Marmaris 'te ki Orman katilinin ilk görüntülerine Enpolitik ulaştı

Bakan Soylu, Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili yakalanan kişinin suçunu itiraf ettiğini söyledi. Suçunu itiraf eden S. A. 'nın sorgudan sonraki ilk görüntüsüne Enpolitik habercilik farkıyla ulaştı.

Güncel 23.06.2022 21:44:00 0
Marmaris

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki yangınla ilgili yakalanan kişinin, 'aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kızarak ormanı yaktığını' kabul ettiğini açıkladı. S. A. adlı vatandaş suçunu kabul ettikten sonra özel bir odada gözetim altında tutuluyor Yangın bölgesindeki çalışmaları yerinde takip eden Soylu, çalışmaların gece de devam ettiğini, Orman Genel Müdürlüğü ile koordinasyonlu bir şekilde söndürme mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Yakalanan kişiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, söz konusu kişinin 'aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kızarak ormanı yaktığını' kabul ettiğini aktardı. Diğer yandan geçen yıl yaşanan yangınları anımsatan Soylu, yangınlarda gerek sivil toplum gerekse kamu kuruluşları işbirliğinde büyük bir mücadelenin ortaya konulduğunu kaydetti.

Ardından sel, deprem gibi afetlerin yaşandığını hatırlatan Soylu, şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hakikaten hem basiretli duruş hem de vatandaşlarımızı mağdur etmeyen, her bir canlıyı korumaya yönelik anlayış ile devam etmekteyiz. Bulunduğumuz noktada hiçbir gün siyaset devşirmedik. Devşirenlere de gerekli cevabı verdik. Sele gideriz yanlış bilgilerle vatandaşımızı yanıltamaya, meseleye yardımcı olmaktan ziyade bu meselede, 'Nasıl karmaşıklık ve kaos oluşturabilirim' düşüncesinde bir anlayış ile karşı karşıyayız. Depreme gideriz çadırın önünde 'Çadır yok' diye beyanda bulunurlar. Helikopter uçarken 'Helikopter yok' diye açıklamada bulunurlar. Ne yapmak istediklerini, vazifelerinin, görevlerinin ne olduğunu bilmiyorum. Hepimiz bu ülkenin evladıyız. Bir yangın varsa bir ağacın, hayvanın kurtulması, bir insana bir şey olmaması hepimizin sorumluğudur. Sanki bu sorumluluk sadece hükümete ait bir sorumluluk ve bu STK'ların elini taşın altına sokanlara yönelik sorumluluk. Ama bunlara nasıl çelme takarız anlayışındalar.'

Haber: Hakan Özen


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °