SADAT SORUSUNA BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEK CÜMLELİK YANIT: “BAKANLIĞIMIN GÖREV ALANINA GİRMEMEKTEDİR”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin açıklamalarını referans vererek, şirketin faaliyetlerini sürdürürken devletten aldığı izinlerin ayrıntılarını sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP

Güncel 23.06.2022 13:01:00 0
SADAT SORUSUNA BAKAN ÇAVUŞOĞLU

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Baskani Melih Tanriverdi’nin açiklamalarini referans vererek, sirketin faaliyetlerini sürdürürken devletten aldigi izinlerin ayrintilarini sordu. Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, CHP’li Bakan’in sorularina, “Konu bakanligimin görev alanina girmemektedir” yanitini verdi.

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Baskani Melih Tanriverdi'nin çalismalari ile ilgili Disisleri Bakanligi’na, Milli Savunma Bakanligi’na ve Milli Istihbarat Teskilati’na bilgi verdikleri yönündeki açiklamalarini TBMM gündemine tasidi. SADAT'in devletten aldigi izinlerin ayrintisini Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'na soran Murat Bakan'a ilk yanit geldi.

Mevlüt Çavusoglu, CHP’li Murat Bakan’in sorularina tek cümle ile yanit verdi ve “Konu Bakanligimin görev alanina girmemektedir” dedi.

“ÇAVUSOGLU, SADAT BASKANINI YALANLADI'

Yaniti degerlendiren CHP’li Murat Bakan ise sunlari söyledi:

“Erdogan, basdanismani yaptigi, MGK toplantilarina aldigi Adnan Tanriverdi’nin ve kurucusu oldugu SADAT’in arkasinda durmadi. Önce Erdogan ‘Yakindan uzaktan hiçbir alakam yok deyip’ satti. Simdi Çavusoglu, Melih Tanriverdi’nin açiklamalarini referans vererek sordugumuz sorulara ‘Bakanligimin görev alanina girmemekte’ diyerek satti. Yani Çavusoglu, yazili olarak basvuru yapip izin istedigini söyleyen SADAT Baskani Tanriverdi’yi yalanladi. Cumhurbaskani Yardimcisi ve Milli Savunma Bakani sorularimiza ne yanit verecek görecegiz. Onlar da SADAT Baskani’nin açiklamalarini yalanlarsa ya da sorulari cevapsiz birakirsa -sükut ikrardan gelir- bu artik hukukun görev alanina girer. Savcilarin SADAT ile ilgili suç duyurumuzu dikkate almasi ve harekete geçmesi gerekir.”

HANGI SORULARI SORMUSTU?

Murat Bakan’in soru önergelerinde yer alan, yanit bekleyen sorular söyle:

“Bugüne kadar SADAT tarafindan Bakanliginiza yapilan yazili basvurular üzerine SADAT’in hangi yillarda hangi ülkelere hizmet vermesi uygun görülmüstür? Tarafinizca uygun görülen hizmetlerin detaylari nedir? Bugüne kadar SADAT tarafindan Bakanliginiza yapilan yazili basvurular üzerine SADAT’in hangi yillarda hangi ülkelere hizmet vermesine izin verilmemistir? Izin verilmemesi hangi gerekçelere dayandirilmistir? SADAT’in hizmet ve faaliyetleri kapsaminda sizden izin almasiyla ilgili süreç tam olarak nasil islemektedir? Detayi nedir? Tanriverdi, ‘Danismanlik ve egitim üzerinden gitmek istesek de silah ve mühimmat talebi daha fazla geliyor’ demistir. SADAT, sizden aldigi izin kapsaminda hangi yillarda, hangi ülkelere silah ve mühimmat saglamistir? Ülkelere silah ve mühimmat sagladigini ifade eden SADAT, bu ticareti sizden izin alarak yaptigini beyan etmektedir. SADAT bu silah ve mühimmatlari nereden ve ne sekilde temin etmekte ve nasil satmaktadir? Bu sürecin detayi nedir? Bakanliginiz bu isin neresindedir?”

 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °