AKŞENER’İN SAMSUN’DA DİNLEDİĞİ GENÇ: “PEYNİR ALIRKEN ZORLANMAK O KADAR DOKUNUYOR Kİ…”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Samsun’un Atakum ilçesinde dinlediği genç, “Peynir alırken zorlanmak insana o kadar dokunuyor ki... Ben bu sene kayısı yemedim. O kadar koyuyor ki insana, 15 yaşında bir insanın bunları düşü

Güncel 23.07.2022 10:53:00 0
AKŞENER’İN SAMSUN’DA DİNLEDİĞİ GENÇ: “PEYNİR ALIRKEN ZORLANMAK O KADAR DOKUNUYOR Kİ…”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Samsun’un Atakum ilçesinde dinledigi genç, “Peynir alirken zorlanmak insana o kadar dokunuyor ki... Ben bu sene kayisi yemedim. O kadar koyuyor ki insana, 15 yasinda bir insanin bunlari düsünmesi inanin çok rahatsiz ediyor” dedi. Genç, Aksener’e bilekligini verdi. Aksener de kulagindan çikardigi küpeleri “Bunu gerçekten ilk sevdigin kiza hediye edeceksin. ‘Bu Meral teyzenin’ diyeceksin” diyerek hediye etti.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Samsun’un Atakum ilçesinde esnafi ziyaret etti. Aksener, Atakum’da yurttaslara seslendikten sonra dükkanlarin ziyaret etti esnafin derdini dinledi.

Aksener’e derdini anlatan bir moto-kurye, “Türkiye’de 1 milyon tane kuryemiz var, bu kuryemizin 15-20 bin tanesi kayitsiz, sigortasiz çalisiyor. Kuryelerimiz 12 saat çalisiyor, ailesi ile vakti olmuyor, bunlara bir çözüm” dedi.

Esnaf ziyareti sirasindan Türkiye Emekli Subaylar Dernegi Samsun Il Baskani emekli astsubay; emeklilik tazminatlarina iliskin hazirladiklari dosyayi Aksener verdi. Astsubay, “Genel Baskanimizin hazirlamis oldugu dosyayi size takdim edeyim. Tazminatlar konusu. Biz astsubaylara tazminatlar söz verildigi halde maalesef verilmemekte, görevdeki astsubaylarimiz ve emekli olan astsubaylarimizi magdur edilmekte, sizlerden bu konuya hassas olmanizi istiyoruz” diye konustu.

“MILLETIN ALIM GÜCÜ BITTI”

Aksener’in “Isler nasil” diye sordugu esnaf, “Isler tamamiyla durdu, hepten durdu. 50 milyona (50 liraya) aldigim kiymayi su anda aliyorum, 150 milyona (150 liraya) aliyorum. 10 milyona (10 liraya) satiyordum Adana dürümü, su anda satiyorum 40-45 milyona (40-45 liraya), milletin alim gücü bitti. Bu bize de yansiyor, herkese yansiyor” dedi.   

Aksener’in, “2,5 yil önce bir kilo her hafta et alan aile, su anda ne aliyor” diye sordugu bir kasap, “250 gram, onu da yani zorla, o da zorla. Gerçekleri konusalim. Ben hem üreticiyim hem saticiyim. Satarken haftada bir fiyatlar degisiyor. Müsteri hakli, ben hakliyim, esnaf hakli, besici hakli… Herkes hakli ama hakliyla olmuyor bu is” yanitini verdi.

“BIZ TAYYIPÇIYDIK, ANAMIN YANINDA TAYYIP’E BIRI LAF ETSIN TERLIGI KAFASINA ATARDIM, HEPIMIZ DÖNDÜK, BEN DÖNDÜM YALAN YOK”

Esnaf Aksener’e sunlari söyledi:

“Yalanim yok, kimligimi gösterebilirim, Rize Güneysuluyum, biz Tayyip’çiydik. Anamin yaninda Tayyip’e bir laf etsin terligi kafasina atardim o derecedeydi. Su anda babam da EYT, yasa takildi. Hepimiz döndük. Ben döndüm, yalanim yok. Hemen surada esnafim döndük yani çünkü niye magduruz. Biz sagciyiz, kökümüz de MHP’den gelme, onla da isim kalmadi benim”  

Bir eczaci veresiye defterini Aksener’e göstererek, “Mesela burada 150 lira var. Ödenmeyenler de var. Bu sektörde mecbur yapmak zorundayiz. Türkiye’nin birçok sorunu var ekonomik anlamda dar bogazdan geçiyor” dedi.

“BEN BU SENE KAYISI YEMEDIM, 15 YASINDA BIR INSANIN BUNLARI DÜSÜNMESI INSANI ÇOK RAHATSIZ EDIYOR”

Bir genç ise Aksener’e su sözlerle dert yandi:

“Ben olursa yurtdisinda okumayi istiyorum. Mevzu bir sey alabilmek degil bugün elbette bir peynir yiyebiliyorum ama bugün peynir alirken zorlanmaktan, insana o kadar dokunuyor ki. Mesela bir meyve çikti, ben bu sene kayisi yemedim. Bunu kendimi acindirmak için söylemiyorum, burada degiliz. Bunu yiyememek o kadar koyuyor ki insana, 15 yasinda bir insanin bunlari düsünmesi inanin çok rahatsiz ediyor. Umarim basa geldiginiz zaman bunlar gibi olmazsiniz. Düzgün bir ekonomi politikasi ile insanlarin alim gücünü artirirsiniz da… Artik rahat bir hayata ereriz. Durumlarimiz inanin iyi degil. Ben yurt disinda okumak istiyorum ama okuduktan sonra ülkeye dönüm ülkeye bir seyler katmak istiyorum. Bizim bu ülkeyi gelistirmemiz ve yüceltmemiz gerekiyor.”

Genç, Aksener’e bilekligini hediye etmesine karsilik Aksener’de küpelerini gence hediye etti, “Bunu çiktigin ilk kiza, gerçekten ilk sevdigin kiza hediye edeceksin. Bu Meral teyzenin diyeceksin” dedi.   


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °