DAVUTOĞLU: MAGMAYA DOĞRU İNDİRİYORLAR TÜRK LİRASINI YERİN DİBİNE DEĞİL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türk lirasındaki değer kaybı üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok” sözlerini de anımsatarak; “O zaman Türk li

Güncel 22.07.2022 19:40:00 0
DAVUTOĞLU: MAGMAYA DOĞRU İNDİRİYORLAR TÜRK LİRASINI YERİN DİBİNE DEĞİL

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Türk lirasindaki deger kaybi üzerinden Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’nin “Türk lirasi en düsük durumda, daha inecegi bir yer yok” sözlerini de animsatarak; “O zaman Türk lirasi 14 lira 50 kurustu. Simdi Türk lirasi 17 lira 50 kurus. Magmaya dogru indiriyorlar, Türk lirasini yerin dibine degil magmaya kadar götürecekler Türk lirasini. Üzerinde ay yildiz olan Türk lirasini bu derece sersefil edenler ne millidir ne yerlidir ne milliyetçidir ne de bu ülkede görev yapma hakkina sahip olmus herhangi biridir. Bunlardan hesap soracagiz” dedi.  

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Giresun’da; partisinin il kongresinde konustu. Davutoglu findik fiyatlarini elestirerek, “Sayin Cumhurbaskanina ve bütün ilgililere sesleniyorum. Hiçbir sartta, hadi 102 lira veremezsiniz ama 80 liradan asagi findik fiyati vermeniz findik üreticilerine iyilik yaptiginiz anlamina gelmez. Findigin hakkini verin. Giresunlularin hakkini verin. Siz vermezseniz biz gelecek sene haklarini vermeye geliyoruz” dedi. Davutoglu, “Findik, uluslararasi piyasada bizim tekelimiz olan bir ürün, kur korumali findik getirecegiz” diye konustu.

Davutoglu’nun konusmasindan satir baslari sunlar:

“BIR KILO FINDIK ILE 4 LITRE MAZOT ALINIYORDU BU SENE 50 LIRA VERIRLERSE BELKI 2 LITREYE TEKABÜL EDIYOR: Türkiye’de birçok ürün yetisir ama bir ürün özeldir. Dünyada yüzde 85’inin Türkiye’de üretildigi tek ürün var findik…Findiga verdigimiz fiyat 15 lira 48 kurus, 2015’te. Dolar 2 lira 65 kurustu. Dolar bazli olarak findigin fiyati, 5 dolar 84 sent. Simdi bugünkü dolara vurun. Bugün FISKOBIRLIK Baskani Lütfü (Bayraktar) Bey ile konusurken ‘beklediginiz fiyat ne’ dedim. ‘50 lira civari bekleniyor’ dedi. 5 dolar 84 kurus vermistik 2015’te, bugünkü karsiligi 102 Türk lirasi. O gün verdigimiz 15 lira 48 kurus ile 4 litre mazot aliniyordu. Bir kilo findik ile 4 litre mazot aliniyordu Giresunlular. Simdi geçen seneki fiyati ele alirsaniz bir kilo findik ile bir litre mazot aliniyor. Bu sene 50 lira verirlerse belki 2 litreye tekabül ediyor.

FAIZCILERE GELIRKEN CÖMERTLER AMA IS FINDIK ÜRETICISINE GELDI MI CIMRILIGIN ZIRVESINI YAPARLAR: Sayin Cumhurbaskani’nin ‘Nas’ diyerek hitap ettigi Allah’in ilahi vahyini istismar ederek söyledigi faiz yasagi konusunda öyle bir yere geldik ki dünyanin en yüksek faizini ödeyen ülke biziz. Kur korumali mevduat adi altinda hiç emek vermeden hiç yatirim yapmadan sadece ellerinde rant ile elde ettikleri parayi dolara endeksli olarak bankaya yatiranlara son 6 ay içinde ödenilen, gelinen miktar 200 milyar Türk lirasina yaklasti. Düpedüz faiz. Bütün çiftçilere Türkiye’de verdikleri destek 35 milyar. Simdi faizcilere gelirken cömertler, bes müteahhitlere gelirken cömertler, akrabalarina, yakinlarina gelirken cömertler ama is findik üreticisine geldi mi cimriligin zirvesini yaparlar.

FINDIGIN HAKKINI VERIN, SIZ VERMEZSENIZ BIZ GELECEK SENE HAKLARINI VERMEYE GELIYORUZ: Sayin Cumhurbaskanina ve bütün ilgililere sesleniyorum. Hiçbir sartta, hadi 102 lira veremezsiniz ama 80 liradan asagi findik fiyati vermeniz findik üreticilerine iyilik yaptiginiz anlamina gelmez. Findigin hakkini verin. Giresunlularin hakkini verin. Siz vermezseniz biz gelecek sene haklarini vermeye geliyoruz. Gelecek sene bu vakitler findigin hakkini vermeye geliyoruz.

KUR KORUMALI FINDIK GETIRECEGIZ: Mademki yüzde 80’ini ihraç ediyoruz findigin. Findik mademki uluslararasi piyasada bizim tekelimiz olan bir ürün, kur korumali findik getirecegiz. Findik alim fiyati. Yani dolara endeksli olarak findigi verecegiz. Ve Türkiye içindeki üretimde halka ucuz findik verebilmek için de aradaki farki da sübvanse edecegiz. Budur halka hizmet etmek.

BIZE GÖZÜ ISIL ISIL OLAN HAZINE VE MALIYE BAKANI LAZIM DEGIL BEYNI ÇALISAN LAZIM: Toplumda kimse huzurlu degil. Bu yaz son yaz diyorum Giresunlular. Bu çürümüs iktidardan bu halkin içinden çikmakla birlikte halktan kopmus insanlardan kurtulmak için son yaz. Gece gündüz çalisacagiz. Neden Türkiye bu hale geldi. Iki basit ama iki ana sebebi söyleyecegim. Birisi cehalet. Bu kadrolarin hepsini taniyarak ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi Baskani’nin bir günlük Merkez Bankasi tecrübesi yoktur. Bir terzi ustasina bir gün dikis dikmemis birini getirip de bu dükkâna koyun deseniz, terzi ustasi size güler. ‘Ben onu çirak olarak alirim önce de sonra yetistiririm’ der. Merkez Bankasi Baskani’nin bir gün, bir saat Merkez Bankasi tecrübesi yok. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi teslim edilebilir mi? Hazine ve Maliye Bakani’ni bir sey söylemeye gerek yok, siz zaten taniyorsunuz. Gözü isil isil ama beyni tam takir. Ses gelmiyor. Nerede ne diyecegini bilmiyor. Bize gözü isil isil olan Hazine ve Maliye Bakani lazim degil beyni çalisan lazim.

MAGMAYA DOGRU INDIRIYORLAR TÜRK LIRASINI YERIN DIBINE DEGIL: Bundan aylar önce demedi mi, bir de hakaret ediyor bunlar bir de milli yerli düsünebiliyor musunuz, ‘Türk lirasi yerin dibini buldu, gidecegi bir yer yok’ demedi mi bu bakan. O zaman Türk lirasi 14 lira 50 kurustu. Simdi Türk lirasi 17 lira 50 kurus. Magmaya dogru indiriyorlar Türk lirasini yerin dibine degil magmaya kadar götürecekler Türk lirasini. Üzerinde ay yildiz olan Türk lirasini bu derece sersefil edenler ne millidir ne yerlidir ne milliyetçidir ne de bu ülkede görev yapma hakkina sahip olmus herhangi biridir. Bunlardan hesap soracagiz.” 

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °