EKONOMİSTLER ENFLASYON RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ: “YAPILAN EKONOMİK HATALAR AFFEDİLİR GİBİ DEĞİL”

Ekonomistler, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55'e yükselen enflasyondaki artışını, iktidarın yanlış ekonomik politikalarına bağlad?

Ekonomi 4.07.2022 15:11:38 0
EKONOMİSTLER ENFLASYON RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ: “YAPILAN EKONOMİK HATALAR AFFEDİLİR GİBİ DEĞİL”

Ekonomistler, Türkiye Istatistik Kurumu'na (TÜIK) göre yillik yüzde 78,62, bagimsiz Enflasyon Arastirma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yillik 175,55’e yükselen enflasyondaki artisini, iktidarin yanlis ekonomik politikalarina bagladi. En sert elestiriyi yapan Prof. Dr. Özgür Demirtas, 'Koskoca Türkiye deney tahtasi yapilir mi? Yapilan ekonomik hatalar affedilir gibi degil. Göz göre göre, inadina inadina, onca uyarana ragmen, onca uyariya ragmen, onca uzmana ragmen… Tasa anlatsam ortadan çatlardi, anlardi, anlardi… Faiz enflasyonun nedeni falan degildir. Faiz sonuçtur, liyakatsizligin sonucudur' dedi.

Haziran ayina iliskin TÜIK'in ve onun yaklasik iki kati olarak hesaplayan ENAGRUP'un açikladigi enflasyon verilerini degerlendiren ekonomistler Prof. Dr. Özgür Demirtas, eski Merkez Bankasi bas ekonomisti Hakan Kara, ekonomist Evren Devrim Zelyut, Selçuk Geçer, Twitter hesaplarindan su paylasimlari yapti:

“TASA ANLATSAM ORTADAN ÇATLARDI, ANLARDI, ANLARDI”

Prof. Dr. Özgür Demirtas: Yillik enflasyon yüzde 175, yanlis okumadiniz yüzde 175. TÜIK'in açikladigi üretici enflasyonu ise 1995 yilindan bu yana bir rekor. Neymis faiz enflasyonun sebebi miymis? Koskoca Türkiye deney tahtasi yapilir mi? Yapilan ekonomik hatalar affedilir gibi degil. Göz göre göre, inadina inadina, onca uyarana ragmen, onca uyariya ragmen, onca uzmana ragmen… Yapmayin kardesim yapmayin. Sinir, üzüntü, saskinlik, bikkinlik, git gide artan hirs, patlama hissi, yine üzüntü, yine sinir ve hayal kirikligi duygularim bunlar… Tasa anlatsam ortadan çatlardi, anlardi, anlardi… Faiz enflasyonun nedeni falan degildir. Faiz sonuçtur, liyakatsizligin sonucudur.

“YIRTIN KENDINIZI ARTIK ÇOK GEÇ”

Evren Devrim Zelyut: AKP için umut kalmadi! Istediginiz kadar çikin TV'lerde konusun, yorum yapin, yirtin kendinizi artik çok geç... ÜFE 138 ise TUFE 140'i asmis demektir, dedikleri aralik ayinda düsüs degil çikis sürer çünkü yaz sonu turizm geliri kesilince kurla beraber enflasyon da artacak!

“YAKIN TARIHIN EN HIZLI IVMELENEN ENFLASYONU”

Hakan Kara: Eylül'de faiz indirimi ile baslayan sürreal deneyin amaci dis açigi kapatip enflasyonu düsürmekti. Sonuç, yakin tarihin en hizli ivmelenen enflasyonu ve en yüksek dis açigi oldu.

“INANDINIZ MI?”

Ekonomist Selçuk Geçer: TÜIK enflasyon yüzde 78 imis. Inandiniz mi? Dolar ne olur diye soranlara... bekleyin ve görün.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °