SALBAŞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

Çukurova Belediyesi tarafından pandemi arasının ardından yeniden düzenlenen Salbaş Karakucak Güreşleri, 19 Haziran Pazar günü başlıyor.

Güncel 14.06.2022 11:16:04 0
SALBAŞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

Çukurova Belediyesi tarafindan pandemi arasinin ardindan yeniden düzenlenen Salbas Karakucak Güresleri, 19 Haziran Pazar günü basliyor.

Pandemi dolayisiyla ara verilen Salbas Karakucak Güresleri yeniden hayat buluyor.

Salbas Stadyumu'nda 19 Haziran Pazar günü saat 10.00’da baslayacak güreslerin yogun katilim ve heyecana sahne olmasi bekleniyor. Türkiye’nin dört bir yanindan katilimin beklendigi Salbas Karakucak Güresleri, Türkiye Güres Federasyonu’nun çizdigi kurallar çerçevesinde gerçeklestirilecek. Müsabakalara her yas ve kilodan pehlivanlar katilacak.

Salbas Karakucak Güresleri'nin düzenleme komitesinde Çukurova Belediyesi ile birlikte Türkiye Güres Federasyonu, Gençlik Spor Il Müdürlügü, Türk Güres Vakfi Adana Sube Baskanligi, Çukurova Pehlivanlari Adana Güres Kulübü Dernegi ve Karaisali Yörükler Dernegi yer aliyor. Teknik Komitede ise Hüseyin Basçi, Arif Yilmaz, Veysel Alanoglu, Mustafa Dönmez, Ramazan Karatas ve Cumali Emirler bulunuyor.

Salbas Karakucak Güresleri'ni yeniden düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarini belirten Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, pandemi nedeniyle birkaç yildir gerçeklestirilemeyen organizasyonun büyük ilgi görecegine inandigini söyledi.

Güresin ata sporu oldugunu kaydeden Baskan Soner Çetin, “Pandemi artik etkisini kaybediyor. Biz de Salbas Karakucak Güreslerini yeniden düzenliyoruz. Bu organizasyonu diliyorum ki bundan sonraki yillarda kesintisiz düzenleriz. Çok büyük katilimci bekliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanindan güresçileri Salbas’ta görecegiz” dedi.

 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °