KARAMOLLAOĞLU’NDAN, BAKAN KİRİŞCİ’YE: “ANADOLU, HEPİMİZE YETER”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Venezuela gezisi sırasında hayvancılığa ilişkin sözlerine “Venezuela veya bir başka ülkeye baktıklar

Güncel 23.07.2022 11:02:00 0
KARAMOLLAOĞLU’NDAN, BAKAN KİRİŞCİ’YE: “ANADOLU, HEPİMİZE YETER”

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin tarim arazilerini incelemek için gittigi Venezuela’da, “Siz bu merayla hayvancilikta dünyada bir numara olmalisiniz; biz hayvancilik yapiyoruz, hayvanlarimiza sanki pizzacidan pizza burgerciden burger ismarlar gibi disaridan yem alip, öyle yediriyoruz” açiklamasina tepki gösterdi. Karamollaoglu, “Venezuela veya bir baska ülkeye baktiklari bakis açisi ile ülkemizin bereketli topraklarina bir kez bakabilseler; Anadolu’muzun potansiyelinin hepimize yetecegini görecek, anlayacaklar. Anadolu, hepimize yeter” dedi. 

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu; Tarim ve Orman Bakani Kirisci’nin Venezuela’daki Venezuela Tarim ve Araziler Bakani Wilmar Castro Soteldo'ya Türkiye’deki hayvancilikla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Kirisci, “Siz bu merayla hayvancilikta dünyada bir numara olmalisiniz; biz hayvancilik yapiyoruz, hayvanlarimiza sanki pizzacidan pizza burgerciden burger ismarlar gibi disaridan yem alip, öyle yediriyoruz” demisti.

Karamollaoglu, sosyal medya hesabinda su açiklamayi yapti:

“Tarim Bakani’nin Venezuela’da yaptigi açiklamalar hayret ve üzüntü vericidir. Bilmelidirler ki; binlerce üniversite mezunu gencimizin pizza ve burger subelerinde kasiyer ve motokurye olarak çalismak zorunda kalmasi da bahsettigi ithalat bagimliligi da AK Parti’nin eseridir. Tipki bugün çiftçimizin emeginin karsiligini alamamasi, ekmegin 5-6 lira olmasi, et ve süt ürünlerine birçok vatandasimizin alim gücünün yetmemesinin, bu iktidarin yanlis politikalarinin sonucu olmasi gibi… Sebep olanlar, sebep olduklari sonuçlari adeta itiraf etmektedir.

Saadet Partisi olarak biz, tarim ve hayvanciligi bir ‘milli güvenlik meselesi’ olarak kabul ediyoruz. Disa bagimli politikalara kesinlikle son verecek, çiftçimizi destekleyecek, vatandaslarimizin ucuz, saglikli ve kaliteli gidaya ulasimini kolaylastiracagiz. Görmek isteyen görür! Venezuela veya bir baska ülkeye baktiklari bakis açisi ile ülkemizin bereketli topraklarina bir kez bakabilseler; Anadolu’muzun potansiyelinin hepimize yetecegini görecek, anlayacaklar. Anadolu, hepimize yeter!”


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °