Ali Çırak'tan Gelecek Partisi saflarında buluşalım daveti

Gelecek Partisi Soma İlçe Başkanı Ecz. Ali Çırak yapmış olduğu basın açıklamasıyla içinde bulunduğu siyasi süreci anlatarak “Ben Cumhuriyetten, demokrasiden, ülkenin bölünme bütünlüğünden yanayım” diyen herkesi Gelecek Partis

Güncel 26.06.2022 12:49:00 0
Ali Çırak

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik, hak, hukuk, sosyal adalet kavram ve uygulamalarındaki derin tıkanıklık, hasar ve kayıpların artık gilenemebir gerçek olduğunu kaydeden Gelecek Partisi Soma İlçe Başkanı Ecz. Ali Çırak, “Bütün bu olumsuzluklar, bu ülkenin, Devletinin ve tabiiki insanının hem hak etmediği, hem de bu ülkenin karşılığı olmadığı noktada. Bu gerçeğin müsebbibi hiç şüphesiz tek adam yönetimine dayalı AKP siyaseti ve politikalarıdır.” dedi.

“Ülkenin yaşadığı temel sorunların kaynağı yönetimsel yani mevcut iktidar ise çözüm yine yönetimsel olmalıdır” diyen Çırak, “Her sorunu ama her sorunu çözmek bu iktidarı değiştirerek mümkündür. Mümkünse. Bunu siyasi partiler içinde örgütlenerek demokratik kanalllar içinde iktidara gelerek başarabiliriz. Bunu Sayın Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde Gelecek Partisi çatısı altında olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Hayatı boyunca sağ siyasete inanmış ve onunda karınca kararınca içinde olan biri olarak yine çözümü sağ siyasette gördüğünü kaydeden Gelecek Partisi Soma İlçe Başkanı Ecz. Ali Çırak açıklamasına şöyle devam etti, “Bunu da siyasete gönül veren yol arkadaşlarıyla arzuluyorum. Elbette bu yol arkadaşlığına dâhil olmak isteyen her siyasi görüşten dostlarla yol yürünmelidir. Ülkenin yaşadığı bu derin sorunların çözümü kenarda durarak, birkaç kişinin omuzlarında, fedakârlığında beklemek yanlıştır. Her sorumlu yurttaşın bu tıkanıklığın çözümüne; inandığı örgütlülüğün içinde var olmalıdır. Bu örgütlenmenin önünde ciddi engellemeler, şahsi mazaretle-rimiz olabilir. Bu gerekçelerle dışarıda kalmak bizleri eksik bırakır. Gelin bu demokrasi yolculuğunu beraber yürüyelim. Tekrar ediyorum yeni, cumhuriyetçi, demokrat sağ siyaseti Gelecek Partisi’nde inşaa edelim.

Hiç şüphesiz mevcut iktidar partilerinde seçmen ve misyon almış arkadaşlarında aramızda olmasından mutluluk duyarız. Yalnız misyon almış arkadaşlar için ‘‘Bab-i Ali kapısından onuruyla çıkan’’ arkadaşlar ile gönüldaş olabilirim. Bu demokrasi yolculuğunda beraber yürümek dileğiyle. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Demokrasi.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °