İZMİT BELEDİYESİ AB İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYUM MİSYONUNA TÜRKİYE'DEN SEÇİLEN 3 BELEDİYEDEN BİRİ OLDU

İzmit Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından hayata geçirilen İklim Değişikliğine Uyum Misyonuna tüm Avrupa çapında kabul edilen 118 yerel yönetimden ve Türkiye’den seçilen 3 belediyeden biri olarak bir başarıya imza attı.

Güncel 14.06.2022 20:04:00 0
İZMİT BELEDİYESİ AB İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYUM MİSYONUNA TÜRKİYE

 

Izmit Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafindan hayata geçirilen Iklim Degisikligine Uyum Misyonuna tüm Avrupa çapinda kabul edilen 118 yerel yönetimden ve Türkiye’den seçilen 3 belediyeden biri olarak bir basariya imza atti. 

Avrupa Komisyonu’nun baslatmis oldugu ve Avrupa çapindaki tüm yerel yönetimler ve bölgelerin seçilmek için basvuru yaptigi Avrupa Birligi Iklim Degisikligine Uyum Misyonu,  Avrupa Komisyonu’nun seçecegi yerel yönetimlerin 2030 yilina kadar iklim dirençli hale gelebilmesi için AB tarafindan desteklenmesi amaciyla olusturuldu. Izmit Belediyesi Strateji Gelistirme Müdürlügü AR-GE ve Proje Birimi’nin olusturdugu basvuru sonucunda, AB Komisyonu tarafindan ilan edilen listede Izmit Belediyesi, Iklim Degisikligine Uyum Misyonuna seçilen 118 yerel yönetim arasinda AB Bölgesinde yer almamasina ragmen seçilme basarisini gösteren alti yerel yönetimden biri oldu.

DANISMANLIK VE REHBERLIK HIZMETINE ERISEBILECEK

Izmit Belediyesi, Avrupa Birligi Iklim Degisikligine Uyum Misyonunun bir parçasi olarak 2023 yilinin ilk çeyreginde hayata geçirilecek olan Misyon Platformundan bu alanda olusturacagi çalismalar için ücretsiz danismanlik ve rehberlik hizmetine erisebilecek. Ufuk Avrupa Programi’nin bu alana tahsis etmis oldugu 370 milyon dolarlik bütçe kapsaminda yayinlanan çagrilar için olusturulacak iklim degisikligine uyum projelerine uygulama bölgesi olarak katilarak, arastirma ve gelistirme finansmani erisim firsatlarina ulasabilmesi için desteklenecek.

UYGULAMALARINI PAYLASMA FIRSATI BULACAK

Izmit Belediyesi, AB Komisyonu tarafindan Brüksel’de düzenlenecek olan yillik Misyon Toplantilarinda seçilen tüm yerel yönetimlerle ag kurma firsatlarina erisimin yaninda diger yerel yönetimlerden iyi uygulama örneklerini ögrenme ve kendi uygulamalarini paylasma firsatini elde etmis olacak.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °