AKHİSAR’DA ‘YETİŞKİNLERE MASAL GECESİ’

Akhisar Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve yaz boyu sürecek 'Yetişkinlere Masal Gecesi' etkinliği dün başladı.

Güncel 1.07.2022 11:30:22 0
AKHİSAR’DA ‘YETİŞKİNLERE MASAL GECESİ’

Akhisar Belediyesi tarafindan Ugur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve yaz boyu sürecek 'Yetiskinlere Masal Gecesi' etkinligi dün basladi.  

Akhisar Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Yetiskinlere Masal Gecesi’ etkinligi, Ugur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapildi. Masal anlaticisi Esra Füzün Akhisarlilara masal dolu bir aksam yasatti. Müzisyen Mehmet Öztürk baglamasiyla geceye eslik etti. Ilki gerçeklestirilen gecede bir dünya masali bir de Anadolu masali anlatildi. Anlatici Esra Füzün, sunlari söyledi:

“Masallarla yetiskinleri bulusturmak modern çagda çok kolay degil. Neyse ki popüler olduk. Kültürel mirasimizin en önemli ögesi olan “anlaticilik” doguda var olmus, çünkü dogu söz toplumudur. Bizde de söz çok güçlüdür. Bugün batida sanat haline dönüsmüs olan anlaticilik bizim için kültürel mirasin aktariminda en önemli ögedir. Ben 4 yildan bu yana masal anlaticiligi yapiyorum, hikaye anlatma sanatini icra etmeye çalisiyorum, bir çok yerde masallar anlattim, çocuklarla ve yetiskinlerle bulustum. Burada sizinle bulusmami saglayan, bu alani bize açan, degerli Belediye Baskanimiz Besim Dutlulu ve yönetimine de çok tesekkür ediyorum.”

Yaz boyunca ayda bir Ugur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapilacak etkinlikler; kültür, sanat ve edebiyati Akhisarlilarla bulusturacak.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °