TÜRK OCAKLARI İSTANBUL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINDI

Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nun 30 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere görevden alındığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İstanbul’da; Türk Ocakları’nın düzenlediği

Güncel 28.06.2022 11:00:26 0
TÜRK OCAKLARI İSTANBUL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINDI

Türk Ocaklari Genel Merkezi, Istanbul Subesi Yönetim Kurulu’nun 30 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere görevden alindigini duyurdu. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu dün Istanbul’da; Türk Ocaklari’nin düzenledigi Islam Dünyasi Meseleleri ve Çözüm Yollari Sempozyumu’na katilip bir konusma yapmisti.

Türk Ocaklari’nin kurulusunun 110. yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) isbirligiyle 'Günümüz Islam Dünyasinda Meseleler ve Çözüm Yollari 2' baslikli sempozyum düzenlendi. Fatih Ali Emir Kültür Merkezi'nde dün baslayan ve üç gün sürecek sempozyumun açilisina CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, IBB Baskani Ekrem Imamoglu ile CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu da katildi. 

GECE IKI AYRI AÇIKLAMA YAPILDI 

Öglen saatlerinde sempozyum açilisi ile ilgili Kiliçdaroglu ve Imamoglu’nun konusmalari basina yansidi. Türk Ocaklari Genel Merkezi ise dün gece iki saat ara ile iki ayri açiklama yapti. Gece yarisi yapilan son açiklamada Istanbul Subesi Yönetim Kurulu’nun söz konusu sempozyumun bitmesinin ardindan görevden alinacagi açiklandi. Türk Ocaklari’nin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada; “Türk Ocaklari Istanbul Subesi Yönetim Kurulu 30 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere görevden alinmistir. Türk Ocaklari Genel Merkez Yönetim Kurulu” denildi.

Türk Ocaklari Genel Merkezi’nden gece 22.07'de yapilan ilk açiklamada su ifadeler yer aldi:

“PARTI SIYASETININ DISINDA OLMAYA AZAMI ÖZEN”

“Türk Ocaklari Genel Merkezi ve Subeleri olarak Türk milletine hizmet amaciyla faaliyet yapiyoruz. Kurucularimizin temel ilkelerinden biri olan ‘parti siyasetinin disinda olmaya azami özen’i göstermekteyiz. Genel Merkez ve Subeler olarak faaliyetlerimizde dogal olarak devletimizin ilgili kurumlari ve mahallî idarelerden destek taleplerimiz olmaktadir. Bu baglamda ölçütümüz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlügü konusundaki tavirdir.  Belediyeler tarafindan tahsis edilen bazi sube binalarimizin açilislarina, ilgili belediye baskaninin mensup oldugu siyasi parti dâhil, farkli partilerden milletvekilleri ve il/ilçe yöneticileri, toplantilarimiza birlikte katilmaktadir. Ocak’in bu kapsayici, kucaklayici ve parti siyasetine mesafeli tutumu açik ve kesindir. 

27 Haziran 2022 tarihinde, Istanbul Subemizin Istanbul Büyüksehir Belediyesinin destegiyle düzenledigi bir sempozyum, Türk Ocaklarinin partiler üstü konumunu kesinlikle etkileyemez. Türk Ocaklari Genel Merkezi, bu konudaki samimi, hasbi ve tavizsiz tutumuna halel getirilmesine izin vermeyecektir. Devlete ‘seri katil’ diyenlerin Türk Ocaklari toplantilarda boy göstermesi kabul edilemez.

Bir yil içinde yapilacak olan seçimlerin giderek artan sicak atmosferinde, Ocak subelerimizin bu konulara her zamankinden daha fazla özen göstermesi zorunludur. Türk Ocaklari Genel Merkezi olarak sube baskan ve yöneticilerimizden, bu süreçte yanlis anlamalara yol açabilecek veya iyi niyetli olmayan kisi ve çevrelerin çarpitmalarina zemin olusturacak söylem ve eylemlerden kaçinmalarini bir kez daha ihtar ediyoruz. Siyaset, millete hizmet açisindan son derecede önemli bir alandir. Önümüzdeki seçimlerde aday olmayi düsünen Ocak yöneticileri, siyasi faaliyetlere girismeden önce yönetim ve denetim kurullarindan istifa edeceklerdir; etmeyenler Genel Merkez tarafindan görevden alinacaktir.”

KILIÇDAROGLU NE DEMISTI?

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Türk Ocaklari’nda düzenlenen Islam Dünyasi Meseleleri ve Çözüm Yollari Sempozyumu’na katilmis ve su açiklamayi yapmisti:

“Islam hangi gerekçe ile olursa olsun adaletsizlige, esitsizlige izin vermez. Islam hangi gerekçe ile olursa olsun kayirmaciliga, denetimsizlige, otoriterlige izin vermez. Islam’in temel degerlerini savunuyormus gibi görünerek zenginligi, kayirmaciligi, özgürlügü, denetimsizligi kendisine bahseden; gerçek baglamindan kopartilarak sunulan, sabir ve sükür tavsiyeleriyle de milyonlara yoksullugu, dislanmayi, baskiyi reva gören anlayislara karsi ödünsüz bir sekilde adaleti savunmaliyiz. Günümüz Islam dünyasinin temel problemlerini kaynagi adaletsizliktir. Dolasiyla günümüz Islam dünyasinin temel problemlerinin tek çözümü de adalettir.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °