İBB: İÇİŞLERİ BAKANI'NI İZLEDİĞİ TESPİT EDİLEN PERSONEL HAKKINDA DERHAL GEREĞİ YAPILMIŞTIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Beni bilerek, zoom’layarak izlemişler' dediği, Zabıta Amirliği'nde güvenlik sistemleri teknisyeni olarak görev yapan personelin iş akdinin sonlandırıldığını

Güncel 22.06.2022 20:44:00 0
İBB: İÇİŞLERİ BAKANI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun 'Beni bilerek, zoom’layarak izlemisler' dedigi, Zabita Amirligi'nde güvenlik sistemleri teknisyeni olarak görev yapan personelin is akdinin sonlandirildigini açikladi. Belediyenin açiklamasinda, “Içisleri Bakani'ni izledigi tespit edilen personel hakkinda derhal geregi yapilmistir” denildi ve IBB Baskani Ekrem Imamoglu'nun Ingiliz Büyükelçi ile yedigi yemege iliskin MOBESE görüntülerinin basina servis edilmesiyle ilgili Içisleri Bakanligi'nin bugüne kadar herhangi bir sorusturma yürütmemesine dikkat çekildi.

IBB Basin Danismanligi, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun 'Beni bilerek, zoomlayarak izlemisler' sözleri üzerine bugün bir açiklama yapti. Açiklamada, IBB müfettislerince yapilan inceleme ve arastirma sonucunda hazirlanan rapor dogrultusunda, Zabita Amirligi'nde güvenlik sistemleri teknisyeni olarak görev yapan personelin is akdinin sonlandirildigi ve konuyla ilgili Cumhuriyet Bassavciligi'na suç duyurusunda bulunuldugu belirtildi.

IBB'den yapilan açiklama söyle:

“Bugün (22.06.2022) Hürriyet Gazetesi’nde ‘IBB Beni Izlemis, Bir Kisiyi Isten Attilar’ baslikli haberde yer alan, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun ifade ettigi konu ile ilgili inceleme ve süreç su sekilde gerçeklesmistir: Büyüksehir Belediye müfettislerimiz tarafindan yapilan inceleme ve arastirma neticesinde, 28.03.2022 tarih ve IBB-295/01 sayili Tevdi Raporu tanzim edilmistir.

'PERSONELIN IÇISLERI BAKINI'NI IZLEDIG TESPIT EDILMISTIR'

Mezkûr rapora göre; Zabita Destek Hizmetleri Sube Müdürlügü'ne bagli Komuta Merkezi Zabita Amirligi'nde güvenlik sistemleri teknisyeni olarak görev yapan, Istanbul Personel Yönetim A.S. (ISPER) uhdesinde isçi statüsünde bulunan xxxxx sicil numarali A.F.K.'nin, 16.10.2021 ve 17.10.2021 tarihlerinde saat 00:00:27 ile 00:05:49 arasinda Haliç Deniz Limani Sube Müdürlügü'ne dogru komut vererek Içisleri Bakani'ni izledigi tespit edilmis olup, hazirlanan tevdi raporu, konunun adli açidan takibi ve sorusturulmasi için 30.03.2022 tarih ve 473872 sayili yazimiz ile Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi'na, personel hakkinda disiplin islemlerinin temini için 30.03.2022 tarih ve 476262 sayili yazimiz ile ISPER A.S.'ye gönderilmis ve ISPER A.S. tarafindan söz konusu personelin is akdi sonlandirilmistir.

'BAKANI IZLEDIGI TESPIT EDILEN PERSONEL HAKKINDA DERHAL GEREGI YAPILMISTIR'

Istanbul Büyüksehir Belediyesi kontrol ve yönetiminde, belediye hizmetlerimizin aksamamasi ve kontrolü ile vatandaslarimizin huzur ve sükûnu için sehrin birçok noktasinda aktif sekilde çalisan 120 bin civarinda güvenlik kamerasi bulunmaktadir. Bu kameralarin takip ve kontrol merkezlerinde görevli personellerden isini geregi gibi yapmayanlar hakkinda idari islemler yapilmaktadir. Bu anlayisla Sayin Içisleri Bakani'ni izledigi tespit edilen personel hakkinda da derhal geregi yapilmistir.

'IMAMOGLU’NUN MOBESE GÖRÜNTÜLERI IÇIN HERHANGI BIR SORUSTURMA YAPILMADI'

Ancak Ingiltere Büyükelçisi ile Sayin Ekrem Imamoglu arasinda Ocak 2022’de gerçeklesen yemekli görüsmeye iliskin, Içisleri Bakanligi’nin kontrol ve yönetimindeki MOBESE sistemi üzerinden makam araçlarinin görüntülerinin magazinsel bir sürecin parçasi olarak medyaya servis edilmesi olayinda bugüne degin herhangi bir sorusturma yürütülmemis oldugunu tekrar hatirlatmak isteriz.

IBB’nin gösterdigi hassasiyetin ayni sekilde Içisleri Bakanligi’mizca da gösterilmesini beklemekte oldugumuzu belirtiriz.'


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °