ESKİŞEHİR'DEN MARMARİS'TEKİ YANGINLA MÜCADELEYE DESTEK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden gelen çağrıyla, Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla mücadeleye destek için; itfaiye arazözü, su tankeri, iş makineleri ve personelini bölge

Güncel 23.06.2022 14:22:52 0
ESKİŞEHİR

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nden gelen çagriyla, Mugla’nin Marmaris ilçesinde çikan orman yanginiyla mücadeleye destek için; itfaiye arazözü, su tankeri, is makineleri ve personelini bölgeye gönderdi. 

Marmaris’te 21 Haziran günü baslayan ve kontrol altina alinamayan yangina müdahale için 22 Haziran aksami yola çikan Eskisehir Büyüksehir Belediyesi ekipleri bugün bölgeye ulasti. Il Afet ve Koordinasyon Merkezi’nden gelen çagriyla; Itfaiye Dairesi’nden arazöz, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi’nden 1 ekskavatör, Park ve Bahçeler Dairesi’nden 1 su tankeri, ESKI Genel Müdürlügü’nden 1 loader ve toplamda 12 personelden olusan ekip, bölgedeki ekiplerle koordineli sekilde çalismalara basladi.

Yola çikmadan önce ekibi bilgilendiren EBB Itfaiye Dairesi Baskani Ergün Peker, “Geçtigimiz yil da orman yanginlariyla mücadeleye imkânlarimiz ölçüsünde destek olduk. Iki gündür süren orman yangini ne yazik ki hâlâ kontrol altina alinamadi. Gelen talep dogrultusunda Baskanimiz Prof. Dr. Yilmaz Büyükersen’in talimatiyla, ekiplerimizi yola çikariyoruz. Orman yanginindan etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun. Bölgedeki çalismalarda cani pahasina mücadele eden tüm ekiplere ve halka kolayliklar diliyorum. Tek temennimiz yanginin bir an önce söndürülmesi” dedi.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün ve Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ile sürekli iletisim halinde olduklarini belirten Yilmaz Büyükersen, sunlari söyledi:

“Dogasiyla, ormanlariyla mavi ve yesili bir arada bulunduran cennet ilçelerimizden Marmaris’in ormanlarini yanarken görmek bizleri çok üzüyor. Yanginla mücadele ederek ormanlarimizi kurtarmaya çalisan herkese tesekkür ediyorum ve kolayliklar diliyorum.” 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °