EKREM İMAMOĞLU: 23 HAZİRAN DEMOKRASİ ZAFERİ, 16 MİLYONUN BU ÜLKENİN YÖNETİCİLERİNE VERDİĞİ BİR DEMOKRASİ MUHTIRASIDIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da tekrarlanan seçimlerin üçüncü yıl dönümü etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1995 yılında İBB Başkanı olduğu dönemde söylediği “Mer

Güncel 24.06.2022 17:28:03 0
EKREM İMAMOĞLU: 23 HAZİRAN DEMOKRASİ ZAFERİ, 16 MİLYONUN BU ÜLKENİN YÖNETİCİLERİNE VERDİĞİ BİR DEMOKRASİ MUHTIRASIDIR

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Istanbul'da tekrarlanan seçimlerin üçüncü yil dönümü etkinliginde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 1995 yilinda IBB Baskani oldugu dönemde söyledigi “Merkezi hükümet IBB’ye adeta politik terör uygulamistir” sözlerini animsatti. Imamoglu, “Bugüne nasil da cuk oturuyor degil mi? Sanki ben demisim gibi. Sayin Erdogan, yasattiginin çok daha azini yasadi ama 27 yil önce bu cümleleri kurdu. Bugün ben ne desem az gelir az. 16 milyon vatandas, 31 Mart’ta sandiktan çikan iradeyi hiçe sayanlara demokrasi nedir, milli irade nedir, gösterdi. Hem de bir kere, bin kere degil, 805 bin kere gösterdi. Bizce 23 Haziran demokrasi zaferi, 16 milyonun bu ülkenin yöneticilerine verdigi bir demokrasi muhtirasidir” dedi.

IBB'nin düzenledigi ‘Istanbul'a Hizmette 3. Yil Sunumu’, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimiyla bugün yapildi. Etkinlikte IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in tebrik mesaji okundu. 23 Haziran 2019 seçimlerinin 3. yil dönümü nedeniyle düzenlenen ‘Demokrasi Senligi’ kapsamindaki sunum, IBB Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan kamuoyuyla paylasildi. CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, CHP ve SHP’nin eski genel baskanlari Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçin, CHP, IYI Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti’nin genel baskan yardimcilari, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, IYI Parti Istanbul Il Baskani Bugra Kavuncu, çok sayida milletvekili, eski IBB Baskani Nurettin Sözen, ilçe belediye baskanlari ve IBB bürokratlari, sunum için düzenlenen etkinlikte yer aldi. Dilek Imamoglu da etkinlige katilarak esini yalniz birakmadi.

Imamoglu'nun konusmasi satir baslariyla söyle:

“IKTIDARIN HUKUK VE DEMOKRASIYI YOK SAYAN TAVRINDAN BELEDIYELER DE PAYINI ALIYOR: Ne yazik ki Türkiye, çok agir bir yönetim krizi ve ekonomik kriz yasiyor. Bu toplantiya gelmeden satin aldigimiz herhangi bir ürünü, bu toplanti çikisinda ayni fiyattan alamayabiliriz. Türkiye, ayni zamanda çok agir bir hukuk ve demokrasi krizi yasiyor. Her saat basi, adalet duygumuzu yerle bir eden adaletsiz bir mahkeme karariyla, demokrasinin kurum ve kurallarini hiçe sayan bir idari uygulamayla karsi karsiya kaliyoruz. Ülke ekonomisinin nasil yönetildigi, herkesi, her kurum ve kurulusu oldugu gibi yerel yönetimleri de dogrudan etkiliyor. Bir yandan akaryakita, enerjiye yapilan büyük zamlar ve dövizdeki hizli yükselis nedeniyle belediyelerin gelir-gider dengeleri bozuluyor. Diger yandan artan yoksulluk ve issizligin yol açtigi sosyal yaralari sarabilmek için belediye bütçesinden ayrilan paylar artiyor. Belediyelerin yatirim imkânlari azaliyor. Elbette iktidarin hukuk ve demokrasiyi yok sayan tavrindan belediyeler de payini aliyor. Hepiniz izliyorsunuz.

SAYIN ERDOGAN, YASATTIGININ ÇOK DAHA AZINI YASADI AMA 27 YIL ÖNCE BU CÜMLELERI KURDU: Bakin, size bir sey söyleyeyim mi? ‘Açikça görüldügü gibi, merkezi hükümet bize karsi adeta politik terör uygulamistir ve basarisiz olmamizi saglamak için ellerimizi kollarimizi baglamak yoluna gitmistir. Istanbul’un çok büyük ve agir sorunlarini çözmenin ugrasi içinde bulunan belediye yönetimine destek olmak, hiç kuskusuz merkezi hükümetin görevidir. Bu yüzden diyoruz ki politik mülahazalarla Istanbul’un gelecegini karartacak politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir.' Kiymetli hazirun, az evvel size bir sey söyleyim mi diye basladim ya cümleye, hani ‘merkezi hükümet IBB’ye adeta politik terör uygulamistir’ diye baslayan cümle var ya o cümleler bugüne nasil da cuk oturuyor degil mi? Nasil da bugünü anlatiyor. Sanki ben demisim gibi. Iste o cümlelerin sahibi ben degilim. Sizce sahibi kim? O cümleleri, 1995 yilinin mayis ayinda kuran kisi, bugünün Cumhurbaskani Sayin Erdogan. Sayin Erdogan, yasattiginin çok daha azini yasadi ama 27 yil önce bu cümleleri kurdu. Bugün ben ne desem az gelir, az.

IBB’YE YÖNELIK HUKUK VE EDEP DISI UYGULAMALARIN HADDI HESABI YOK: Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne yönelik hukuk ve edep disi uygulamalarin haddi hesabi yok. Yaptiklarini saymaya baslasam burada baska sey konusmaya vaktimiz kalmaz. Onun yerine ben, bütün bu hukuk disi, ayrimci ve baskici uygulamalari yapanlara bir soru sormak istiyorum: Bütün bu zorbaliklariniz ve ayak oyunlariniz ise yariyor mu? Ne yaparsaniz yapin, bizim daha iyi hizmet sunmamizi, yeni yatirimlar yapmamizi, kangren haline getirdiginiz Istanbul’un sorunlarina çözüm üretmemizi engelleyebiliyor musunuz? Asla.

IBB HER ZAMANKINDEN ÇOK DAHA FAZLA VE ÇOK DAHA KALITELI HIZMET ÜRETIYOR: Kim hangi engeli çikarmaya kalkarsa kalksin Istanbul Büyüksehir Belediyesi, her zamankinden çok daha fazla ve çok daha kaliteli hizmet üretiyor. Her zamankinden çok daha fazla ve çok daha dogru yatirim yapiyor. Çünkü biz, kamu yatirimlarini bir avuç insanin zenginlesme araci olarak görmüyoruz. Üç yildir tüm harcamalari seffaf, katilimci ve yalnizca kamu yararini gözeterek yapiyoruz. Hizmet kalitemizi ve çesitliligini sürekli gelistiriyor ve bu kriz kosullarinda bile yatirimlarimizi istikrarli sekilde artiriyoruz. Yatirimlarimizla Istanbul’da adalet duygusunu, dayanismayi ve kardesligi güçlendiriyoruz. 16 milyon Istanbulluya mutlu, huzurlu, saglikli ve adil bir hayat insa ediyoruz.

263 BIN AILEYE GIDA-HIJYEN KOLI DESTEGI, 125 BIN AILEYE NAKDI DESTEK SAGLADIK: Her seyden önce insana deger veriyor ve insana yatirim yapiyoruz. Bu kentin çocuklarinin ve gençlerinin egitimine, kadinlarin ekonomik ve sosyal olanaklarinin artirilmasina yatirim yapiyoruz. 23 Haziran 2019’da yüzde 11,1 olan belediyemizdeki kadin yönetici oranimizi yüzde 22’ye yükselttik. Yüzde 15 olan kadin çalisan oranimizi yüzde 18’e yükseltmeyi basardik. Bunlar basit birer sayi degildir degerli konuklar. Kadinin ekonomik ve toplumsal hayatta esit olarak yer almasi için atilmis adimlardir. Sosyal destek sistemlerimizden faydalanan ihtiyaç sahiplerine hak temelli sosyal hizmet rehberligi sunuyoruz. 2021’de, yüzde 277 artisla 125 bin dar gelirli birey ya da aileye nakit destek sagladik. 263 bin aileye gida-hijyen koli destegi ulastirdik. Istanbul Kart ile 206 bin aileye ihtiyaç durumuna göre 100-250-400 TL arasinda degisen miktarlarda aylik destek verdik. 124 bin çocugumuza her ay 8 litre Halk Süt ulastirdik. Istanbul Vakfi araciligiyla 231 bin aileye kurban eti dagittik. 3 binden fazla aileye ‘yeni dogan destek paketi’ ulastirdik. 'Askida Fatura' kampanyamizla yüz binden fazla ihtiyaç sahibi ailenin 356 bin 300 su veya dogal gaz faturasinin ödenmesine yardim ettik. Yine ayni yöntemle 70 bin aileye 'aile destek paketi', 47 bin aileye 'anne-bebek paketi', 26 bin gence 'ögrenci destek paketi' ile toplamda 16,7 milyon TL’lik destek verdik. Istanbul Halk Ekmek araciligi ile 45 binden fazla aileye ekmek destegi verdik. Bu arada, öz kaynaklarimizla finanse ettigimiz Hadimköy Ahmet Isvan Halk Ekmek fabrikalarimizi yakinda açacagiz.

40 BIN ÖGRENCIMIZE TABLET DAGITTIK: Bizim belediyecilik modelimizde insana yatirimin en önemli boyutunu egitime yatirim olusturuyor. Bugüne kadar 32 Yuvamiz Istanbul çocuk etkinlik merkezini bitirdik ve hizmete açtik. 30 yeni Yuvamiz Istanbul Çocuk Etkinlik Merkezi’nin de temelini attik. Sehrimizin tarihinde bir ilk olan Yuvamiz Istanbul araciligiyla medeniyet yarisinda ülkemizi yukarilara tasiyacak yetenekli ve özgür bireyler yetistiriyoruz. 2021-2022 egitim-ögretim döneminde 52 bin üniversite ögrencimize egitim destegi sagladik. Ve belediye tarihinde ilk kez üniversiteliler için 622 yatak kapasiteli 3 kiz ögrenci yurdunu açtik. Gaziosmanpasa erkek ögrenci yurdunu da açilisa hazir hale getirdik. Pandemi döneminde egitim ve ögretimin online sisteme tasinmasiyla ihtiyaç sahibi 40 bin ögrencimize tablet dagittik. Yoksullugun derinlestigi dezavantajli semtlerimize özel bir ilgi gösteriyoruz. Bu semtlerde Mahalle Evlerimiz, Istanbul Aile Danismanlik ve Egitim Merkezlerimiz, Kadin Dayanisma Evlerimiz, Kadin Destek Hattimiz, Kadin Danisma Birimimiz araciligi ile kadinlar ve çocuklar basta olmak üzere yüzbinlerce insanimiza, maddi, psikolojik, sosyal ve hukuki destek ve egitim verdik. Özel gereksinimli bireyler ve ailelerine sagladigimiz kamp hizmetlerimizden on bine yakin fert ve aile yararlaniyor. Ekonomik krizle bozulan toplumsal ruh sagligina yönelik önleyici ve koruyucu saglik hizmetleri vermek üzere Tuzla, Fatih ve Büyükçekmece’de Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Merkezleri açtik. Evde saglik hizmetlerimizle 20 bini askin Istanbulluya bakim, fizik tedavi ve psikolojik destek hizmetleri sunuyoruz. 

SOSYAL DESTEKLERI 5 KAT ARTIRMAKLA KALMADIK, BU BÜTÇENIN DAGITIMINDA ADALETI DE SAGLADIK: Hak temelli bir anlayisla ele aldigimiz sosyal yardim ve destek bütçemizi bizden önceki yönetimlere oranla bes kat artirmakla yetinmedik, bu bütçenin paylasiminda adaleti, insana özeni ve saygiyi da misli misli artirdik. Sosyal yardimlari bir siyasi istismar alani olmaktan tümüyle kurtardik. Ama sunu unutmayalim; bütün bu sosyal destek ve yardimlari, ülke bu denli kötü yönetildigi için yapmak mecburiyetinde kaliyoruz. Insanlarin yardim ve destekle hayat sürdürmesine dayali bu tür bir sistem, uzun süre ayakta kalamaz. Herkesi üretim sürecinin içine katmak, herkesi kendi emegi, girisimi ve onuruyla geçinebilir hale getirmek zorundayiz. Iste bu bakis açisiyla kurdugumuz Istanbul Istihdam Ofisleri’yle bugüne kadar yaklasik 50 binden fazla Istanbullunun özel sektörde ise girmesine yardim ettik. Hedefimiz, besinci yilin sonunda 200 bin kisiye istihdam yaratmaktir. Sadece Istanbul’da 200 bin kisinin çalisma hayatina kazandirilmasiyla saglanacak toplumsal ve ekonomik faydayi, hiçbir sosyal yardim bütçesiyle saglayamazsiniz. Çok yakinda, Millet Ittifaki’nin ve Altili Masa’nin genel seçim zaferiyle bütün Türkiye bu anlayisla yönetilecek ve o zaman biz de Istanbul’da çok daha büyük basarilara imza atacagiz.

1,6 MILYON KISININ IHTIYACI KADAR ELEKTRIK ÜRETIYOR VE 81 BIN TON SERA GAZI EMISYONUNUN SALINIMINI ENGELLIYORUZ: Yine hizmete açtigimiz Biyometanizasyon tesisimizde ise yemek ve gida atiklarini isleyerek elektrik enerjisine dönüstürüyoruz. Elde ettigimiz biyogazdan 1,6 milyon kisinin ihtiyaci kadar elektrik üretiyor ve 81 bin ton sera gazi emisyonunun salinimini engelliyoruz. Istanbullularin kaliteli aktif yesil alanlara kavusturulmasi için Büyükçekmece, Terkos ve Ömerli havzalarinin koruma-kullanma dengesini gözeterek, çevrelerini aktif yesil alan ve rekreasyon alani olarak degerlen­dirmek üzere Yesil Kusak Ana Plani’ni hazirladik. Istanbul’da mevcut orman dokusunu koruyarak flora ve faunaya uyumlu bir tasarim anlayisiyla Kemerburgaz ve Atatürk Kent Ormanlarini hizmete açtik. Keza Yakuplu Kent Ormani ve Rahmi Demir Kent Ormani’ni tamamladik.

IKI YIL DURMUS OLAN TÜM METRO HATLARININ YAPIMINA ÖNCELIK VERDIK: Gururla söylüyorum ki toplam yatirim bütçemizin yaklasik yarisini rayli sistem yatirimlarina harciyoruz. Çünkü rayli sistem aginin ulasimdaki payini artirarak trafigi rahatlatmak ve hayati kolaylastirmak istiyoruz. Bu bakis açisiyla is basi yaptigimizda plansizlik ve finansman yoklugundan iki yil durmus olan tüm metro hatlarinin yapimina öncelik verdik. Bugün dünyada ayni anda 10 metro insaatini yönetebilen yegâne sehir biziz. Bizden önceki 25 yil boyunca 5 km’nin altinda kalmis olan ortalama yillik rayli sistem insaatini 2,5’a katladik. Çikardiklari her engeli astik ve 2021’de tam 11,1 kilometre rayli sistem hattini hizmete açtik. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogari Tramvay Hatti’nin Cibali-Alibeyköy Cep Otogari arasi 9 km’sini isletmeye aldik. Finans yetersizliginden durmus olan Kirazli-Halkali Metro Hattini Eurobond ihraciyla sagladigimiz 170 milyon euro kaynakla yeniden baslattik. Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hatti için Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi’yla 100 milyon euroluk ön protokol imzaladik. M9 Ikitelli-Ataköy Metro Hatti’nin Ikitelli- Bahariye arasini hizmete açtik. Eminönü-Alibeyköy Cep Otogari Tramvay Hatti için AFD’yle 93 milyon euroluk sözlesme imzaladik. Finans olmadigindan hiç baslamamis Mahmutbey-Bahçesehir-Esenyurt Metro Hatti’na, temin ettigimiz 220 milyon euro kaynakla bastan basladik. Dudullu-Bostanci Metro Hatti’nin Depo Sahasi-Kayisdagi arasini bitirdik ve devreye alma sürecini baslattik.

DÜN YASADIKLARINDAN DERT YANANLAR, IKTIDAR GÜCÜNE SAHIP OLUNCA YASADIKLARI ZORLUKLARIN MISLISINI BIZE YASATMAKTA: Bakin, size bir sey daha diyeyim mi? ‘Bazi ulasim projelerimiz merkezi yönetimin kararsizligi sebebiyle uygulamaya koyulamadi. Oysa bunun projesi hazir, kredisi hazir. Bugün baslansa 2-3 yilda hizmete hazir hale gelebilir. Ama merkezi yönetim bizim gösterdigimiz kararliligi gösteremiyor. Cumhurbaskani’na da eski basbakana da bu konuyu açtigimizda hepsi kaçiyor.’ Siz anladiniz onu. Tarih 1996’nin mayisi. ITÜ Maslak kampüsünde 1. Ulusal Ulasim Sempozyumu’nda bu konusmayi, 26 yil önce yine Sayin Cumhurbaskani yapiyor. Tüp geçit projesi için yaptigi bu konusma, aylardir bekletilen Beylikdüzü metrosu isine ne kadar benziyor degil mi, aylardir rafta kalan Beylikdüzü metrosu projesine? On yillar geçiyor ama Türkiye’de zihniyet degismiyor. Dün yasadiklarindan dert yananlar, iktidar gücüne sahip olunca yasadiklari zorluklarin mislisini bize yasatmakta hiç beis görmüyor. E nerede bu adalet, nerede bu kalkinma?

TAKSI SISTEMINI DEGISTIRMEMEK IÇIN UTANÇ VERICI SEYLER YAPIYORLAR: Bunlarin yani sira yayalari ihmal etmedik ve tam 15 yayalastirma projesine basladik. Istanbul’un ulasim sorununun çözümü için her alanda çok önemli adimlar attik. Ama maalesef Yeni Taksi Sistemi’ni hayata geçiremedik. Sebebi malumunuz. UKOME’nin yapisi, biz seçimleri kazandiktan sonra degistirildi ve yapiya iktidarin emir kulu 5 yeni üye atandi. Bu emir kullari, Istanbul’un taksi sorunu çözmemizi engelliyor. Bir avuç insanin çikarini koruyan mevcut taksi sistemini degistirmemek için utanç verici seyler yapiyorlar.

TAYFUN KAHRAMAN'A SELAM: Buradan Gezi Davasi'nda tutuklanan IBB yöneticisi Tayfun Kahraman kardesime selam gönderiyorum. Bir an önce hukuksuzlugun son bulmasini diliyorum. O kardeslerimiz adina da Istanbul'a hizmet etmeye devam edecegiz.

GÜÇLÜ BIR KENT HALINE GETIRMEK IÇIN ILK GÜNDEN BERI ÇALISIYORUZ: Istanbul’u deprem, afet ve diger kentsel risklere hazir, dayanikli ve güçlü bir kent haline getirmek için ilk günden beri çalisiyoruz. Binalarin risk degerlendirmelerinin yapilmasi, kentsel yapi stokunun yenilenmesi ve güçlendirilmesi ile kentin yer bilimsel projelerini tamamladik. Binalarini dönüstürmek isteyip bina yapim tarihindeki yapilasma haklari imar planlariyla korunmayan Istanbullularin sorunlarini çözmek üzere, ruhsat tarihindeki yapilasma haklarini koruyan 1/5.000 nazim ve 1/1.000 uygulama imar plani notlarini hazirladik. Afet odakli kentsel dönüsüm çalismalarini hizlandirarak 14 noktada kentsel dönüsüm projesinin çalismasini baslattik. Hizli tarama yöntemleri ile deprem performanslarini ölçmek için 75 bin binayi ziyaret ettik, hizli taramayi kabul eden 24 bin binada incelemeleri tamamladik. AFAD’in talebiyle toplanma ve barinma alanlarinin çoklu afet risk analizlerini yaparak revize ettik. Bu kapsamda 5 bin 600 acil toplanma alani ve 197 transfer alani belirledik. 8 ilçede açtiklarimizla 14’e çikan kentsel dönüsüm ofislerimizle 18 bin kisinin sorununu çözdük. Hiçbir kamu kurumunun kendi basina çözemeyecegi depreme hazirlik sorununun çözümü için ulusal seferberligin sart oldugunu hatirlatiyor ve bu konuda üstümüze düsen her göreve kosulsuz olarak hazir oldugumuzu huzurlarinizda bir kez daha ilan ediyorum.

SEHRIMIZIN YETENEKLI VE EGITIMLI INSANLARINA IMKANLAR SUNMAK IÇIN TOLERANSI BÜYÜTÜYORUZ: Biz, bu sehirde yaraticiligi artirmak, sehrimizin yetenekli ve egitimli insanlarina imkanlar sunmak için toleransi büyütüyoruz. Kültürel hayat destekleyerek, herkesin kültürel etkinliklere erismesi için yeni projeler ve is birlikleri gelistiriyoruz. Örnegin 130 yillik Hasanpasa Gazhanesi’ni restore ederek Müze Gazhane adiyla Istanbul’a kazandirdik. Müze Gazhane'de 2021’de düzenledigimiz 585 etkinligimize 200 bin Istanbullu katildi. Iki hafta önceki Fest Z etkinliginde 100 bini askin genç Istanbullu bulustu. Istanbul Bir Sahne ve Sahnem Istanbul projeleriyle 6 binden fazla müzisyeni ve 400 özel tiyatroyu destekleyerek Istanbullularla bulusturduk. ‘Koltuk Senin’ projemizle 24 yas alti gençlerimizi kültür sanat etkinlikleriyle ücretsiz bulusturuyoruz. Sehrimize yeni kazandirdigimiz 12 kütüphanede ödünç kitap sayisi yüzbinlere ulasti. 6 yeni sergi alanini sehrimize kazandirdik. IBB Miras ekipleriyle 18 çesme, 15 tarihi türbe ve mezarlik, 15 kültür varligina kapsamli onarim yaptik. Bin 200 tarihi eserin temizlik ve bakimini tamamladik.

KATILIMCI BÜTÇE ÇALISMASINI GERÇEKLESTIRDIK: Ilk günden beri, yerel demokrasi alaninda Türkiye’ye örnek olacak adimlar attik. Demokratik katilim platformlarini büyüterek yurttas iradesini her alanda yönetime katiyoruz. Istanbul’da ilk katilimci bütçe çalismasini gerçeklestirdik. Bu projeyle vatandaslarimizin bütçe üzerinde söz sahibi olmasini sagladik. Vatandasimizin önerdigi ve 150 bine yakin oyla seçtigi projeleri bütçemize dahil ettik. IPA bünyesinde hemen her gün adil, yesil ve yaratici Istanbul vizyonumuz dogrultusunda çalistay ve ortak akil toplantilari yaptik, yapiyoruz. Istanbul’u odagina alan ve politika önerileri sunan her alandaki çok sayida raporu ve 170’in üzerinde istatistik bültenini kamuoyuyla paylastik. 2050 vizyonumuzun en temel belirleyicilerinden olan ‘Yesil Çözüm-Iklim’ vizyonumuzu tamamlayip kamuoyuna sunduk. Dünyanin ilk sehir süper app’i olan Istanbul Senin ile demokratik katilimi mobil hale getirerek yayginlastirdik. Kurdugumuz etkin yönetim mekanizmasiyla istirak sirketlerimizin karliligini 2021 yilinda yüzde 100’ün üzerinde artirdik. Istiraklerimizin toplam cirosunu geçen senenin kosullarinda bile 24 milyar liradan 31 milyar liraya çikardik ve bu yil için 50 milyar liralik hedef koyduk. Is basina geldigimizde Fortune 500 sirketleri arasinda 5 olan istirak sirketlerimizin sayisini, kriz kosullarinda yüzde 100 artirarak 10’a çikardik.

SOSYAL YARDIM VE DESTEK BÜTÇEMIZI 5 KATINA ÇIKARABILDIK: Kisaca anlatmaya çalistigim tüm bu çalismalar su gerçegi özetliyor: Pandemi ve ekonomik kriz yükünün bütün agirligiyla devam ettigi bir dönemde, her zamankinden daha fazla ve daha kaliteli hizmet ürettik. Geçmis yönetimlerden çok daha fazla ve çok daha dogru yatirimlar yaptik. Bir yandan bizden önceki 25 yil ortalamasinin 2,5 kati metro insa ederken bir yandan da sosyal yardim ve destek bütçemizi 5 katina çikarabildik. Bütün bunlari çok basit bir formülle basardik: Seffaflik, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, liyakat ve demokratik katilimdan olusan Istanbul Modeli’yle. Istanbul Modeli’nde vatandas katilimiyla yönettigimiz yatirimlarla bu aziz sehri gelecege hazirliyoruz. Ihtiyaç sahibi insanlarimiza zor aninda destek oluyor, çocuklarimiza ve gençlerimize adil imkanlar sunuyoruz. Istanbul’u adil bir sehre dönüstürüyor, üretici ve yaratici insanlarimiza yeni firsat kapilari açiyoruz. Ama aslinda biz, Istanbul’un yasam kalitesini yükseltiyoruz. Ve Istanbul’da mutlulugu büyütüyoruz.

IKTIDAR YOKSULLUK YARATIYOR: Bizim Istanbul’da elde ettigimiz sonuç, iktidarin çökerttigi her alani Millet Ittifaki’nin yeniden ayaga kaldirabileceginin en açik ispatidir. Iktidar, yoksulluk yaratiyor. Biz, sosyal politikalarimizla iktidarin yarattigi yoksullugu çözecek büyük adimlar atiyoruz. Iktidar, gençlerin hayallerini ve umutlarini çaliyor. Biz, yurtlarimizla, egitim desteklerimizle, istihdam ofislerimizle gençlerin önünü açiyoruz. Iktidar, kadinlari eve hapsedip görünmez kiliyor. Biz, kreslerimizle, Anne Kart’imizla, istihdam desteklerimizle kadinlarin hayata katilmasina yardim ediyoruz.

BIZIM ISTANBUL’DA ELDE ETTIGIMIZ SONUÇ, IKTIDARIN MUHALEFETI KARALADIGI HER IFTIRAYI BOSA ÇIKARIYOR: Bizim Istanbul’da elde ettigimiz sonuç, iktidarin muhalefeti karaladigi her iftirayi bosa çikariyor. Iktidar, ‘Bunlar gelirse yönetemez ve sosyal yardimlari keserler’ dedi. Biz, sosyal yardimlari yayginlastirip artiriyoruz. Iktidar, ‘Bunlar belediyecilikten ve ülkeyi yönetmekten anlamaz’ dedi. Biz, Istanbul’da ayni anda 10 hatta birden metro insa ediyoruz. Iktidar bizi her alanda engellemeye çalisti, projelerimize onay vermedi ve finansmana erismemizi engelledi. Biz, proje gelistiriyor, bütçesini buluyor ve tek tek hayata geçiriyoruz. Elde etmekte oldugumuz sonuçlarin sadece bu sehir için degil, tüm Türkiye için anlamini çok iyi biliyoruz.

'MILLETIN VICDANI VE IRADESI KARSISINDA HADDINIZI BILIN' DEDI VATANDAS: Kim ne derse desin, kim hangi engeli önümüze çikartirsa çikartsin biz, bu sehre yatirim yapmaktan ve insanlarimizin yasam kalitesini yükseltmekten asla vazgeçmeyecegiz. Çünkü buna mecburuz. Çünkü biz, Aytekin Kotil, Ahmet Isvan ve Nurettin Sözen gibi halkçi baskanlar geleneginin bayragini tasiyoruz. Çünkü bizim üzerimizde 23 Haziran seçiminin ve Millet Ittifaki’nin sorumlulugu var. Çünkü 16 milyon vatandas, 31 Mart’ta sandiktan çikan iradeyi hiçe sayanlara demokrasi nedir, milli irade nedir gösterdi. Hem de bir kere, bin kere degil, 805 bin kere gösterdi. Bizce 23 Haziran demokrasi zaferi, 16 milyonun bu ülkenin yöneticilerine verdigi bir demokrasi muhtirasidir. 'Milletin vicdani ve iradesi karsisinda haddinizi bilin' dedi vatandas. Bu ülkenin sahibinin kim oldugunu gösterdi. Özgür ve esit yurttaslar olarak bu ülkenin sahibi oldugumuzu, bize cumhuriyeti ögretti. Bu gerçegi kabullenmek istemeyenler, kendilerini herkesin üstünde görenler için yolun sonuna geldik. 

SIZ, BIZI BIR DE MILLET ITTIFAKI IKTIDARINDA GÖRÜN: Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyilina dogru giderken önümüzü, Cumhuriyet’in temel degerleri üzerinde yükselen bir büyük uzlasmanin isigi aydinlatiyor. Tüm CHP’lilerin iradesinin Millet Ittifaki ve Altili Masa’daki temsilcisi ve sözcüsü olan Genel Baskan’imiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu, Türkiye’de degisim isteyen farkli kesimlerin birlestirilmesine liderlik ediyor. Millet Ittifaki ve Altili Masa, bu ülkede adalet, esitlik, huzur, refah ve degisim isteyen herkesin umududur. Millet Ittifaki’nin iktidarinda, Istanbul’un sorunlarini çok daha hizli ve çok daha kolay çözecegiz. Istanbul’da hayatin kalitesini çok daha ileri düzeylere tasiyacagiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak 3 yilda çok büyük basarilara imza attik ama daha yapacagimiz o kadar çok sey var ki. Onun için söyle diyorum; siz, bizi bir de Millet Ittifaki iktidarinda görün. Uyumlu bir hükümet ve yerel yönetim iliskisiyle Istanbul’da neler neler yapilabiliyormus, bir de o zaman görün. Çok degil, seneye bu zamanlar.'


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °