BORNOVA’DA KINALI BAMYA HASADI

Bornova Belediyesi’nin üretimini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yaptığı Coğrafi İşaret Tescilli ürünlerinden olan Bornova Kınalı Bamyası’nda hasat başladı. Belediyenin desteği ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi taraf

Güncel 6.07.2022 10:02:20 0
BORNOVA’DA KINALI BAMYA HASADI

Bornova Belediyesi’nin üretimini yayginlastirmak amaciyla çalismalar yaptigi Cografi Isaret Tescilli ürünlerinden olan Bornova Kinali Bamyasi’nda hasat basladi. Belediyenin destegi ve Bornova Tarimsal Kalkinma Kooperatifi tarafindan satin alma garantisi ile üretilen bamyalar, Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de olusturdugu Dogal Tarim Çiftligi’nde ve Gökdere Mahallesinde bulunan araziden toplandi.

Bornova’nin en önemli geleneksel ürünlerinden olan ve Anadolu topraklarinin en eski tohumlarina sahip Bornova Kinali Bamyasi, Bornova Belediyesi’nin üretip, dagitimi yaptigi tohumlarla yetistirildi. Yakaköy’de 20 dönümlük arazi içinde bulunan Dogal Tarim Çiftligi’nde yetisen bamyalarin hasadini, dogal tarim gönülleri yapti.

BELEDIYE'YE TESEKKÜR

Bornova Belediyesi’nin destegi ile yetistirilen Bornova Kinali Bamyasi’ni üreticiden alma garantisi verdiklerini belirten Bornova Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Göksel Eralp, “Ilçemizin Cografi Isaret Tescilli ürünlerinden olan kinali bamyanin satisini yaparak degerlenmesini saglamak ve geleneksel ürünlerimizi yasatmak için üreticilerimize destek veriyoruz. Tarim alaninda yaptigi çalismalarla her zaman üreticinin yaninda olan Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug ve katki koyan herkese tesekkür ederiz” dedi. 

Gökdere Mahallesi’nde bamya üretimi yapan Mahalle Muhtari Atanan Budak ise “Bornova Belediyesi yetistirmek için tohum, su ve gübre gibi destek verirken, her asamada da yanimizda oluyor. Bizde isçiligimiz yaparak, hem tohumluk hem de yemeklik olmak üzere üretim yapiyoruz. Her zaman üreticinin yaninda olan belediyemize ve Baskanimiz Mustafa Idug’a tesekkür ederiz” diye konustu. 

'ÜRETICININ YANINDAYIZ'

Sürdürülebilir tarim ve yerel üreticinin desteklenmesi için araliksiz çalistiklarini vurgulayan Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, “Bornova Belediyesi olarak Cografi Isaret Tescili aldigimiz Kinali Bornova Bamyasi’nin daha çok üretilmesini sagliyoruz. Kooperatif araciligiyla da satin alma garantisi veriyoruz. Sürdürülebilir tarim ve gida güvenliginin önemi pandemi döneminde bir kez daha ortaya çikti. Bu bilinçle üreticinin yaninda yer aliyoruz” dedi. 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °