HATAY EXPO'DA KORE RÜZGARI

Türkiye ile Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65. yıl dönümü dolayısıyla Hatay’da ‘Akdeniz’de Kore Rüzgârı’ adı altında düzenlenen etkinlikler, Antakya EXPO alanında, ziyaretçilerin yoğun katılımıyla gerçe

Güncel 17.06.2022 16:15:48 0
HATAY EXPO

Türkiye ile Kore arasindaki diplomatik iliskilerin kurulmasinin 65. yil dönümü dolayisiyla Hatay’da ‘Akdeniz’de Kore Rüzgâri’ adi altinda düzenlenen etkinlikler, Antakya EXPO alaninda, ziyaretçilerin yogun katilimiyla gerçeklesiyor.

Kore kültürünü doyasiya yasatan etkinlikler kapsaminda K-Beauty’de, ziyaretçiler Kore kültürü cilt bakimi ile bilgiler alip Kore makyaj sanatçilarina makyaj yaptirdi. Türk mutfagindan farkli damak tadina sahip olan Kore mutfagina büyük ilgi gösteren ziyaretçiler, pirinç keki ve pirinç tatlisi gibi lezzetleri deneyimleme firsatina sahip oldu.

Kültüre özgü oyunlar oynayarak eglenceli vakit geçirilen etkinlikte, geleneksel maskeler ve cheongsa fenerlerinin yapimi da ögrenildi. 

KEE HOUNG PARK: “ATALARIMIZ KOMSU VE KARDESTI”

Etkinliklerin devaminda EXPO amfitiyatroda sahne alan müzik grubu 'ID' geleneksel Kore müziginin kelime dagarcigini bati ritimleri ile birlestirerek yepyeni ve çagdas bir sekilde yorumladi ve müzikseverlere farkli bir müzik deneyimi sundu.

Konser öncesi sahneye çikan ve 'ID grubunun gösterisine hos geldiniz' diyen Kore Büyükelçiligi Müstesari Kee Houng Park, 1950 yilinda Kore savasiyla baslayan iliskilerin 1957 yilinda kardes ülke olarak diplomatik seviyeye ulastirdigini belirtti.

Uzak geçmiste iki milletin atalarinin komsu ve kardes oldugunu dile getiren Kee Houng Park, “Türk halkiyla bin yil sonra yeniden karsilasmamiz Kore savasinda zor duruma düsen Korelilere yardim etmek için Türkiye’nin savasa katilmasiyla oldu. Kan kardesi olan iki ülke desteklerini, 2002 Dünya Kupasi’nda 3.lük maçinda ve 2021 yilinda Tokyo Olimpiyatlari’nin kadin voleybol maçinin çeyrek finallerinde de gösterdi. Türkiye’de gerçeklesen orman yanginlarinin ardindan Kore’nin yardim için gönderdigi 150 bin fidan da iki ülke iliskilerinin çok yakin oldugunu kanitlamaktadir” dedi.

PROF. DR. NAZAN SAVAS: “MÜZIK EVRENSELDIR”

Konserin ardindan ID grubunu tebrik etmek için sahneye çikan Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas’in esi Prof. Dr. Nazan Savas, yüksek performansli, dolu dolu bir konser izlediklerini belirterek “Kore’nin o güzel tinilarini EXPO alaninda dinlemek bizi gerçekten mutlu etti. Bizim sarkilarimizi da seslendirmeleri müzigin evrensel oldugunu bizlere gösterdi” diye konustu.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °