BABACAN’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A: 'BENDEN DERS ALMIYORSAN MEMLEKETİN DÜŞTÜĞÜ HALDEN DERS AL'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Sayın Erdoğan’a tekrar çağrı yapıyorum. Bari şu bayram günü otursun, biraz tezekkür etsin. Nerede hata yaptığını biraz düşünsün…Eğer seçime kadar ülke iflas eder

Güncel 9.07.2022 19:05:20 0
BABACAN’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A:

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, “Sayin Erdogan’a tekrar çagri yapiyorum. Bari su bayram günü otursun, biraz tezekkür etsin. Nerede hata yaptigini biraz düsünsün…Eger seçime kadar ülke iflas ederse, temerrüde düserse bizim isimiz zorlasacak…O, ‘Kalkmis bana ders vermeye çalisiyor’ diyor. Ama derse ihtiyaci var. Benden ders almiyorsan su olanlardan bari ders al, memleketin düstügü halden ders al” dedi.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Kurban Bayrami vesilesiyle partisinin Ankara Il Teskilati’yla bayramlasti. Burada bir konusma yapan Babacan, söyle dedi:

BAYRAMDA BIRAZ TEZEKKÜR ETSIN, NEREDE HATA YAPTIGINI DÜSÜNSÜN: Sayin Erdogan’a tekrar çagri yapiyorum. Bari su bayram günü otursun, biraz tezekkür etsin. Nerede hata yaptigini biraz düsünsün. Seçimden sonra biz alacagiz, hepsini düzeltecegiz, Türkiye’yi ayaga kaldiracagiz ama seçime daha vakit var. Eger seçime kadar ülke iflas ederse, temerrüde düserse bizim isimiz zorlasacak. Ülkeyi bugün bu halde teslim alsak 6 ayda krizi çözeriz.

BENDEN DERS ALMIYORSAN MEMLEKETIN DÜSTÜGÜ HALDEN DERS AL: Bayram günü bu söylediklerimi dikkate al. O, ‘Kalkmis bana ders vermeye çalisiyor’ diyor. Ama derse ihtiyaci var. Benden ders almiyorsan su olanlardan bari ders al, memleketin düstügü halden ders al. Iki tane önemli adimi atsin, Türkiye’nin iflas riski hemen azalir. Kriz çözülmez ama iflas riski azalir. Bir Merkez Bankasi’nin basina sapasaglam, dürüst, ehil bir kadroyu ata. Iki Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) basina dürüst, ehil bir kadroyu ata. Ama ondan sonra elini, ayagini çek. Talimat vermeyi de birak.

ÜLKEDE ENFLASYON YÜZDE 200’LERE VARMIS DURUMDA: TÜIK ilk 6 ay için enflasyon rakamini açikladi. Utanmadan yüzde 78 küsur diye küsurat da vererek sanki kuyumca terazisinde enflasyon ölçüyormus numarasi yaparak enflasyon açikliyor. Çarsiya pazara giden, evine alisveris yapan her vatandasimiz görüyor ki bu ülkede enflasyon yüzde 200’lere varmis durumda. Enflasyonu gerçeginden çok düsük açikliyorlar. Arkasindan o düsük, uydurma enflasyon oraninda emekliye ve memura zam yapiyorlar. 84 milyonun gözünün içine baka baka enflasyon konusunda yalan söylüyorlar.”

SAYILI GÜNLERINDE NASIL DAHA FAZLA MENFAAT SAGLARIZ DERDINE DÜSMÜS DURUMDALAR: Iktidarin Türkiye’nin herhangi bir sorununu çözme imkâni ve ihtimali yok. Artik geriye kalan sayili günlerinde, iktidarda durduklari sürece nasil daha fazla nemalaniriz, nasil daha fazla menfaat saglariz derdine düsmüs durumdalar.

TAKILMIS PLAK GIBI DÖRT YILDIR AYNI SEYI SÖYLÜYOR: Nakarat gibi tekrar ettikleri üç bes tane konu var. Sayin Erdogan’ Enflasyonu tek haneye düsürecegiz’ diyor. Takilmis plak gibi dört yildir ayni seyi söylüyor. Birak tek haneyi, birak iki haneyi üç haneye çikti. Faizler aldi basini gitti. Gerçekten yazik oluyor.

DAHA SUUDI ARABISTAN’DAN 5 KURUS ÇIKMADI: Ülkenin 190 milyar dolarlik döviz rezervini tükettiler. Merkez Bankasi’ni arka kapisindan cayir cayir yaktilar. Ülke dövize muhtaç olunca da swap dilenmeye basladilar. Katar, Birlesik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan… Daha Suudi Arabistan’dan 5 kurus çikmadi. Görürüz, ne kadar gelir. Havuzun dibi delik. Ne kadar döviz bulsalar o deliklerden akip gidecek.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °