KAYSERİ’DE OTOBÜSÇÜLER KONTAK KAPATTI

Kayseri’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsçüler, akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle kontak kapattı. Otobüsçüler, akaryakıttan alınan ÖTV ve KDV’de indirim yapılmasını talep etti. Otobüsçülere destek veren İYİ

Güncel 21.06.2022 16:45:52 0
KAYSERİ’DE OTOBÜSÇÜLER KONTAK KAPATTI

Kayseri’de sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüsçüler, akaryakita yapilan zamlar nedeniyle kontak kapatti. Otobüsçüler, akaryakittan alinan ÖTV ve KDV’de indirim yapilmasini talep etti. Otobüsçülere destek veren IYI Parti Kayseri Milletvekili Dursun Atas, “Pompa fiyatlarinin dörtte üçü vergiden olusuyor. Böyle bir dönemde devlet, milletin yaninda olmak zorunda. Gerekiyorsa vergilerden bir süre vazgeçilmeli, esnafimiz ve vatandasimiz rahatlatilmali” dedi.

Ekonomik sikintilar, artan maliyetler ve akaryakit zamlari nedeniyle toplumun tüm kesimleri gibi sehirlerarasi yolcu tasiyan otobüsçüler de zor günler yasiyor. Kayseri’de sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüsçüler de akaryakita yapilan zamlar nedeniyle bugün kontak kapatti. Otobüsçülerin eylemine destek veren Dursun Atas, sunlari söyledi:

'SORUNLARI DINLERKEN KALBIM SIKISTI'

'Bugün, arkadaslarimizin hakli taleplerini dile getirmek için buraya geldik. Sorunlari dinlerken kalbim sikisti. Üç yildir bütün esnafimizi dinliyoruz ama otobüs esnafimizin dile getirdigi sorun sadece kendi sorunlari degil. Sadece ‘otobüsçü olarak daha çok kazanalim’ derdinde degiller. Bayrama gidiyoruz, okullar tatil oldu. Normalde terminalde igne atsan yere düsmeyecek sekilde kalabalik olurdu. Ama su anda millet seyahat edemiyor. Geçen yil bugünlerde mazot 7 lira 40 kurustu. Bugün 30 TL'nin üzerinde. Meclis’te defalarca gündeme getirdim bu konulari. Kamyoncular bundan iki hafta önce kontak kapatti ve Türkiye gündemine oturdu. Bizim amacimiz bu sorunlari Türkiye gündemine getirmek ve iktidarin dikkatini çekmek. Biz de bu amaçla kendilerine destek olmak adina, yanlarinda oldugumuzu ifade etmek adina buraya geldik. 

'INSANLAR MUTLU DEGIL'

Söylenecek çok fazla bir sey yok, kendileri hem sorunu anlatti hem de çözümlerini söylediler. Bugün, iki yil boyunca pandemi dolayisiyla otobüs esnafi evine ekmek götüremez hale geldi. Yazi beklediler, ‘pandemi bitti, piyasa açilir’ dediler, mazot 30 TL oldu. Yolcu yok, evine ekmek götüremiyor, otobüsleri baslarina bela oldu. Baba mesleklerini birakip baska bir alana da yönelemiyorlar, çünkü ekonomi çok kötü. Hiçbir alanda insanlar mutlu degil. Gerçek enflasyon yüzde 150'yi buldu. Kasko, sigorta yüzde 200 zamlandi. Dünyada petrol fiyati, geçen yil bu günlerde varil fiyati 75 dolar iken bugün 125 dolar. Türkiye'de, 7 lira 40 kurustan 30 TL'ye geldi. Dünyada pahaliliktan bahsederken, Türkiye'de yüzde 400 artarken, dünyada yüzde 40 artti.

'BAYRAMDA DAHI GIDILEMIYOR'

Kayseri-Istanbul arasi 500 TL. Yani 4 kisilik bir aile, yemese içmese gelip giderek asgari ücret bitiyor. Insanlar artik memleketlerine gidemez oldu. Kayseri'de yasayan hemserilerimiz ilçelerine gidemez oldu ki bir Istanbul'daki, Ankara'daki vatandas oradan kendi memleketine nasil gitsin? Senede bir kere bayramda dahi gidemez oldu. Hepsini üst üste koydugumuzda, aslinda sorun yalnizca otobüs esnafinin sorunu degil. Ama otobüs esnafinin da ayakta kalmasi gerekiyor. Maalesef ki pompa fiyatlarinin dörtte üçü vergiden olusuyor. Böyle bir dönemde devlet, milletin yaninda olmak zorunda. Gerekiyorsa vergilerden bir süre vazgeçilmeli, esnafimiz ve vatandasimiz rahatlatilmali.'


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °