ET VE SÜT KURUMU, SATILAMAYAN KURBANLIKLARI SATIN ALACAK

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı’nda üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkların satın alınacağını açıkladı.

Güncel 11.07.2022 11:35:33 0
ET VE SÜT KURUMU, SATILAMAYAN KURBANLIKLARI SATIN ALACAK

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayrami’nda üreticiler tarafindan hayvan pazarlarina getirilen ancak satilamayan kurbanliklarin satin alinacagini açikladi.

Et ve Süt Kurumu, internet sitesinde yayinlanan açiklama ile Kurban Bayrami dolayisiyla üreticiler tarafindan hayvan pazarlarina getirilen ancak satilamayan kurbanliklarin kurum tarafindan satin alinacagini duyurdu. Açiklamada, su bilgiler verildi:

“Üreticilerimizin 13-17 Temmuz 2022 tarihleri arasinda en yakin ESK Kombinalarina veya sözlesmeli kesimhanelere basvurmalari halinde, kurbanliklari Kurum karkas alim fiyatlarindan satin alinacaktir. Et ve Süt Kurumu kesimhanelerine üreticimizden gelen bütün talepler karsilanacak olup ödemeler 10 gün içerisinde üreticilerimizin hesaplarina aktarilacaktir.

Kurum karkas fiyatlarimiz; I. kalite dana 94 TL/kg, II. kalite dana fiyati 80 TL/kg’dir. Küçükbas hayvanlarda ise kuzu alim fiyati 88 TL/kg, toklu fiyati 82 TL/kg, koyun alim fiyati 70 TL/kg’dir.

Et ve Süt Kurumu ayrica üreticinin nakliye ve bakim masraflarini dikkate alarak cari karkas kilogram alim fiyatlarina ilave olarak 1 TL/ kg prim ödemesi yapacaktir. Örnegin, 300 kilogram karkas agirligi olan büyükbas hayvan alimima ilave olarak hayvan basina 300 TL; 25 kilogram koyun karkasina da hayvan basina 25 TL ilave ödeme yapilacaktir.”


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °