KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘MAVİ MARMARA' AÇIKLAMASI: “İSRAİL’E MESAJIM; BU MESELE BİZİM İÇİN KAPANMIŞ DEĞİLDİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı baskında yaşamını yitiren Çetin Topçuoğlu’nun ailesine yaptığı ziyaretin ardından, “Uluslararası sularda vatandaşlarımızı şehit etmenin bedeli v

Güncel 27.06.2022 10:55:00 0
KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘MAVİ MARMARA

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Israil’in Mavi Marmara gemisine yaptigi baskinda yasamini yitiren Çetin Topçuoglu’nun ailesine yaptigi ziyaretin ardindan, “Uluslararasi sularda vatandaslarimizi sehit etmenin bedeli vardir. Israil’e mesajim; bu mesele bizim için kapanmis degildir” dedi. Kiliçdaroglu, Cemal Kasikçi cinayetine ve Suudi Arabistan’in veliaht prensi Muhammed bin Selman’in Türkiye ziyaretine iliskin, “Erdogan’i parmaginda oynatiyor olabilir ama Türkiye büyük devlettir, topraklarimizda yaptiginin bedeli kendisine ödetilecektir” açiklamasini yapti.

Kemal Kiliçdaroglu, Israil’in Mavi Marmara baskininda sehit olan Çetin Topçuoglu’nun ailesini bugün ziyaret etti. Kiliçdaroglu, ziyaretin ardindan sosyal medya hesabinda açiklamalarda bulundu. Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

 “ISRAIL’E MESAJIM; BU MESELE BIZIM IÇIN KAPANMIS DEGILDIR”

“Mavi Marmara’da sehit olan Çetin Topçuoglu’nun ailesini ziyaret ettim. Amacim, iktidarimizda bu konuyla ilgili tutumumuzu bizzat Mavi Marmara sehitlerinin ailelerine bildirmekti. Bölgede söz sahibi ve akilci (kapali kapilar ardinda) diplomasi yetenegi olan Türkiye’ye inaniyorum. Ancak kirmizi çizgilerimiz vardir. Uluslararasi sularda vatandaslarimizi sehit etmenin bedeli vardir. Israil’e mesajim, bu mesele bizim için kapanmis degildir.

“TOPRAKLARIMIZDA CINAYET ISLEMENIN DE BEDELI VARDIR. KENDISIYLE DE HESABIMIZ KAPANMAMISTIR”

Ayrica vatanimiza gelen Bin Selman’a da bir çift sözüm var. Topraklarimizda cinayet islemenin de bedeli vardir. Kendisiyle de hesabimiz kapanmamistir. Erdogan’i parmaginda oynatiyor olabilir ama Türkiye büyük devlettir, topraklarimizda yaptiginin bedeli kendisine ödetilecektir.

Yunanistan’in adalari silahlandirmasi konusunda da çok netim. Yunanistan, Kuvayi Milliye’yi iyi bilir. Rahmetli Ecevit ve Erbakan’i da iyi bilir. Erdogan ile kayikçi kavgasi yapmaya devam etsinler, az kaldi. O zaman konusuruz adalari silahlandirip vatandasimiza silah dogrultmayi.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °