ODTÜ BİLEŞENLERİNDEN 2 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN AÇIĞA ALINMASINA TEPKİ

ODTÜ bileşenleri, iki araştırma görevlisinin gerekçe gösterilmeden ODTÜ Rektörlüğü tarafından açığa alınmasını protesto etti. Rektörlük binası önünde yapılan basın açıklamasında, “Atanmış rektörlerin beyhude çabalarına

Güncel 20.06.2022 16:35:16 0
ODTÜ BİLEŞENLERİNDEN 2 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN AÇIĞA ALINMASINA TEPKİ

ODTÜ bilesenleri, iki arastirma görevlisinin gerekçe gösterilmeden ODTÜ Rektörlügü tarafindan açiga alinmasini protesto etti. Rektörlük binasi önünde yapilan basin açiklamasinda, “Atanmis rektörlerin beyhude çabalarina ragmen haklarimizi ve özgürlüklerimizi savunmaktan vazgeçmeyecegiz” denildi.

Egitim Sen 5 No’lu Sube ODTÜ Temsilciligi, ODTÜ Mezunlari Dernegi, Orta Dogu Ögretim Elemanlari Dernegi ve ODTÜ Ögrencileri, arastirma görevlileri Sibel Bekiroglu ve Mehmet Mutlu'nun gerekçe gösterilmeden açiga alinmasini bugün ODTÜ Rektörlügü protesto etti. “Hocalarimizin Yanindayiz” pankarti açan ODTÜ bilesenleri adina yapilan açiklamada sunlar kaydedildi.

“SIBEL BEKIROGLU VE MEHMET MUTLU’YA KEFILIZ, HOCALARIMIZIN YANINDAYIZ”

“Otoriter zorbalik, sopasini üniversiteler üzerinde sallamaya devam ediyor. ODTÜ’de, Bogaziçi Üniversitesi’nde ve memleketin bütün kampüslerinde egitim ve bilim emekçileri ile ögrencileri hedef alan gayri hukuki uygulamalara ne yazik ki her gün bir yenisi daha ekleniyor. Atanmis rektörler araciligiyla devam ettirilen sistematik baskilar, artik sadece hukuk kilifina sigmamakla kalmiyor, aklin ve vicdanin sinirlarini da fazlasiyla zorluyor.

ODTÜ ögretim elemanlari Sibel Bekiroglu ve Mehmet Mutlu, asilsiz ve mesnetsiz iddialari esas alan bir kararla geçtigimiz hafta ODTÜ Rektörlügü tarafindan açiga alindi. Kisa bir süre önce de ODTÜ Kibris Kampüsü’nde görevli ögretim üyesi Doç. Dr. Yonca Özdemir ve ögretim görevlisi Serhat Selisik’in sözlesmeleri, nesnel degerlendirmelerle açikça çelisen ‘performans’ bahaneli gerekçelerle ODTÜ Rektörlügü tarafindan sonlandirilmisti.

Hukuk tanimaz uygulamalar, sadece egitim ve bilim emekçilerini degil, ögrencileri de hedef aliyor. Geçtigimiz günlerde ODTÜ Kampüsü’nde gerçeklestirilmek istenen 10. Onur Yürüyüsü, Rektörlügün ögrencileri açikça hedef gösteren tutumu nedeniyle çok sayida ögrenci ve çalisanin zarar gördügü bir siddet gösterisine dönüstü. Egitim ve bilim emekçileri ile üniversite ögrencilerini hedef alan baskici politika ve uygulamalar, ne yazik ki ODTÜ kampüsleriyle sinirli degil. Bogaziçi Üniversitesi’nde görevli dört egitim ve bilim emekçisi, bir hak ihlalini açiga çikartmalari nedeniyle atanmis rektör tarafindan açiga alindi.

Bizler, ODTÜ çalisanlari, ögrencileri ve mezunlari olarak, yasananlara hep birlikte ve yüksek sesle itiraz ediyoruz. Otoriterligin akademideki atanmis rektörlerinin beyhude çabalarina ragmen haklarimizi ve özgürlüklerimizi savunmaktan vazgeçmeyecegiz. Sibel Bekiroglu ve Mehmet Mutlu’ya kefiliz, hocalarimizin yanindayiz. Yonca Özdemir ve Serhat Selisik’in basarilarina tanigiz, hocalarimizin yanindayiz. Üniversitenin özerkligini yok sayan kararlarin karsisinda 500 gündür dimdik duran Bogaziçi Üniversitesi ögrencileri ve emekçilerinin yanindayiz, mücadeleleri mücadelemizdir. LGTBTIAA’lari; haklari, özgürlükleri ve gelecekleri için mücadele eden üniversite ögrencilerini asla yalniz birakmayacagiz.

“HOCALARIMIZIN GÖREVLERINE IADESINI TALEP EDIYORUZ”

Yonca Özdemir, Sibel Bekiroglu, Serhat Selisik ve Mehmet Mutlu ve Bogaziçi Üniversitesi'ndeki görevlerinden alinan hocalarimizin görevlerine ivedilikle iadesini, maddi ve manevi kayiplarinin tazmin ve telafi edilmesini, güvenceli çalisma kosullarinin garanti altina alinmasini talep ediyoruz. Taleplerimiz gerçeklesene kadar sesimizi yükseltmeye devam edecegiz. Basta üniversitemiz kamuoyu olmak üzere, tüm yurttaslari hakli mücadelemize destek olmaya, sesimize ses katmaya davet ediyoruz.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °