MAHİR ÜNAL: “DEZENFORMASYON YASASI OLARAK BİLİNEN BASIN KANUNU’NU EKİM AYINA BIRAKMAK DURUMUNDA KALMIŞ BULUNUYORUZ”

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal; internet medyası ve sosyal medyada yeni yaptırımlar öngören kanun teklifi ile ilgili “Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz” a?

Güncel 29.06.2022 20:54:00 0
MAHİR ÜNAL: “DEZENFORMASYON YASASI OLARAK BİLİNEN BASIN KANUNU’NU EKİM AYINA BIRAKMAK DURUMUNDA KALMIŞ BULUNUYORUZ”

AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal; internet medyasi ve sosyal medyada yeni yaptirimlar öngören kanun teklifi ile ilgili “Kamuoyunda dezenformasyon yasasi olarak bilinen Basin Kanunu’nu ekim ayina birakmak durumunda kalmis bulunuyoruz” açiklamasini yapti.

AKP ve MHP milletvekilleri tarafindan hazirlanan ve internet medyasi ile sosyal medyada yeni yaptirimlar öngören kanun teklifi, 26 Mayis’ta TBMM Baskanligi’na sunuldu.

Teklif, önce; TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda görüsüldü. CHP, HDP ve IYI Partili komisyon üyeleri, 59 karsi önerge ile kanun teklifine muhalefet etti. Teklif, 15 Haziran’da TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edildi.

Kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’nda görüsülmesi beklenirken, CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, 22 Haziran’da sosyal medyadan yaptigi açiklamada; “Basin Kanunu ile bazi kanunlarda degisiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüsmeleri, girisimlerimiz sonucu üzerinde parti gruplarinin daha fazla müzakere edebilmesi için bu hafta ertelenmistir” açiklamasini yapmisti.

AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal, bugün yaptigi açiklamada; TBMM’nin 1 Temmuz’da tatile girecegini söyledi. Ünal, “Kamuoyunda dezenformasyon yasasi olarak bilinen Basin Kanunu’nu ekim ayina birakmak durumunda kalmis bulunuyoruz” dedi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °