiginda verecegimiz ilk kanun teklifi, Lozan'in resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktir. Lozan, ülkemizin tapu senedidir” dedi.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °