ÖZKAN: “EĞER SİZ BU ÜLKEDE EĞRİNİN, DOĞRUNUN, FARKINDAYSANIZ ÇÜRÜKSÜNÜZ. GERİ KALAN LAFI SÖYLEMİYORUM”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “Dünlerini, vaatlerini unutup kibrin esiri oldular. Bu iktidar o kadar insanları kutuplaştırdı, o kadar ayrıştırdı ki, zilleti illeti bir kenara bı

Güncel 13.06.2022 23:33:32 0
ÖZKAN: “EĞER SİZ BU ÜLKEDE EĞRİNİN, DOĞRUNUN, FARKINDAYSANIZ ÇÜRÜKSÜNÜZ. GERİ KALAN LAFI SÖYLEMİYORUM”

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi IYI Parti Grup Baskanvekili Ibrahim Özkan, “Dünlerini, vaatlerini unutup kibrin esiri oldular. Bu iktidar o kadar insanlari kutuplastirdi, o kadar ayristirdi ki, zilleti illeti bir kenara birakin, bakin ne dediler? Eger siz bu ülkede bu iktidara karsi hakkinizi ariyor, soruyor, sorguluyor, ülke sorunlariyla hemhal oluyorsaniz egrinin, dogrunun, farkindaysaniz çürüksünüz. Geri kalan lafi söylemiyorum. Sizin çürük dedikleriniz özgür, saglam, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti istiyor” dedi.

IBB Meclisi haziran ayi oturumlari Saraçhane'deki baskanlik binasinda basladi. Ilk oturum, IBB Meclisi 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul baskanliginda yapildi.

Gündem disi konusmalarda söz alan IYI Parti Grup Baskanvekili Ibrahim Özkan, iktidara yüklendi. Iktidarin insanlari kutuplastirdigini belirten Özkan sunlari söyledi:

'TEK ADAM REJIMININ ÜLKEYI HER ANLAMDA IFLASA SÜRÜKLEDIGINI ANLAMISSANIZ ÇÜRÜKSÜNÜZ: Bu iktidar o kadar insanlari kutuplastirdi, o kadar ayristirdi ki, zilleti illeti bir kenara birakin, bakin ne dediler? Eger siz bu ülkede bu iktidara karsi hakkinizi ariyor, soruyor, sorguluyor, ülke sorunlariyla hemhal oluyorsaniz egrinin, dogrunun, farkindaysaniz çürüksünüz. Geri kalan lafi söylemiyorum. Çevreyi ülkeyi, milleti düsünüyor, 'Ben' demiyor, 'Biz' diyorsaniz, yagmaya, talana, yalana izin vermiyorsaniz çürüksünüz. Hakkin, hukukun, adaletin kalmadigini, demokrasinin rafa kalktigini, seçim güvenliginin olmadigini söylüyorsaniz çürüksünüz. Ekonominin kötü gittigini, tek adam rejiminin ülkeyi her anlamda iflasa sürükledigini anlamissaniz çürüksünüz.

DÜNLERINI, VAATLERINI UNUTUP KIBRIN ESIRI OLDULAR: Bakin 'Bizim davamiz birlik, beraberlik, bizim davamiz kardeslik' diyerek iktidara geldiler. Bunu diyenler 20 senedir ülkeyi kutuplastirdilar. Dünlerini, vaatlerini unutup kibrin esiri oldular. Halkin içine inemeyen, ülke gerçeklerini göremeyen iktidara sessiz duramayiz elbette. Yaptiklari yanlislari haykirmak zorundayiz. Demagojiden oyunlarindan biktik, usandik. Pes etmeyecegiz, yilmayacagiz, vicdanimizla egilip bükülmeyen omurgamizda dogru bildigimizden asla ve asla sasmayacagiz. Kötü söz sahibine aittir diyecek, haksizliga karsi dimdik durmaya, aydinlik yarinlar için savasmaya devam edecegiz. Yani sizin çürük dedikleriniz özgür, saglam, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti istiyor.

KENDILERINE LÜKSÜ, SATAFATI MILLETE SÜKÜR VE SABRI LAYIK GÖRENLERIN GITMESINE AZ KALDI: Asa muhtaç insanlari as ile terbiye eden bu sistemin bitmesine az kaldi. Kendi halkina yabanci olanlarin dar gelirliye sabir ve sükür tavsiye edip siginmacilara maas baglayanlarin gitmesine az kaldi. Kendilerine lüksü, satafati, millete sükür ve sabri layik görenlerin gitmesine az kaldi. Zamlarla belimizi bükenlerin, dogmamis çocuklara bile borç yükleyenlerin, memleketi çiftlige çevirenlerin gitmesine az kaldi. Seçimle gelenler el hak seçimle gidecekler az kaldi.

SIZ IMAMOGLU’NUN MUHATABI DEGILSINIZ: AK Parti Grup Baskanvekili'nin (Tevfik Göksu) yine Sayin Imamoglu'nu düelloya çagiran bir tweetine denk geldim. Arkadaslarim söyleyince ben de kendisini alintilayarak bir tweet yaptim. Bakin burada Cumhur Ittifaki'nin degerli grup baskan vekilleri sizlere söylüyorum. Çok degerlisiniz ki gruplariniza baskan olarak seçilmis kisilersiniz. Millet Ittifaki'nda kendi partilerince degerli grup baskanvekilleri var. CHP'nin Grup Baskanvekili Sayin Dogan Subasi Bey var. IYI Parti'nin Grup Baskan Vekili olarak ben varim. Bizler Meclis'te azinligiz belki ama belediyede iktidariz. Sayin Imamoglu'nun muhatabi Sayin Göksu siz degilsiniz. Sizin muhatabiniz Millet Ittifaki'nin grup baskanvekilleridir. Volkan Bey son derece donanimli, çok degerli bir kardesimdir. Size buradan çagri yapiyorum Volkan Bey'i (MHP Grup baskanvekili Volkan Yilmaz) alin Dogan Bey'le ben dördümüz istediginiz kanala, halkin huzuruna çikalim. Tek tarafli yüzde 96’si tek taraftan belirlenmis kanallara, görsel medyaya ve yazili basinin karsisina çikarak algi yapmaya çalismayin. Ben de buradan hodri meydan diyorum. Eger söyleyecek sözünüz varsa istediginiz zaman istediginiz kanala, istediginiz moderatörler, istediginiz gazetecilerle, gazeteci kendini zanneden gazeteci kilikli kisilerle çikalim ve Istanbul halkina gerçekleri anlatalim.'


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °