ERDOĞAN'DAN KARNE ALAN ÖĞRENCİLERE: 'DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’MIZIN SİZLERE YÖNELİK PEK ÇOK ÇALIŞMASI VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki karne dağıtım töreninde öğrencilere hitaben, 'Yeni şeyler öğrenmekten, kendinizi geliştirmekten geri durmayın. Bir sanat dalıyla veya bir spor branşıyla muhakkak ilgilenmeye çalışın

Güncel 17.06.2022 16:17:00 0
ERDOĞAN

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul’daki karne dagitim töreninde ögrencilere hitaben, 'Yeni seyler ögrenmekten, kendinizi gelistirmekten geri durmayin. Bir sanat daliyla veya bir spor bransiyla muhakkak ilgilenmeye çalisin. Gençlik ve Spor Bakanligi'mizin, Diyanet Isleri Bakanligi’mizin ve diger kurumlarimizin sizlere yönelik pek çok çalismasi var' dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, bugün Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda düzenlenen 2021-2022 Egitim Ögretim Yili Karne Dagitim Töreni'nde konustu. Erdogan, özetle sunlari söyledi: 

'ERKEGIYLE KIZIYLA TÜM EVLATLARIMIZ OKUSUN'

'Ülkemizin dört bir yaninda karne sevinci yasayan evlatlarimizi tek tek tebrik ediyor. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Yarinin Türkiye’sini, gözlerinin pariltisi kalbimizi isitan bu çocuklar, gençler insa edecek. Bunun için tam 20 yildir, ‘Önce egitim-ögretim’ diyoruz. Erkegiyle kiziyla tüm evlatlarimiz okusun. Zengininden fakirine her vatandasimizin çocugu en nitelikli egitim imkanina kavussun istiyoruz.

'ÖGRETMEN KADROMUZU 730 BIN YENI ATAMAYLA GÜÇLENDIRMESEYDIK ÇOK BÜYÜK SIKINTILARLA KARSILASIRDIK'

Göreve geldigimizde 78 üniversitemiz varken simdi 207 üniversitemiz var. Yurtlariyla, pansiyonlariyla, kütüphaneleriyle ülkemizin egitim altyapisini tamamen yeniledik. Geriye dogru baktigimizda, sayet egitim bütçemizi 10,23 milyar lira seviyesinden 274,3 milyar lira seviyesine çikarmasaydik, ögretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, velhasil 2002’den beri egitime gereken önceligi vermeseydik biz de diger ülkeler gibi salgin döneminde çok büyük sikintilarla karsilasirdik. Ögrenci sayisi en fazla artan ülke olmamiza ragmen, ders kitaplarini ücretsiz dagitarak vatandaslarimizin sirtindaki büyük yükü ortadan kaldirdik.

'GÜNESIN TADINI ÇIKARACAK, BELKI BIR KELEBEGIN PESINDE SAATLER BOYU KOSTURACAKSINIZ'

Tatil dönemine basliyorsunuz. Tatil, elbette dinlenmek, oyun oynamak, arkadaslarimiz ve sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirmek demektir. Sizler de günesin tadini çikaracak, belki bir topun, belki bir uçurtmanin, belki bir kelebegin pesinde saatler boyu kosacak kosturacaksiniz. Bisiklete binecek, parklarda oynayacak, arkadaslarinizla doyumsuz sohbetlere dalmanin mutlulugunu yasayacaksiniz.

'ÖGRENCILERIMIZE YÖNELIK YAZ OKULLARI AÇIYORUZ'

Ayni zamanda yeni seyler ögrenmekten, kendinizi gelistirmekten de geri durmayin. Özellikle günlerinizi sadece tabletle, internetle ekran basinda ziyan etmeyin. Bir sanat daliyla veya bir spor bransiyla muhakkak ilgilenmeye çalisin. Milli Egitim Bakanligi'miz sizin için önemli bir proje baslatti. Bu sene ögrencilerimize yönelik yaz okullari açiyoruz. Matematik, yabanci dil, bilim ve sanat alanlarinda açilacak olan yaz okullarinda tatilinizi en verimli sekilde degerlendirmenizi arzu ediyoruz. Ayni sekilde Gençlik ve Spor Bakanligi'mizin, Diyanet Isleri Baskanligi'mizin ve diger kurumlarimizin sizlere yönelik pek çok çalismasi var.'

Cumhurbaskani Erdogan, daha sonra esi Emine Erdogan ve Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile birlikte ögrencilere karne ve hediyelerini verdi.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °