VELİ AĞBABA: “BİLİNÇLİ BİR OPERASYONLA 15 TEMMUZ GERÇEKLERİNİN SORGULANMASI ENGELLENİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Bilinçli bir operasyonla 15 Temmuz gerçeklerinin sorgulanması engelleniyor. Saray iktidarı 15 Temmuz için çizdiği çerçevenin dışına kimsenin çıkmasını istemiyor” dedi. Ağbaba, 15 Temmuz’u

Güncel 15.07.2022 17:38:00 0
VELİ AĞBABA: “BİLİNÇLİ BİR OPERASYONLA 15 TEMMUZ GERÇEKLERİNİN SORGULANMASI ENGELLENİYOR”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, 'Bilinçli bir operasyonla 15 Temmuz gerçeklerinin sorgulanmasi engelleniyor. Saray iktidari 15 Temmuz için çizdigi çerçevenin disina kimsenin çikmasini istemiyor” dedi. Agbaba, 15 Temmuz’un üzerinden alti yil geçmesine ragmen AKP’nin gerekli dersleri almadigini savunarak, 'Tarikatlarin devlet içinde yapilandigi, FETÖ’cü subaylarin yerine SADAT’çilarin TSK içinde aktif hale getirildigini biliyoruz' açiklamasini yapti.

Agbaba, 15 Temmuz darbe girisiminin 6. yil dönümü dolayisiyla bugün yazili açiklama yapti.  Darbe girisiminin ardindaki sir perdesinin hala aralanmadigini belirten Agbaba, “15 Temmuz’a giden süreci AKP-FETÖ ortakliginin hazirladigini ve iktidarin bilinçli bir operasyonla 15 Temmuz gerçeklerinin sorgulanmasini engelledigini” öne sürdü. Agbaba’nin açiklamasi, söyle:

“SEYTANIN AKLINA GELMEYECEK OPERASYONLARLA DEVLET BIR TARIKATA TESLIM EDILMISTI”

“15 Temmuz yakin siyasi tarihimizin en karanlik olaylarindan biri olarak karsimizda duruyor. Aradan alti yil geçmesine ragmen 15 Temmuz'un karanlik yönleri hiçbir sekilde konusulmuyor. Bu darbe girisimine giden yolun AKP-FETÖ isbirligi oldugunu hiç kimsenin unutmamasi gerekiyor. AKP-FETÖ koalisyonu devletin hemen her kademesinde FETÖ’cüleri kritik görevlere getirmis, Türk Silahli Kuvvetleri tüm uyarilarimiza ragmen FETÖ’cü subaylara teslim edilmis ve seytanin aklina gelmeyecek operasyonlarla devlet bir tarikata teslim edilmisti. Darbe tesebbüsüne giden süreçte FETÖ hiçbir zaman tek basina olmadi. FETÖ-AKP koalisyonu bu ülkeye düsmanin yapamadigini yapti. Atatürkçü vatansever subaylari cezaevine atan bu koalisyon, 15 Temmuz’da Meclis’e bomba atan, Bogaz Köprüsü’nde halkin üstüne tank sürenleri bu görevlere getirmisti. Darbe girisiminin ardindan sir perdesi hala aralanmadi. FETÖ'nün Darbe Girisimini Arastirma Komisyonu, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girisimi ve FETÖ'yü sorusturma amaciyla onlarca toplanti yapip bir rapor hazirladi ancak bu rapor da Saray eliyle yayinlanmadi. 15 Temmuz’da ne oldugunu iki kisi hariç hiçbirimiz bilmiyoruz. Akar ve Fidan'i hiçbir güç, ne TBMM'ye ne mahkemeye getirebildi. Darbe tesebbüsüne giden süreç ve o gün neler oldugu elbet bir gün ortaya çikacak ve tüm karanlik noktalar aydinlatilacaktir. 

“BILINÇLI BIR OPERASYONLA, 15 TEMMUZ GERÇEKLERININ SORGULANMASI ENGELLENIYOR” 

15 Temmuz'un çok karanlik yönü var. 251 insanin hayatina mal olan, milyonlarca insanin da hayatini karartan karanlik gece ile ilgili detaylar bunca yila ragmen ortaya çikmadi. Bilinçli bir operasyonla 15 Temmuz gerçeklerinin sorgulanmasi engelleniyor. Saray iktidari 15 Temmuz için çizdigi çerçevenin disina kimsenin çikmasini istemiyor. Arastirani, sorgulayani tutukluyor. Bir yapay tarih yazimiyla karsi karsiyayiz. Daha dün bir TV kanalinda bir profesör çikip ‘15 Temmuz gecesi insanlar, alçaktan uçan F-16'lara kafa atarak sehit oldular’ gibi akildisi hikayeler uyduruyor. 15 Temmuz’da darbeye direnenlere en büyük haksizligi o geceyi sorgulatmayan, gerçekleri açiklamayan ve 15 Temmuz üzerinden gerçekdisi kurgular yaratip prim kasanlar uyguluyor.  

“IKTIDARIMIZDA TÜM KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILACAK” 

15 Temmuz’un bir diger karanlik yönü ‘kayip silahlar’ mevzusu. Sedat Peker’in açiklamalari ve SADAT gibi olusumlarin paramiliter yapilanmalari silahlar konusunda soru isaretlerini artirmis durumda. 15 Temmuz gecesi birtakim kisilerin Bakan Soylu’yla elinde agir silahlarla fotograflari var. 15 Temmuz’da envanterden alinan silahlarla islenen cinayetler var. Bu konularda da yine kamuoyunu rahatlatacak açiklama yapilmadi. Korku iklimini sürdürmeye yönelik bir amaç var. Bu ekonomik buhranda kimsenin korkacak bir seyi kalmadi, biz bu tür korku ve fasizan arayislara karsi toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket ederek demokrasiyi savunmaya devam edecegiz. Tüm bu karanlik noktalarin aydinlatilmasi da iktidarimizin ilk islerinden biri olacaktir. 

“AKP GEREKEN DERSI ALMADI”

15 Temmuz’un üzerinden alti yil geçmesine ragmen AKP’nin gerekli dersleri almadigini da açikça görüyoruz. Tarikatlarin devlet içinde yapilandigi, FETÖ’cü subaylarin yerine SADAT’çilarin TSK içinde aktif hale getirildigini biliyoruz. TÜRGEV, TÜGVA gibi vakiflar araciligiyla hem devlete adam yerlestiriliyor hem de olasi seçim kaybina karsi yurtdisina paralar aktariliyor. Bu tür olusumlar FETÖ’yle ayni istikamette ilerliyor. Adam kayirma var, haksiz kazanç var, kamu mallarina çökme var, torpil zaten var, okullara sizma ayni, fisleme ayni, belediyelerden valilikten para alma ayni, din istismari bile ayni. Bunlara dokunan yaniyor. Iktidar bir çetenin elinde ve her gün onlarca skandala ragmen bu suç ortakligi birbirini kollayarak islerine devam ediyor. Sikistiklari zaman milli ve dini duygulari istismar ederek, 15 Temmuz’u istismar ederek is görüyorlar. Bu iktidarin hukuk disi yaptigi her islem bilgimiz dahilinde; bu tarikatlar araciligiyla devlete yerlestirilenleri, bunlar araciligiyla yapilan islemleri biliyoruz. 15 Temmuz darbeye karsi direnisin bizlere biraktigi miras, devleti bu tür yapilanmalara teslim etmemek ve bunlara karsi topyekûn mücadele etmektir. Devleti nepotizmin, yandaslarin, tarikatlarin oyuncagi haline getirmenin bedelini tüm yurttaslarimiz ödemektedir. Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girisimini önlemek adina canini ortaya koyarak sehit olan 251 yurttasimiza Allah’tan rahmet diliyor, 2193 gazimizi sükranla aniyorum. Ayrica sehitler için önce kampanya yapip sonra sehitlerin parasina çöken anlayisi da kiniyorum.”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °