HUZUR KOROSU ALZHEİMER HAFTASI'NDA SES VERDİ

Alzheimer hastalığına dikkat çekmek için huzurevinde yaşayanlardan kurulan Huzur Korosu, Alzheimer Haftası'nda Şef Vedat Karabulut önderliğinde sahne alarak hastalıkla ilgili farkındalık yarattı.

Güncel 29.06.2022 22:10:45 0
HUZUR KOROSU ALZHEİMER HAFTASI

Alzheimer hastaligina dikkat çekmek için Mudanya Huzurevi ve Yasli Bakim Merkezi'nde yasayan 10 kadin, 5 erkek yaslinin bir araya gelmesiyle kurulan Huzur Korosu, Alzheimer Haftasi'nda Sef Vedat Karabulut önderliginde sahne alarak hastalikla ilgili farkindalik  yaratti. Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakinlari Dernegi Baskani, Sosyal Hizmet Uzmani Hakan Berktas, etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada, derneginin Bursa Il Baskani Özgen Keskin'in örnek bir çalisma yaparak kamuoyunda basarili bir farkindalik yarattiklarini söyledi. Berktas, 'Huzurevinde yasayan 10'u kadin, 5'i erkek yaslidan olusan koro uzun süre güzel bir çalisma yaparak konser için hazirlik yapti. Bu sayede hem keyifli ve kaliteli zaman geçirdiler, hem de grup faaliyetiyle rehabilite edildiler. Koro, degerli hocamiz Sef Vedat Kaptan Karabulut'un önderliginde, Mudanya Huzurevi ve Yasli Bakim Merkezi'nde yasayan toplam 15 konuktan olustu, amaçlari ise kendileriyle ayni problemi yasayan hastalara ve gastaliga dikkat çekmek, farkindalik yaratmakti, bunu basariyla gerçeklestirdiler, emegi geçen herkesi kutluyorum' dedi.

2021 yili Kasim ayindan bugüne her hafta Çarsamba günleri çalismalarini yapan koro Türk Sanat Müzigi eserlerini seslendiriyor. Koro halinde söylenen sarkilarin yaninda, yine yasli ve personel arasinda bulunanlardan solo seslendirme yapanlar da bulunuyor. Koro ilk sahnesini 21 Haziran tarihinde çalismalarini yaptiklari merkezin sinema salonunda gerçeklestirerek seyircilerden büyük alkis aldi. Konsere yasli yakinlari basta olmak üzere tüm huzurevi sakinleri, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü idareci ve personelleri, Sürücü Kursu Direksiyon Ögretmenleri Federasyonu ve Bursa Müzisyenler Dernegi gibi sivil toplum kuruluslarinin yönetici ve üyeleri, Türk Sanat Müzigi Bölümü ögretim üyeleri ve ögrencileri katildi.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °