KRALİÇE İKİNCİ ELİZABETH’İN DOĞUM GÜNÜ ANKARA’DA KUTLANDI.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Birleşik Krallık Milli Günü olarak kutlanan Kraliçe’nin Doğum Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, “Majesteleri çok önemli bir uluslararası şahsiyet. 100'ü aşkın ülkede

Güncel 10.06.2022 07:56:50 0
KRALİÇE İKİNCİ ELİZABETH’İN DOĞUM GÜNÜ ANKARA’DA KUTLANDI.

Ingiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Birlesik Krallik Milli Günü olarak kutlanan Kraliçe’nin Dogum Günü dolayisiyla düzenlenen resepsiyonda, “Majesteleri çok önemli bir uluslararasi sahsiyet. 100'ü askin ülkede 21,000'in üzerinde resmi ziyarete katildi. Bunlara Türkiye'ye yaptigi üç ziyaret de dahil” diye konustu. Chilcott, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Kraliçe’nin serefine kadeh kaldirdi. Resepsiyona katilan Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci ise, “NATO kapsaminda güçlü müttefikleriz ve Avrupa'da önemli aktörleriz. Türkiye ve Ingiltere'nin Avrupa'nin yani sira Avrupa disinda da istikrar, baris ve refaha büyük katki sagladigini düsünüyorum” dedi.

Ingiltere Ankara Büyükelçilik Konutu’nda bugün Birlesik Krallik Milli Günü olarak kutlanan, Kraliçe’nin dogum günü dolayisiyla bir resepsiyon düzenlendi. Ankara'nin simgelerinden olan Atakule'ye Ingiltere bayragi yansitildi. Yogun katilimin oldugu resepsiyonda, Büyükelçi Chilcott ve Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakci, bando takiminin esliginde konusmalarini yapmak üzere kürsüye gittiler. Büyükelçi Chilcott özetle sunlari söyledi:

“BRITANYA TARIHINDE HIÇBIR HÜKÜMDAR BU KADAR UZUN SÜRE HIZMET VERMEMISTI”

“Geçtigimiz hafta, Birlesik Krallik ve diger 53 Milletler Toplulugu üyesi ülke, tahta 1952 yilinda geçen ve yetmis yildir hüküm süren Majesteleri Kraliçe'nin hizmetlerini ve hayatini kutladi. Britanya tarihinde hiçbir hükümdar bu kadar uzun süre hizmet vermemisti. Daha da önemlisi, hiçbir hükümdar halkina bu kadar iyi bir hizmet etmemisti.

“KRALIÇE’NIN 100’Ü ASKIN ÜLKEDE 21 BININ ÜZERINDE KATILDIGI RESMI ZIYARETE TÜRKIYE’YE YAPTIGI ÜÇ ZIYARET DE DAHIL”

Kraliçe, 112 devlet ziyaretine ev sahipligi yapti. Majesteleri ayrica çok önemli bir uluslararasi sahsiyet. Milletler Toplulugu'nu olusturan 54 ülkenin baskani statüsünde. 100'ü askin ülkede 21 binin üzerinde resmi ziyarete katildi. Bunlara Türkiye'ye yaptigi üç ziyaret de dahil.

Cumhurbaskani Gül ve esinin 2011'de yaptigi ziyaret de var. Ayrica Kraliçe, Cumhurbaskani Erdogan'i en son olarak Mayis 2018'de Buckingham Sarayi'nda kabul etmisti. Kendi yurdunda ise, Winston Churchill'den sekizde bir Osmanli kani tasiyan Boris Johnson'a kadar tam 14 Britanyali basbakan ile çalisti.

Majestelerinin sagligi son zamanlarda her zaman oldugu kadar iyi degil. Hepimizin kendisine acil sifalar diledigimizden ve en iyi dileklerimizi ilettigimizden eminim. Dolayisiyla, bu Platin Jubile yili için tebrik ve sükranlarimizi sunmak adina kadehlerinizi Majesteleri Kraliçe Ikinci Elizabeth'in sagligina kaldirmanizi rica ediyorum.  Ayrica, Türkiye Cumhurbaskani ve Britanya ve Türkiye arasindaki iliskiler serefine de kadeh kaldiralim.”

“NATO KAPSAMINDA GÜÇLÜ MÜTTEFIKLERIZ”

Büyükelçi Chilcott’in ardindan söz alan Kaymakci ise söyle konustu:

“NATO kapsaminda güçlü müttefikleriz ve Avrupa'da önemli aktörleriz. Dominick'in de belirttigi gibi üst düzey temaslarimiz ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Bir an önce Basbakan Johnson ve Disisleri Bakani’nin Türkiye'ye olan güvenini ve özellikle savunma sanayii alanindaki is birligimizi görmek istiyoruz. Ingiltere ile uluslararasi forumlarda çok fazla koordinasyon ve is birligi yapiyoruz. Türkiye ve Ingiltere'nin Avrupa'nin yani sira Avrupa disinda da istikrar, baris ve refaha büyük katki sagladigini düsünüyorum.

“20 MILYAR DOLARLIK TICARET HEDEFIMIZE BU YIL NEREDEYSE ULASTIK”

Bu yil sekiz Türk Ingiliz forumunun olmasini bekledigimizi ve bu etkinliklere Türkiye'de ev sahipligi yapmayi dört gözle bekledigimizi duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Ticaret hedefimizi 20 milyar dolar olarak belirlemistik. Bu sene neredeyse bunu basardik. Dolayisiyla 20 milyar dolarlik ticaret hacmi hedefimizi yenilememiz gerekiyor.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °