TÜGİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: İŞ DÜNYASI FİNANSMANA ERİŞİMDE KOLAYLIK BEKLİYOR

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, “Son asgari ücret artışı, çalışanları hayat pahalılığına karşı koruma amaçlı yapılmış olsa da işverenin maliyetini artırmıştır. Bankacılık D

Ekonomi 7.07.2022 17:52:54 0
TÜGİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: İŞ DÜNYASI FİNANSMANA ERİŞİMDE KOLAYLIK BEKLİYOR

Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Genel Baskani Nilüfer Çevikel, “Son asgari ücret artisi, çalisanlari hayat pahaliligina karsi koruma amaçli yapilmis olsa da isverenin maliyetini artirmistir. Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) TL cinsi kredi kullanimi konusunda aldigi son kararda oldugu gibi finansmanin önüne çikabilecek engellerin hizimizi yavaslatmasi kaçinilmaz olacaktir. Is dünyasi, finansmana erisimde kolaylik bekliyor” dedi.

Is dünyasinin yüksek enflasyona ragmen ihracatta çitayi sürekli yükselttiginin altini çizen TÜGIAD Genel Baskani Nilüfer Çevikel, finansmana erisim yolundaki engellerin etkisiz hale getirilmesi çagrisinda bulundu. Çevikel, bugün yaptigi yazili açiklamada sunlari kaydetti:

“NITELIKLI IS GÜCÜ YATIRIMLARINA AGIRLIK VERILMELI: Yillik yüzde 140’a yaklasan üretici enflasyonu ve yilin ilk yarisinda 126 milyar dolar ihracat yapilarak rekor kiriliyor. 126 milyar dolar ile yilin ilk yarisinda, aylik bazda tüm zamanlarin en yüksek ihracat rakamlarinin elde edildi. Küresel tedarik zincirindeki bozulmalar ve arz kaynakli süregelen sorunlara ragmen ihracatçimizin her geçen ay basari çitasini yükseltmesi, sürdürülebilir büyüme adina umutlarimizi diri tutuyor. Krizleri firsata çevirmesini bilen is dünyamizin kat ettigi mesafe, ihracat odakli sürdürülebilir büyüme adina çok kiymetlidir. Sanayicimiz marka, patent ve nitelikli is gücü yatirimlarina agirlik vermeye devam ederse dis ticaret açiginin hizla azaldigi bir tabloyla karsilasmamiz da mümkün olabilecektir.

KURLA MÜCADELE EDILIRKEN ENFLASYON ILE DE DENGELI SEKILDE MÜCADELE EDILMESINI TALEP EDIYORUZ: Yeni pazarlara odaklanan ihracatçinin önündeki en büyük engel, finansmana erisimde yasanan sorunlar ve yüksek üretim maliyetleridir. Yillik bazda yüzde 140’a dayanan üretici enflasyonuna karsi adeta dayaniklilik sinavi veren is dünyamizin enerji basta olmak üzere üretim maliyetlerinin düsürülmesi için etkin ve is dünyasinin görüslerinin dikkate alindigi adimlarin atilmasi gerekiyor. Kurla mücadele edilirken enflasyon ile de dengeli sekilde mücadele edilmesini talep ediyoruz.

FINANSMANA ERISIMIN ÖNÜNDEKI ENGELLER KALKMALI: Son asgari ücret artisi, çalisanlari hayat pahaliligina karsi koruma amaçli yapilmis olsa da isverenin maliyetini artirmistir. Tüm girdi maliyetleri ile ilgili ekonomi yönetiminin uygulayacagi programlarin basarili olmasini temenni ediyoruz. Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun TL cinsi kredi kullanimi konusunda aldigi son kararda oldugu gibi finansmanin önüne çikabilecek engellerin hizimizi yavaslatmasi kaçinilmaz olacaktir. Finansmana erisimin önündeki engeller kalkmali. Is dünyasi, finansmana erisimde kolaylik bekliyor.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °