HAYAT PAHALILIĞI İSTANBUL’DA BOŞ TENCERELERLE PROTESTO EDİLDİ

Zamlar, hayat pahalılığı ve işsizlik boş tencerelerle İstanbul’da Beşiktaş İskelesi önünde protesto edildi.

Güncel 27.06.2022 21:20:55 0
HAYAT PAHALILIĞI İSTANBUL’DA BOŞ TENCERELERLE PROTESTO EDİLDİ

Zamlar, hayat pahaliligi ve issizlik bos tencerelerle Istanbul’da Besiktas Iskelesi önünde protesto edildi.

Halkin Kurtulus Partisi (HKP) üyeleri, hayat pahaliligina, zamlara ve issizlige karsi bugün Besiktas Iskelesi önünde bos tencerelerle bir araya gelerek açiklama yapti. “Issizlige, pahaliliga, zama, zulme son” yazili pankart açip “Zam, zam, zam. Ucuzluk ne zaman” ve üzerinde ekmek resmi olan “Sicaktan degil, fiyattan dokunamiyoruz” yazili dövizleri tasiyan partililer, “Ücretler pire, zamlar deve” ve “Taksitle yasayip borçlu ölüyoruz” sloganlari atti.

HKP Istanbul Il Yöneticisi Dogan Çingi, Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati’nin “Bir uyuyun, 6 ay sonra uyanin, Türkiye’de çok farkli noktalara gidecegiz” açiklamasini hatirlatarak “Bakan Nebati’nin 6 aylik uykusunun sonunda ise basta enflasyon olmak üzere, issizlik, pahalilik ve zamlar katlanarak artti” diye tepki gösterdi. Çingi, söyle konustu:

“ET VE TAVUK HALKIN SOFRASINDA ARTIK YER ALAMAMAKTADIR: Çocuk bezinden süt ürünlerine, simite, çaya, kurtaricimiz makarnaya bile fahis zamlar geldi. Igneden iplige her sey, her gün zamlaniyor. Daha birkaç gün önce sekere yüzde 67 zam geldi. Halkimizin en temel ihtiyaç maddeleri olan ekmek, süt, tuvalet kâgidi vb. birçok temel ihtiyaç, ülkemiz tarihinin gördügü en yüksek fiyatlarla satisa sunulmaktadir. Bugün bir ekmek 4-5 TL olmustur. Hatta 7 TL olacagi konusulmaktadir. 32’li tuvalet kâgidinin fiyati 150 TL’ye yaklasmistir. Yine bir sütün fiyati 20 TL olmustur ki bunlar ancak devede kulak kalmaktadir. Domatesin, salataligin, biberin yani günlük tüketilen meyve ve sebzelerin fiyati o kadar yükselmistir ki, artik halkimiz aksam pazarlarina gidip arta kalan, ezilmis ve bozulmus ürünleri almak zorunda kalmakta ya da bu ürünleri taneyle almaktadir. Et ve tavuk ürünleriyse artik halkimizin sofrasinda yer alamamaktadir. Halka zulümde sinir tanimayan AKP’giller her geçen gün halkimizin yasamini cehenneme çeviriyor.

BENZINE GELEN ZAMLAR GÜNLÜK PERIYOTLARA BINDIRILDI: Benzine, motorine gelen zamlar günlük periyotlara bindirildi. Isçimiz, kamu emekçimiz, esnafimiz, emekçi halkimiz elektrige, dogal gaza gelen zamlardan bunalmis durumda. 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine yüzde 25 zam yapildi. Temmuz ayinda elektrige yeniden yüzde 30’luk bir zam konusulmaktadir. Konutlarda kullanilan dogal gazin birim fiyatina yüzde 30, elektrik üretimi için kullanilan dogal gazin birim fiyatina yüzde 16, elektrik üretimi disinda kullanilan dogal gazin birim fiyatina da yüzde 10 zam geldi. Iste halk düsmani AKP’giller iktidarinin ülkemizi- halkimizi getirdigi durum budur. Dünyada 172 ülke enflasyonlari arasinda AKP’giller Türkiye’si birinci sirada.

ASGARI ÜCRET 20 BIN 140 LIRA OLMALIDIR: Peki ya, fahis oranlardaki enflasyon altinda ezilen halkimizin geliri ne durumda? 2022 yili için belirlenen asgari ücret 4 bin 250 lira. Birlesik Kamu- Is tarafindan yapilan çalismalara göre, haziran ayi için açlik siniri 6 bin 779 lira, yoksulluk siniri 20 bin 140 lira. Iste bu kadar can yakici bir pahalilik altinda en düsük ücret miktari yani asgari ücret ve emekli maaslari yoksulluk sinirinin altinda olmamalidir. Ülkemizin su anki kosullarinda asgari ücret 20 bin 140 lira olmalidir.

EMEKÇI HALKIMIZIN SOFRASINDAKI EKMEGI ÇALINIYOR: Emekçi halkimizin sofrasindaki ekmegi ve asi çaliniyor. Çocuklarimizin sagligi ve gelecegi çaliniyor. Onlardan çalinan ne varsa bir avuç vurguncu, soyguncu, hirsiz, kamu mali yagmalayicisinin kasalarina aktariliyor. Emeklilerimizin hâli de içler acisidir, emekli ayliklari kusa dönmüs durumdadir. Onun için diyoruz ki bu soygunlar, vurgunlar düzeni degismelidir. Yerine halkin iktidari kurulmalidir.”


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °