ERDOĞAN'DAN 15 TEMMUZ'DA EKONOMİ VE ENFLASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yılı dolayısıyla paylaştığı mesajda “Salgın ve savaş şartlarının tetiklediği, enerji başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki fahiş artışın hızland

Güncel 15.07.2022 13:08:00 0
ERDOĞAN

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 15 Temmuz darbe girisiminin yil dönümünde “Salgin ve savas sartlarinin tetikledigi, enerji basta olmak üzere küresel emtia fiyatlarindaki fahis artisin hizlandirdigi enflasyon sadece bizim degil tüm dünyanin sorunudur. Insallah uzunca bir süredir hep yaptigimiz gibi bu türbülanstan da ilk çikan ülkelerin basinda gelecegiz. Böylece 15 Temmuz’un bir devami olarak gördügümüz bir badireyi daha geride birakarak büyük ve güçlü Türkiye’nin insasi yolundaki Türkiye’ye devam edecegiz. Ancak bu sekilde kendimizi sehitlerimizin emanetine hakkiyla sahip çikmis, gazilerimize layik olmus, milletimize karsi sorumluluklarini yerine getirmis hissedebiliriz” dedi.

Cumhurbaskani ve AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, 15 Temmuz darbe girisiminin 6’nci yil dönümü dolayisiyla video mesaj yayinladi. Erdogan sunlari söyledi:

“15 TEMMUZ’UN ASIL ÖNEMI, MILLETIMIZIN TARIHI BOYUNCA MARUZ KALDIGI DARBELERE KARSI GÖSTERDIGI BU ILK FIILI VE SANLI DIRENISIN SEMBOLÜ OLMASIDIR”

“Istiklal ve istikbal davasi için, FETO ihanet çetesi mensubu hainlere aslanlar gibi karsi koyarken sehadete yürüyen 252 sehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, Rabbim hepsinin mekanini cennet eylesin diyorum. Her sehidimizin hikayesinde ancak imanli, inançli, adanmis yüreklerin kavrayabilecegi incelikte ibretlik mesajlar vardir. Insallah bu mesajlar nesiller boyunca dilden dile aktarilacak, evlatlarimiza rehber olacaktir.  Türkiye askina çarpan yüreklerle, 15 Temmuz gecesi yasanan tarihi kiyama katilan her bir vatandasima, o gece gazilikle sereflenen tüm kardeslerime sükranlarimi sunuyorum. Darbe girisiminin baslamasiyla hiç tereddüt etmeden sokaklari, meydanlari dolduran tanklara, uçaklara, namlulara gövdelerini siper eden bu milletin evlatlarinin asaletini anlatmaya kelimeler yetmez. Hiç süphesiz bizim için 15 Temmuz’un asil önemi, milletimizin tarihi boyunca maruz kaldigi darbelere karsi gösterdigi bu ilk fiili ve sanli direnisin sembolü olmasidir.

“ÜLKEMIZIN BIR DAHA BÖYLE BIR TEHDIDE MARUZ KALMAMASI IÇIN GEREKEN TÜM TEDBIRLERI ALDIK, ALMAYA DEVAM EDIYORUZ”

Cumhuriyetimizi bir asir önce verdigimiz Milli Mücadele ile kurmustuk, demokrasimizi 1950’de milletin sandiktan çikan iradesi ile hayata geçirmistik. 2002’den itibaren de Türkiye’yi her alanda tarihinin en büyük kalkinma ve yatirim hamlesi ile bulusturmustuk. Darbe girisiminin yasandigi 15 Temmuz gecesi, cumhuriyetimize, demokrasimize ve tüm bu kazanimlarimiza canimiz pahasina sahip çiktik. Tek yürek ve tek bilek olarak darbecilere karsi yürüttügümüz destansi direnis ile dosta ve düsmana Türkiye’nin asla esir edilemeyecegini, Türk milletine asla diz çöktürülemeyecegini gösterdik. Darbenin baslamasi ile darbeci hainleri ve onlari üreten yapiyi kökünden kurutmak için ülkemizin tüm hukuki ve idari gücünü harekete geçirdik. Ülkemizin bir daha böyle bir tehdide maruz kalmamasi için gereken tüm tedbirleri aldik, almaya devam ediyoruz. Sehitlerimizin kanini yerde koymadik, gazilerimizin karsisina boynumuz egik çikmadik. Milletimizin fedakarliginin bosa gitmesine seyirci kalmadik. Hainleri üzerimize salanlarin heveslerini kursaklarinda birakirken dostlarimizin yüreklerini ferahlattik, umutlarini güçlendirdik. Türkiye’nin bir daha benzer tehditlerle karsilasmamasi için her alanda gereken tedbirleri aldik.

“ARTIK TÜRKIYE TARIHI, 15 TEMMUZ ÖNCESI VE 15 TEMMUZ SONRASI OLARAK IKI DÖNEM HALINDE INCELENECEKTIR”

Bu tür hadiseler milletlerin tarihinde yeni bir atilimin, yükselisin, dönemin isaretleri olarak yerini alir. Hamdolsun, biz de 15 Temmuz’u böyle bir nirengi noktasina dönüstürmeyi basardik. Artik Türkiye tarihi, demokrasimizin rüstünü ispat etmesi ve milli iradenin gücünün tereddütsüz anlasilmasi bakimindan 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrasi olarak iki dönem halinde incelenecektir. Darbe girisimi sirasinda masalari ile ugrastigimiz mücadelenin asil büyük cephelerini sonrasindaki meydan okumalarimizla astik. Sadece FETO’cu hainleri degil tipki diger terör örgütlerinin mensuplari gibi onlara da üzerimize salan güçlere cevabimizi geri çekilerek degil, ileriye atilarak verdik. Siyasi ve diplomatik alanda yürüttügümüz çalismalar, yaptigimiz anlasmalar, kabul ettirdigimiz duruslarla yeni stratejimizin mesruiyetini güçlendirdik. Yönetim sistemimizi degistirerek darbelere ve vesayete zemin hazirlayan zaaflarimizdan kurtulduk. Ekonomimizi çökertmeye yönelik tuzaklari birer birer bertaraf ederek hedeflerimizden uzaklastirilmamiza izin vermedik. Elbette en büyük etkisini hayat pahaliligi olarak hissettigimiz sikintilari da hissettik. Ama hamdolsun bu sikintilari asacak güce, imkana, iradeye, kararliliga sahibiz. Vesayetle istikameti degistirilemeyen, darbe ile yikilamayan, terör örgütleri ile hizaya getirilemeyen Türkiye’nin ekonomi ile teslim alinmasina riza göstermedik, göstermeyecegiz.

“15 TEMMUZ’UN BIR DEVAMI OLARAK GÖRDÜGÜMÜZ BIR BADIREYI DAHA GERIDE BIRAKARAK BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKIYE’NIN INSASI YOLUNDAKI TÜRKIYE’YE DEVAM EDECEGIZ”

Salgin ve savas sartlarinin tetikledigi, enerji basta olmak üzere küresel emtia fiyatlarindaki fahis artisin hizlandirdigi enflasyon sadece bizim degil tüm dünyanin sorunudur. Insallah uzunca bir süredir hep yaptigimiz gibi bu türbülanstan da ilk çikan ülkelerin basinda gelecegiz. Böylece 15 Temmuz’un bir devami olarak gördügümüz bir badireyi daha geride birakarak büyük ve güçlü Türkiye’nin insasi yolundaki Türkiye’ye devam edecegiz. Ancak bu sekilde kendimizi sehitlerimizin emanetine hakkiyla sahip çikmis, gazilerimize layik olmus, milletimize karsi sorumluluklarini yerine getirmis hissedebiliriz. Tarihimizin en sanli zaferlerinde olan 15 Temmuz’u milli hafizamiza güçlü bir sekilde kazimak için düzenlenen etkinliklere bu yil yaklasik 9 bin proje basvuru yapilmasi, demokrasi nöbetlerinin sürdügüne isaret etmektedir. Bu duygularla milletimizin 15 Temmuz demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyor, sehitlerimize tekrar rahmet diliyorum.”


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °