CHP’Lİ BULUT, ERDOĞAN’IN GEZİ PROTESTOLARI İLE İLGİLİ “CAMİLERİMİZ YAKILDI” AÇIKLAMASINI CİMER’E SORDU

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Haziran’da yaptığı, Gezi Parkı protestoları ile ilgili “Camilerimiz yakıldı” açıklamasını CİMER’e sordu. Sorularına yanıt alamadığını belirte

Güncel 12.07.2022 19:28:58 0
CHP’Lİ BULUT, ERDOĞAN’IN GEZİ PROTESTOLARI İLE İLGİLİ “CAMİLERİMİZ YAKILDI” AÇIKLAMASINI CİMER’E SORDU

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 4 Haziran’da yaptigi, Gezi Parki protestolari ile ilgili “Camilerimiz yakildi” açiklamasini CIMER’e sordu. Sorularina yanit alamadigini belirten Bulut, “Bakanliga gitti, bakanlik bu soruya cevap veremedi, il emniyet müdürlügüne gönderdi. Il emniyet müdürlügü de CIMER’den gelen bu soruya cevap veremedi. Diyanet’e gönderdi. Diyanet, il müftülügüne gönderdi. Yaziya cevap verecek bir tek makam bulunamadi. Neden? Çünkü, Tayyip Erdogan’in yalanini açiga çikartmak istemediler” dedi.  

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, 4 Haziran’da Ankara’nin Kizilcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AKP 30. Istisare ve Degerlendirme Toplantisi’nda, Gezi Parki Protestolarindan bahsederken; “Sokaklarimiz atese verildi. Devletin otobüsleri yakildi. Vatandasimizin dükkanlari yakildi. Bunlari savunan zihniyetten hiçbir sey olmaz. Polis araçlarimiz yakildi. Camilerimiz yakildi, bu kendini bilmezler tarafindan isgal edildi” açiklamasini yaptigini animsatti.

CIMER üzerinden yönelttigi sorulara yanit alamadigini dile getiren Bulut, sunlari söyledi:

“Bu ülkenin Cumhurbaskani, hükümetin de tek yetkili tek adami, uzun zamandir toplumu kutuplastirmak adina, simdi de kendi kitlesini bir arada tutmak adina yalanlara iftiralara basvuruyor. Hatirlayalim; Gezi olaylarinda ‘camiye ayakkabi ile girdiler’, ‘camide içki içtiler’ diye günlerce televizyonda konustu. Ve ‘bu Cuma günü videosunu da yayinlayacagim’ dedi. Üzerinden kaç cuma geçti. Hatta yillar geçti. Ancak ne yalani bitti, ne de iftiralari…

Son olarak 4 Haziran’da, ‘Camileri yaktilar’ dedi. Biz de merak ettik. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ‘yakildi’ dedigi, cami hangi cami? Sorduk CIMER üzerinden. Bakanliga gitti, bakanlik bu soruya cevap veremedi, il emniyet müdürlügüne gönderdi. Il emniyet müdürlügü de CIMER’den gelen bu soruya cevap veremedi. Diyanet’e gönderdi. Diyanet, il müftülügüne gönderdi. Yaziya cevap verecek bir tek makam bulunamadi.

Neden? Çünkü, Tayyip Erdogan’in yalanini açiga çikartmak istemediler. Cumhurbaskani ne kadar iftira ve yalan atsa da bu ülkenin en barisçil, en demokratik protesto gösterisi olarak Gezi, tarihe geçmistir.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °