'3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ ÇALIŞMAYI TAMAMLADIK, MECLİS'E SUNMA NOKTASINA GETİRDİK'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “3600 ek gösterge ile ilgili çalışmayı tamamladık, Meclis’e sunma noktasına getirdik. Yarınki kabine toplantımızın ardından yapacağımız millete sesleniş konuşmalarımızda

Güncel 5.06.2022 19:11:00 0

Cumhurbaskani ve AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, “3600 ek gösterge ile ilgili çalismayi tamamladik, Meclis’e sunma noktasina getirdik. Yarinki kabine toplantimizin ardindan yapacagimiz millete seslenis konusmalarimizda bu hazirligi detaylariyla anlatacagim' dedi. Erdogan, çesitli ham madde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarinin sebebini, “Yetersizligimiz degil, ülkemizin dünyanin en büyük gida ihracatçilarindan biri olmasidir” diye açikladi. Erdogan, “Biz, bugdayi kendi ihtiyacimiz için degil, onu isleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz” diye konustu.

Recep Tayyip Erdogan, bugün partisinin Kizilcahamam’da yaptigi 30. Istisare ve Degerlendirme Toplantisi'nda konustu. Erdogan, 'AK Parti, istisare ile kurulmus ve istisare kültürünü yasatmis bir partidir. En büyük istisareyi de milletimizle yapiyoruz. Bizlerin dogrularla kapatmadigi her boslugun birileri tarafindan yalan ve iftiralarla dolduruldugunu biliyorsunuz. Içeride hiçbir vatandasimiza kendini sahipsiz hissettirmeyecek adimlar atmaya devam edecegiz” dedi. Erdogan'in açiklamalarindan öne çikanlar söyle:

“DÜNYADA HER KIM BU KARDESINIZE SALDIRIYORSA ASLINDA TÜRKIYE’YE SALDIRIYOR DEMEKTIR”

“Aslini inkar eden haramzadeler, her gün bir baska kiliga bürünebilir. Kimse bizden böyle bir tavir sergilememizi beklemesin. Bu fakir, kendini bildi bileli böyledir, degismedi ve degismeyecegim.

Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden rahatsiz olanlarin dogrudan bizi ve hükümetimizi hedef almasinin gerisinde hazimsizlik vardir. Akil ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkar edemeyecegi bir gerçeklik ki dünyada her kim bu kardesinize saldiriyorsa aslinda Türkiye’ye saldiriyor demektir. Ülke içindeki aparatlarin tek yaptiklari ellerine tutusturulan senaryolardaki rollerini oynamaktir. Bunun için diyoruz ki CHP’nin basindaki zat da onun kurdugu masanin çevresinde oturanlar da altina gizlenenler de birer kukladan ibarettir. Biz, asil kavgamizi onlarin agababalarina karsi veriyoruz.

Bizim yolumuz, dün oldugu gibi bugün de ya istiklal ya ölüm yoludur. Bizim hayalimiz, dün oldugu gibi bugün de gözü hep gelecege dönük bir Türkiye sevdasidir.

Türkiye, geçmiste takoz, istismar ve ayristirma siyasetinden çok çekti.

ISVEÇ VE FINLANDIYA'NIN NATO BASVURUSU

Beklentilerimiz karsilanmadan NATO'nun genislemesi konusunda tutum degisikligine gitmeyecegiz.

“TÜIK’IN VERILERI ENFLASYONUN ASAGI BIR EGIME GIRDIGINI GÖSTERMEKTEDIR”

Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artislariyla izah edilemeyecek fiyat artisi yasanan her kalemi mercek altina aldik.

TÜIK’in açikladigi mayis ayi verileri, enflasyonun artik asagi bir egime girdigini göstermektedir. Petrol fiyatlarinin üç katina, dogal gaz fiyatlarinin sekiz katina, kömür fiyatlarinin 10 katina yükselmesinin müsebbibi biz olmadigimiz gibi bu ürünleri çogunlukla disaridan ithal ettigimiz için fiyat dalgalanmalarina karsi duyarliligimiz fazladir.

Üreticiler, basta her kesimden vatandasimizin gelirini artirarak aradaki farki kapatacak programlar hazirliyoruz.

“BIZ BUGDAYI KENDI IHTIYACIMIZ IÇIN DEGIL, ONU ISLEYIP TÜM DÜNYAYA SATMAK IÇIN ITHAL EDIYORUZ”

Çiftçilerimize ve memurlarimiza iki ayri müjde vermek istiyorum.

Tahil fiyatindaki dalgalanma üretim eksikliginden degil, bir kismi maliyetlerin yükselmesinden, bir kismi piyasa aktörlerinin firsatçiliga yönelmesinden kaynaklaniyor. Muhalefet ve mandaci ekonomistler, 'bugday ithal ediyoruz' yalanini yaymaktan geri durmuyor.

Bugday basta olmak üzere çesitli ham madde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarinin sebebi kendi kendine yetersizligimiz degil, ülkemizin dünyanin en büyük gida ihracatçilarindan biri olmasidir.

Biz, bugdayi kendi ihtiyacimiz için degil, onu isleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz. Bu basat gerçegi göremeyenlerin hezeyanlariyla zihni bulananlarin içlerini rahatlatacak bilgileri her firsatta kamuoyuyla paylasmaya özen göstermeliyiz.

“TMO, SERT EKMEKLIK BUGDAYA BU YIL TON BASINA 7 BIN 50 LIRA ÖDEME YAPACAK”

Çiftçilerimize, sik sik dünyadaki olumsuz gelismelere isaret ederek, bir karis topragi dahi bos birakmadan ekim yapmalari tavsiyesinde bulunmustum.

TMO, sert ekmeklik bugdaya bu yil ton basina 6 bin 50 lira alim ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak.

Ofisimizin arpa alim fiyati da ton basina 5 bin 500 lira alim ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmistir

Prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisi’mize veren Çiftçi Kayit Sistemi'ne kayitli üreticilerimiz yararlanabilecektir.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çalisan memurlarimizla ilgili 3600 ek gösterge diye bir hazirlik yürütüyoruz. Çalismayi tamamladik, Meclis'e sunma asamasina getirdik. Yarinki kabine toplantimizin ardindan yapacagimiz millete seslenis konusmalarimizda bu hazirligi detaylariyla anlatacagim. 4 meslek grubunu degil, 5 milyonu askin memur ve emeklinin tamamini ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdügümüzün müjdesini paylasmakla yetinmek istiyorum.”


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °