KILIÇDAROĞLU: “ORMANLARIMIZ YANIYOR. EMİN OLUN, BUNLARIN YATACAK YERİ YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da; Marmaris’te devam eden orman yangını ile ilgili “Ormanlarımız yanıyor. Emin olun, hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. Geçen sene ormanlar yandı. Geçen sene beceriksizle

Güncel 22.06.2022 20:40:07 0
KILIÇDAROĞLU: “ORMANLARIMIZ YANIYOR. EMİN OLUN, BUNLARIN YATACAK YERİ YOK”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Aydin’da; Marmaris’te devam eden orman yangini ile ilgili “Ormanlarimiz yaniyor. Emin olun, hayatimda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. Geçen sene ormanlar yandi. Geçen sene beceriksizlerini bu yil da aynen sürdürüyorlar. Ormanlar yaniyor, hala; ‘gece görüsü olan helikopter alacak miyiz, almayacak miyiz?’ Koca bir yil geçti kardesim. Emin olun, bunlarin yatacak yeri yok” dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Toplu Açilis Töreni'ne katildi. Törende konusan Kiliçdaroglu, 'Bizim iktidarimiz, halkin iktidari olacak. Bizim iktidarimiz adaletin, kadin erkek esitliginin iktidari olacak. Bizim iktidarimiz, çiftçinin asla zarar etmedigi bir iktidar olacak. Ve bizim iktidarimiz hakkin, hukukun, adaletin savunuldugu bir iktidar olacak. Dolasiyla bize katilin. Demokrasi istiyorsaniz bize katilin. Insan haklariniz istiyorsaniz, bizim disimizdaki canlilarin hakkini, hukukunu savunmak istiyorsaniz bize katilin' sözleriyle 'Bize katilin' çagrisini yineledi. 

Kiliçdaroglu’nun konusmasindan öne çikan basliklar söyle:

“ONLAR ÜLKENIN EN DEGERLI ARAZILERINI RANTA DÖNÜSTÜRÜRLER: Az önce sizin seçtiginiz bir belediye baskani, yaptigi islerin bir kismini size aktardi. Bu alani söyledi. Bu alani Sayin Baskan ile birlikte daha önce gezmistim. Bir kentin yesillige, agaçlara ihtiyaci var. Agaçlarda kuslara ihtiyaci var. O agaçlarin altinda oynayan çocuklara ihtiyaci var. Orada dinlenen yaslilara ihtiyaci var. Dolasiyla burasi bir beton ormani mi olmaliydi, yoksa Aydinlilar için nefes alinacak bir mekân mi olmaliydi? Ne yapti, sizin oyunuza basvurdu. Aydinlilara sordu, ne yapalim diye? Onlar, böyle yapmazlar. Onlar ülkenin en degerli arazilerini ranta dönüstürürler. Onlarin ne yaptigini ben çok iyi biliyorum. Ama Aydin’da CHP’li bir belediyenin de ne yaptigini da en iyi Aydinlilar, sizler biliyorsunuz.

BURAYA GÖKDELENLER DIKILEBILIR, LÜKS VILLALAR YAPILABILIRDI, AMA O AYDINLILARI DÜSÜNDÜ: Belediye Baskanimiz, burayi kaç liraya kamulastirdigini da söyledi. Önemli bir cümle kullandi. ‘Sizin paralarinizla biz burayi aldik’ dedi. Yani burasi Aydinlilarin dedi. Buraya gökdelenler dikilebilir, lüks villalar yapilabilirdi. Sizin giremeyeceginiz yerler yapilabilirdi. Ama o, Aydin’i ve Aydinlilari düsündü. Size hizmet etmek için yola çikti ve geregini de yapiyor.

BIZIM YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL’IN YOLUDUR: Eger, Türkiye’nin de böyle yönetilmesini istiyorsaniz, sizin ödediginiz her kurus verginin hesabinin size verilmesini istiyorsaniz; Türkiye’nin en verimli alanlarinin bir beton ormanina dönüsmesini istemiyorsaniz yapacaginiz tek sey var, bize katilacaksiniz. Beraber, birlikte yürüyecegiz. Bizim yolumuz aydinlik yoldur, bizim yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur. Bizim yolumuz kadin erkek esitligini savunanlarin yoludur. Bizim yolumuz, halktan toplanan her kurus verginin hesabini halka vermeyi onurlu görev sayanlarin yoludur. Bizim yolumuz adalet, hak, hukuk yoldur. Hakki, hukuku, adaleti savunanlarla beraber yürüyecegiz.

AYDIN’I BÜYÜTMEK VE BIR DÜNYA MARKASI HALINE GETIRMEK MÜMKÜNDÜR: Bu güzel mekân ayni zamanda entelektüellerin de hoslanacagi bir mekân olacaktir. Kültür merkezleri olacaktir, burada. Baskana söyledim, Aydin; tarimiyla, sanayisiyle degil ama ayni zamanda entelektüel birikimiyle de görkemli tarihiyle de efelerin mademki mekâni burasi o zaman entelektüel düzeyinin de iyi olmasi gerekir. Yazari, çizeri, sanatçisi burada olmalidir. Birlikte olmalidir. Beraber bu sekliyle Aydin’i büyütmek ve bir dünya markasi haline getirmek mümkündür.

HUKUKUNUN TESLIM EDILDIGI BIR YÖNETIM IÇIN OY KULLANMANIZI ISTIYORUM: Zor sartlardan geçtigimizi biliyorum. Türkiye’nin önünde ciddi engellerin oldugunu da biliyorum. Ama sizden bir sey istiyorum. Sakin moralinizi bozmayin. Sakin ama. Sizden istedigim, sandik gelecek önünüze, bugün olur yarin olur; gelecek. Elinizi vicdaniniza koyup, oyu öyle kullanacaksiniz. Çocuklariniz, evlatlariniz, yaslilariniz için, kadin erkek esitligi için, çiftçi için… Ne gerekiyorsa… Herkesin hakkinin, hukukunun teslim edildigi bir yönetim için oy kullanmanizi istiyorum. Sandiga bu düsüncelerle gitmenizi istiyorum.

GÜVENDIGIM TEK SEY VAR, BU ÜLKENIN HALKI, INSANLARI: Gencecik evlatlarimiz var üniversiteyi bitirmis. Milyonlarca issizimiz var. Açligin boyutlari düsündügünüzden çok daha fazla. Tüm dünya yaziyor bunu. Birlesmis Milletler raporlarina yansidi. Türkiye bunu hak etmiyor. Hiçbirimiz hak etmiyoruz. Tek adam rejimini kabul etmiyoruz ve degistirecegiz. Kararliyim ne olursa olsun ne pahasina olursa olsun bu düzeni mutlaka ama mutlaka degistirecegiz. Beraber degistirecegiz. Gözümüzü korkutmaya çalisiyorlar. Tazminat davalari açmaya çalisiyorlar. Ne yaparlarsa yapsin, güvendigim tek sey var, bu ülkenin halki, insanlari. Bu ülkenin insanlari için hizmet etmeye bas koyduk. Yolumuz hak, adalet yoludur. Dolasiyla hiçbir gücün karsisinda asla ve asla egilmeyecegiz. Sevgili Aydinlilar bunu bilmenizi isterim.

BU ÜLKE MILLI KURTULUS SAVASI’NI VEREN BIR ÜLKEDIR: Türkiye’nin itibarini koruyamadilar. Düne kadar katil dedikleri, kendi medyalarinda acimasizca elestirdikleri kisilerle simdi kucaklasiyorlar. Ne için, birkaç milyon dolar için. Bu ülkenin satilacak hiçbir seyi yoktur. Bu ülke siradan bir ülke degildir. Bu ülke Milli Kurtulus Savasi’ni veren bir ülkedir. Ve bu ülke Milli Kurtulus Savasi’ni verirken bütün mazlum milletlere örnek olan bir ülkedir. Bunlar gittiler, el etek öpüyorlar, ülke ülke, diyar diyar geziyorlar. Acaba birilerinden para bulabilir miyim, diye. Halkina, size güvenmiyor, baskalarina güveniyor. Ne yaparlarsa yapsinlar bizim tek güvencemiz halkimizdir, sizsiniz. Beraber yola çiktik, beraber bu mücadeleyi sürdürecegiz.

OLIGARKLAR VAR, NASIL GEÇINDIKLERINI, NASIL KÖSEYI DÖNDÜKLERINI BILIYORUM: Çiftçi magdur, perisan vaziyette. Çiftçi kadin diyor ki ‘biz artik zarar etmiyoruz, battik, battik.’ Saraydakiler ile çiftçiyi kiyaslamamiz lazim. Saraydakilerin bir eli yagda bir eli balda. Bir yerden degil saray beslemeleri bes, alti yerden maas aliyorlar. Oligarklar var, nasil geçindiklerini, nasil köseyi döndüklerini biliyorum. Amerika’da nasil gökdelen insa ettiklerini biliyorum. Muhammed Ali Clay’in çiftligini kaça satin aldiklarini biliyorum. Yemin olsun o paralarin tamamini Türkiye’ye getirecegim ve sizler için, bu ülkenin halki için harcayacagim. Onlar Amerika’da konuslanmak istiyorlar. Biz kendi ülkemizde yasamak istiyoruz. Huzur içinde yasamak istiyoruz. Kadiniyla erkegiyle, yaslisiyla genciyle beraber, bir arada huzur içinde yasamak istiyoruz.

BIR ARADA BEREKETI YENIDEN KESFEDECEGIZ: Millet Ittifaki’ndan da söz edeyim. Elbette, her birimiz ayri partiyiz. Ama demokrasi, adalet, kadin erkek esitligi, halka hesap verme, Türkiye’nin yeniden insa edilmesi konusunda hepimiz bir araya geldik. Yüz yil geçti, ikinci yüzyilin esigindeyiz. Ikinci yüzyili, Allah nasip eder, sizler de destek verirseniz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandiracagiz. Güzel bir Türkiye’yi beraber insa edecegiz. Herkesin huzur içinde yasadigi bir Türkiye, her evde huzurun, bereketin oldugu bir Türkiye, farkli düsüncelerin özgürce ifade edildigi bir Türkiye… Esnafin, çiftçinin, sanayicinin, memurun, emeklinin yokluk, yoksulluk çekmedigi bir Türkiye’yi insa etmek için bir araya gelecegiz. Ve bir arada bereketi yeniden kesfedecegiz. Evlerdeki, tarladaki, esnaf dükkanindaki bereketi beraber yeniden yaratacagiz.

GÜZEL TÜRKIYE’YI YENIDEN INSA EDECEGIZ: Emegimizle, alin terimizle, baskalarina muhtaç olmadan, baskalarinin önünde diz çökmeden, baskalarina yalvarip yakarmadan; kendi onurumuzla, bilgimizle, birikimimizle güzel Türkiye’yi yeniden insa edecegiz. Bundan emin olmanizi isterim.

BIZE KATILIN, CUMHURIYETI, IKINCI YÜZ YILDA DEMOKRASI ILE TAÇLANDIRALIM: Bizim iktidarimiz, halkin iktidari olacak. Bizim iktidarimiz adaletin, kadin erkek esitliginin iktidari olacak. Bizim iktidarimiz, çiftçinin asla zarar etmedigi bir iktidar olacak. Ve bizim iktidarimiz hakkin, hukukun, adaletin savunuldugu bir iktidar olacak. Dolasiyla bize katilin. Demokrasi istiyorsaniz bize katilin. Insan haklariniz istiyorsaniz, bizim disimizdaki canlilarin hakkini, hukukunu savunmak istiyorsaniz bize katilin. Bize katilin, nehirler gibi okyanusa akalim. Bize katilin, nehirler gibi çaglayalim ve bize katilin, Cumhuriyeti, ikinci yüzyilda demokrasi ile taçlandiralim. Herkesin düsüncesini özgürce ifade ettigi bir Türkiye’yi yeniden insa edelim.

BU MEMLEKET ZORBALARDAN KURTULACAK: Marmaris’te yangin var. Ormanlarimiz yaniyor. Emin olun, hayatimda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. 27 buçuk yil kamuda çalistim. Basbakanlar vardi bu ülkede, Bakanlar vardi. Liyakatli bürokratlar vardi bu ülkede. Yangin çikacak diye her türlü önlemin alindigini biliyorum. Ya geçen sene ormanlar yandi. Geçen sene beceriksizlerini bu yil da aynen sürdürüyorlar. Ormanlar yaniyor, hala gece görüsü olan helikopter alacak miyiz, almayacak miyiz? Koca bir yil geçti kardesim ya, koca bir yil geçti. Emin olun, bunlarin yatacak yeri yok. Hepsini halledecegim. O sarayda oturan zati kesinlikle sizin oylarinizla beraber emekli edecegiz. Bu memleket zorbalardan kurtulacak.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °