BOSTANLI SAHİLİNDE DENİZ MARULU TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri “temiz Körfez” hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Halk arasında “deniz marulu” olarak bilinen yeşil yosunlara görüldükleri yerde müdahale eden ekipler Karşıya

Güncel 9.07.2022 13:28:19 0
BOSTANLI SAHİLİNDE DENİZ MARULU TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve IZSU Genel Müdürlügü ekipleri “temiz Körfez” hedefiyle çalismalarini sürdürüyor. Halk arasinda “deniz marulu” olarak bilinen yesil yosunlara görüldükleri yerde müdahale eden ekipler Karsiyaka Bostanli kiyilarindaki temizlik çalismalarini tamamladi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve IZSU Genel Müdürlügü ekipleri deniz sicakliginin artmasi ve denizdeki besleyici elementlerin çogalmasina bagli olarak sahile vuran deniz marullarinin çürüyüp kötü kokuya neden olmamasi için harekete geçti. Ekipler halk arasinda deniz marulu olarak bilinen “ulva lactuca” adli yesil renki yosunlar için Karsiyaka Bostanli sahilinde kiyidan ve denizden temizlik çalismasi yapti. 

Izmir Körfezi’nin sig bölgelerinde mevsimsel olarak ortaya çikan ve insan sagligina zarari olmayan deniz marullari, ekipler tarafindan 3 gün gibi kisa bir sürede deniz yüzeyinden alinarak deniz araçlari ile karaya çikarildi. Toplanan deniz marullari, dogal bozulma sürecine girmeden ve kokuya neden olmadan bertaraf edildi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °