İYİ PARTİLİ SUNAT: “TÜRK OCAĞI’NIN 'İSLAM SEMPOZYUM'U ÇARPITILDI”

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, “Türk Ocağı her konuda, ülkenin meseleleri konusunda, özellikle kültürel konularda, İslam konusunda toplantılar yapıyor. Bu çalıştay da İslam Sempozyumu, bu yönleriyle gündeme gelmedi,

Güncel 3.07.2022 16:27:00 0
İYİ PARTİLİ SUNAT: “TÜRK OCAĞI’NIN

IYI Parti Seçim Isleri Baskani Senol Sunat, “Türk Ocagi her konuda, ülkenin meseleleri konusunda, özellikle kültürel konularda, Islam konusunda toplantilar yapiyor. Bu çalistay da Islam Sempozyumu, bu yönleriyle gündeme gelmedi, Sayin Kiliçdaroglu ve Imamoglu’nun orada bulunmus olmasi gündeme getirildi, çarpitildi. Türk Ocagi siyasi konularda ayrim yapmadan bütün siyasileri davet etmesi gereken bir ocaktir, kültür ocagidir” dedi.

Türk Ocaklari’nin 110. Kurulus yil dönümünde düzenlenen Islam Sempozyumu ile ilgili tartismayi KRT TV’de Semra Topçu’nun hazirlayip sundugu Haftanin Panoramasi programinda degerlendiren IYI Parti Seçim Isleri Baskani Senol Sunat, Türk Ocaklarinda yillarca kadin heyeti baskanligi yaptigini belirtti. Sunat, sunlari söyledi:  

“Türk Ocaklarinda yillarca kadin heyeti baskanligi yapmis birisi olarak söylemek isterim, Türk Ocagi her konuda, ülkenin meseleleri konusunda, özellikle kültürel konularda, Islam konusunda toplantilar yapiyor. Bu çalistay da Islam Sempozyumu. Daha önce de Kartal Belediyesi is birligi ile yapilmis, bütün Türk cografyasi ve Islam aleminden gelen bilim insanlarinin, akademisyen ve din insanlarinin düzenlemis oldugu bir çalistay bu. Bu yönleriyle gündeme gelmedi, Sayin Kiliçdaroglu ve Imamoglu’nun orada bulunmus olmasi gündeme getirildi, çarpitildi.

“ZEHIRLI BIR DILIN SONUÇLARIDIR BUNLAR”

Bu durum Türkiye’nin gelmis oldugu kutuplasmayi ortaya koyuyor aslinda yani ya bir taraf olacaksin ya bir baska taraf olacaksin gibi bur durum söz konusu oluyor. Dogru degil bu. Türk Ocagi siyasi konularda ayrim yapmadan bütün siyasileri davet etmesi gereken bir ocaktir, kültür ocagidir. Ötekilesmis, kutuplastirilmis, kamplastirilmis bir dilin, zehirli bir dilin sonuçlaridir bunlar. Bundan çikar saglamaya çalisan bu ülkeyi yönetenlerin ülkeyi getirdigi noktadir bu nokta. Kraldan çok kralciliktir.”

NE OLMUSTU?

Türk Ocaklari'nin kurulusunun 110. yildönümünde Istanbul Subesi, 27 Haziran’da 'Günümüz Islam Dünyasinda Meseleler ve Çözüm Yollari-2' baslikli sempozyum düzenlemisti. Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin (IBB) destegiyle organize edilen sempozyumda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve IBB Baskani Ekrem Imamoglu da konusmaci olarak yer almisti. Istanbul Büyüksehir Belediyesi birlikte ‘Islam Sempozyumu’ düzenleyen Türk Ocaklari Istanbul Sube Yönetimi, Türk Ocaklari Genel Merkez tarafindan görevden alinmisti.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °