USTA KARİKATÜRİST LATİF DEMİRCİ VEFAT ETTİ

‘Press Bey ve Media Hanım', 'Muhlis Bey', 'Mithat ve Mirsat' ile 'Arap Kadri' gibi unutulmaz tiplemelere hayat veren usta karikatürist Latif Demirci (61) yaşamını yitirdi.

Kültür-Sanat 5.06.2022 19:02:53 0
USTA KARİKATÜRİST LATİF DEMİRCİ VEFAT ETTİ

‘Press Bey ve Media Hanim', 'Muhlis Bey', 'Mithat ve Mirsat' ile 'Arap Kadri' gibi unutulmaz tiplemelere hayat veren usta karikatürist Latif Demirci (61) yasamini yitirdi.

Karikatürist Latif Demirci, bir süre önce kalp ameliyati geçirmis ve ameliyat sonrasi evde düsünce yeniden hastaneye kaldirilmisti. Demirci, tedavi gördügü hastanede bugün hayatini kaybetti.

Siyasiler, ‘Press Bey ve Media Hanim', 'Muhlis Bey', 'Mithat ve Mirsat' ile 'Arap Kadri' gibi unutulmaz tiplemelere hayat veren Latif Demirci’nin vefatinin ardindan sosyal medya hesaplarinda taziye mesaji yayinladi. O mesajlardan bazilari söyle:

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun: ‘Press Bey’, ‘Muhlis Bey’, ‘Mithat ve Mirsat’ ve ‘Arap Kadri’ gibi unutulmaz tiplemelere imza atmis karikatürist Latif Demirci’yi kaybettik. Topragi isik dolsun.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba: Arap Kadri, Mithat ve Mirsat, Muhlis Bey gibi karikatür tiplemeleriyle hayatimizda derin iz birakan degerli çizer-yazar Latif Demirci'nin vefati hepimizi derinden üzdü. Latif Demirci'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine bassagligi diliyorum.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu: Girgir ve Firt dergileriyle baslayan karikatür yolculuguna birçok sevilen çizgi karakter eklemisti, ne yazik ki bugün hayata veda etti. Karikatürist Latif Demirci’ye Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve karikatür dünyasina bassagligi diliyorum.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas: Ülkemizin yetistirdigi kiymetli mizah ustalarindan karikatürist Latif Demirci'ye Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine bassagligi diliyorum. Çizgileri bizimle yasayacak.

Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen: Güle güle Muhlis Bey, Arap Kadri, Pres Bey… Türk mizahinin gelmis geçmis en büyük karikatüristlerinden Latif Demirci’yi kaybettigimizi büyük bir üzüntüyle ögrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine bas sagligi diliyorum.

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel: Izahi olmayan seylerin mizahini ustaca yapan karikatürist Latif Demirci’yi kaybettigimizi üzüntüyle ögrendim. Latif Demirci’ye Allah’tan rahmet; ailesine, yakinlarina ve Türk basin camiasina bassagligi dilerim.

IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan: Bu güzel adami kaybettik. Varliginla dünyayi güzellestiriyordun Latif Demirci. Sevenlerinin basi sag olsun.

LATIF DEMIRCI KIMDIR

Kariyerine Girgir ve Firt dergilerinde yaptigi çizimlerle baslayan Latif Demirci, Firt'ta 'Tarzan' ve Girgir'da esprilerini Behiç Pek'in buldugu 'Muhlis Bey' tiplerinin çizeri olarak genis bir okur kitlesi edindi. Kuruculugunu yaptigi Hibir ve onun devami HBR Maymun dergilerinin kapanmasindan sonra mizah dergiciligini birakarak gazeteler ve dergiler için çalismaya basladi. 90’li yillarda yurt içi ve yurt disinda karikatür sergileri açan Demirci, kitap kapaklari, poster ve çizgi film çalismalarinda da bulundu. Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayinlarin da kadrolarinda yer alan Demirci, uzun süre Hürriyet Gazetesi için çizdi.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °