TAKSİCİLERDEN RİZE-ARTVİN HAVAALANINDA EYLEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs’ta törenle hizmete açılan Rize-Artvin havalimanında taksici esnafının yolcu alabilmesi için gereken ihalenin hala yapılmaması taksiciler arasında tartışmalara neden oluyor. Taksicil

Güncel 17.06.2022 16:31:35 0
TAKSİCİLERDEN RİZE-ARTVİN HAVAALANINDA EYLEM

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 14 Mayis’ta törenle hizmete açilan Rize-Artvin havalimaninda taksici esnafinin yolcu alabilmesi için gereken ihalenin hala yapilmamasi taksiciler arasinda tartismalara neden oluyor. Taksiciler Kooperatifi Baskani Hizir Sükrü Doganay “Polis burada taraf. O ki taraf kusura bakmayin benim arabami 85 arabam var, 85 arabami feda ediyorum. Hangisini istiyorlarsa yakmaya haziriz. Sikinti yok ceza ise ceza, ne gerekiyorsa o. Bu saatten sonra da bizde de geri vites yok” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan geçen ay törenle hizmete açilan Rize-Artvin havalimaninda taksiciler arasinda yolcu alma tartismasi yasandi. Pazar ilçesinden gelen taksiciler adalet istediklerini söyledi.

Rize-Artvin havaalaninda ulasim, temizlik, çevre düzenlemesi ve yer hizmetleri alaninda yasanan sorunlar zaman zaman tartismalara yol açiyor. Havaalaninin bulundugu Pazar ilçesinde taksicilik yapan 86 taksici esnafi havaalanindan yolcu alamamasindan yakinirken Ardesen ilçesinden bazi taksicilerin havaalaninda yolcu almasi iki ilçenin sürücülerini  karsi karsiya getirdi.

Pazar Kiz Kulesi Havalimani Taksiciler Kooperatifi Baskani Hizir Sükrü Doganay, sikâyetlerine ragmen görevli emniyet mensuplarinin korsan taksicilik yapanlara göz yumdugunu öne sürerek yanina aldigi Pazar ilçesinden 86 taksi esnafiyla havaalaninda bir basin açiklamasi yaparak yasananlara tepki gösterdi.

“PAZAR TOPRAKLARI IÇINDE ARDESEN ÇALISACAK PAZAR ÇALISAMAYACAK”

Kendilerine haksizlik yapildigini ve adalet istediklerini belirten Hizir Sükrü Doganay sunlari söyledi:

'Bu aksam bir telefon üzerine geliyorum buraya, Ardesen Soförler Odasi Baskani orada simsarlik yaparak iki tane de sivil tutarak burada simsarlik yapiyor. Dört tane arabasiyla ise gidip geliyor. Gözümün önünde Sarp yolcusuyla pazarlik ediyor, aliyor. Polis memuruna diyorum ki müdahil niye olmuyorsunuz? Polis memuru Ardesen Soförler Odasi’nin arabasini alip kaçiriyor. Yani burada emniyet görev yapmiyor. Pazar arabasina gelince yolcu alamiyor, Ardesen arabasina gelince güzel çalisiyorlar. Pazar topraklari içinde Ardesen çalisacak Pazar çalisamayacak. Iki üç gün evvel sayin Bakanim Hayati Yazici, Osman Askin Bak Rize’de toplantida ne Pazar arabasi girecek dedik ne Ardesen arabasi. Sadece kendi yolcusu geldiginde biletini gösterdigi takdirde içeriye girecek, yolcusunu alip çikacak. Bekleme yapilmayacak. Memur arkadasa 'bekleme yapiyorlar' diyorum adam Ardesen Soförler Odasi’ni kaçirmaktan baska hiçbir sey yapmiyor. Ya memursan görevini yapacaksin. Çok sevdigim degerli bir memur arkadasimiz bu aksam görev yapmadi, polis arabasinin önüne yatmama ragmen, o yolcunun önüne yatmama ragmen polis müdahil olmuyor. Polis burada taraf. O ki taraf kusura bakmayin benim arabami 85 arabam var, 85 arabami feda ediyorum. Hangisini istiyorlarsa yakmaya haziriz. Sikinti yok ceza ise ceza, ne gerekiyorsa o. Bu saatten sonra da bizde de geri vites yok. Ama adaletli olsa onlara da esit bize de esit davranilsa hiçbir sikinti yok. Bizim polise de saygimiz var devletimize de, bayragimiza da, milletimize de. Bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Adalet istiyoruz. Bundan baska hiçbir sey yok.'


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °