TOGG: GEMLİK TESİSİNDE TEMMUZ AYININ SONUNDA DENEME ÜRETİMLERİNE BAŞLANACAK

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik Tesisi'nde temmuz ayının sonunda deneme üretimlerine başlayacağını duyurdu.

Ekonomi 18.06.2022 14:42:13 0
TOGG: GEMLİK TESİSİNDE TEMMUZ AYININ SONUNDA DENEME ÜRETİMLERİNE BAŞLANACAK

Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu (TOGG), Gemlik Tesisi'nde temmuz ayinin sonunda deneme üretimlerine baslayacagini duyurdu.

TOGG'dan yapilan açiklamada, Gemlik Tesisi’ndeki insaat çalismalari hakkinda bilgi verdi. Açiklamada, toplam 1 milyon 200 bin metrekare açik alan üzerine insa edilen tesiste, boya, gövde ve montaj binalari basta olmak üzere üretim birimlerindeki çalismalarda son asamalara gelindigi ve temmuz ayinin sonunda deneme üretimlerine baslanacagi belirtildi. 

2022 yilinin son çeyreginde ilk seri üretim akilli cihazini banttan indirmeye hazirlanan TOGG'dan yapilan açiklama söyle:

'PARÇALI DENEMELER BASLADI: Gövde binasindaki 208 robot, hücre bazinda parçali denemelerin ardindan, deneme üretimi için hazir hale gelmeye basladi. C-SUV gövdesinde ilk boyasiz denemelerin yapildigi Avrupa’nin en temizi olan boyahanede, kimyasal dolum asamasina geçildi. Montaj tesisinde ise ekipman kurulumunun ardindan devreye alma çalismalari basladi.

2022 YILI SON ÇEYREGINDE SERI ÜRETIME HAZIR: Fikri ve sinai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çikarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdegini olusturmak hedefiyle yola çikan TOGG, 2022 yilinin son çeyreginde seri üretime hazir olacak. TOGG’da, homologasyon testlerinin tamamlanmasinin ardindan 2023 yilinin ilk çeyreginin sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çikacak. Ardindan yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sirasina girecek. Takip eden yillarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katilmasiyla, ayni DNA’yi tasiyan ve 5 modelden olusan ürün gami tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farkli model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planliyor.”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °