İZMİR'DE İHA'NIN TESPİT ETTİĞİ 62 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında görev yapan insansız hava aracının (İHA) tespit ettiği 62 kaçak göçmen ve 3 organizatör, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soy

Güncel 27.06.2022 13:52:11 0
İZMİR

Izmir'in Urla ilçesi açiklarinda görev yapan insansiz hava aracinin (IHA) tespit ettigi 62 kaçak göçmen ve 3 organizatör, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri tarafindan düzenlenen operasyonla yakalandi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu da operasyonun görüntülerini sosyal medya hesabindan paylasti.

Izmir'in Urla ilçesi açiklarinda devriye görevi yapan IHA, lastik bot içerisindeki göçmenleri gece saatlerinde tespit etti. Deniz polisi organizatörlerin içerisinde bulundugu tekneye müdahale ederken, Sahil Güvenlik botu ise kaçak göçmenlerin lastik botuna yanasti. Bu sirada karada olan ve kaçamaya çalisan bir organizatör ise jandarma ekipleri tarafindan yakalandi.
 
Içisleri Bakani Süleyman Soylu da operasyona ait IHA görüntülerini sosyal medya hesabindan paylasti. Soylu sunlari kaydetti:

'Kaçak göçle mücadelemiz sürüyor. Emniyet, Sahil Güvenlik ve jandarmamizin müsterek operasyonuyla Ege Denizi'nden geçmek isteyen kaçak  göçmenleri IHA’miz tespit etti. Deniz polisi organizatörleri, Sahil Güvenlik göçmenleri, jandarmamiz karaya çikan bir organizatörü yakaladi.''


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °