TARİHİ ÇALI YAĞLI GÜREŞLERİ’NİN 60. BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU

Ata sporu yağlı güreşlerin Bursa’daki adresi Nilüfer’de, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tarihi Çalı Yağlı Güreşleri, pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Çalı’da bu yıl başpehlivanlığı Mustafa

Spor 20.06.2022 11:56:43 0
TARİHİ ÇALI YAĞLI GÜREŞLERİ’NİN 60. BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU

Ata sporu yagli güreslerin Bursa’daki adresi Nilüfer’de, Nilüfer Belediyesi tarafindan düzenlenen Geleneksel Tarihi Çali Yagli Güresleri, pehlivanlarin kiyasiya mücadelesine sahne oldu. Çali’da bu yil baspehlivanligi Mustafa Tas aldi. 

Nilüfer Belediyesi 60. Geleneksel Tarihi Çali Yagli Güresleri bu yil da kiyasiya mücadelelere sahne oldu. Çali Güres Alani’nda yapilan ve bas, bas alti, deste ile tozkoparan basta olmak üzere 14 ayri kategoride, 700'e yakin pehlivanin katilimiyla gerçeklesen güreslerde büyük heyecan yasandi. 

Kortej yürüyüsü ile baslayan Geleneksel Tarihi Çali Yagli Güresleri’ni Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem’in yani sira CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan, Erkan Aydin, CHP Nilüfer Ilçe Baskani Firat Yilmaz, Gömeç Belediye Baskani Mehmet Irem Himam, Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim, Nilüfer Belediyesi Baskan Yardimcilari, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayida siyasi ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile güres meraklilari izledi.

Bu yil müsabakalara Balikesir, Çanakkale, Izmir, Mugla Manisa, Antalya, Sinop, Ordu, Çorum ve Erzurum gibi Türkiye’nin pek çok ilinden yüzlerce güresçi katildi. Orhan Okulu, Mustafa Tas, Ismail Balaban, Mehmet Yesil Yesil, Kürsat Korkmaz, Osman Aynur ve Ismail Güzel’in de aralarinda bulundugu 38 baspehlivan, Çali baspehlivani olmak için mücadele etti.

Tozkoparan kategorisinde Arda Kaan Karamuklu birinci oldu. Basalti kategorisinin galibi ise finalde rakibi Okan Yavas’i zorlu bir mücadelenin ardindan yenen Mustafa Özkaya oldu. Hizli baslayan baspehlivanlik güresinde, Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivanlik kategorisinde er meydanina çikan en genç güresçi olan Sinoplu Mustafa Tas, Antalya’dan Yusuf Can Zeybek’i 9 dakika 15 saniye gibi kisa bir sürede yenerek Çali’nin 60. baspehlivani oldu.

Geleneksel Tarihi Çali Güresleri’nde gelecek yilin agasi, yapilan açik artirma ile mevcut Çali Agasi Hakan Sögünmez oldu. Büyük çekismenin yasandigi agalik seçiminde yapilan açik artirma sonucu Sögünmez, 320 bin TL ile gelecek yil için ipi gögüsleyen isim oldu. Üç yil üst üste agalik yapacak olan Sögünmez’e Baskan Turgay Erdem, güres sporuna katkilarindan dolayi tesekkür ederek plaket verdi. Baskan Erdem, “Nilüfer Belediyesi olarak geleneksel ata sporumuzu yasatmaya ve bu degerimizi yeni nesillere de aktarmaya devam edecegiz” dedi.

60.Geleneksel Tarihi Çali Yagli Güresleri’nin ilk gününde de sarkici Esra Akman sahne aldi. Güres alaninda kurulan sahnede konser veren Esra Akman, sevilen sarkilari seslendirdi. Çali sakinlerinin ilgi gösterdigi konserde, kendine has yorumuyla arabesk ve pop müzik sarkilari söyleyen Esra Akman, büyük begeni topladi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °