Babacan: TÜİK Erdoğan'la, Bahçeli'ye yaranmak için birileriyle yarışa girmiş durumda

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Dün Rakamları Ayarlama Enstitüsü TÜİK, geçen ayın enflasyon rakamını açıkladı. Neymiş, 12 aylık enflasyon mayıstan mayısa yüzde 73 buçuk. Herhalde inandırıcılığı

Güncel 4.06.2022 18:50:00 0
Babacan: TÜİK Erdoğan

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, “Dün Rakamlari Ayarlama Enstitüsü TÜIK, geçen ayin enflasyon rakamini açikladi. Neymis, 12 aylik enflasyon mayistan mayisa yüzde 73 buçuk. Herhalde inandiriciligi artsin diye buçugunu da ekliyorlar. Öyle anlasiliyor ki, 84 milyonluk ülkede, sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan herhalde iki kisi var: Biri Erdogan digeri Bahçeli. TÜIK de onlara yaranmak için neredeyse birileriyle yarisa girmis durumda” dedi.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Hatay’da Iskenderun ilçe kongresinde konustu. Babacan, özetle sunlari söyledi:

MILLET HAYATTA KALMAK IÇIN ÇALISIYOR SU ANDA Su anda ülkemiz insanlarin hizla hayallerinden uzaklastigi bir ülkeye dönüyor. Artik kimse hayal bile kuramiyor. Gençler, emekliler, dar ve sabit gelirliler, çiftçiler, esnaf, herkes ama herkes, enflasyon karsisinda inim inim inliyor. Artik bu ülkede sabit gelirli bir vatandasimizin bir araba bir ev alma hayali bile yok. Eskiden en azindan onun bir hayali vardi…Koskoca ülke Survivor setine döndü. Millet hayatta kalmak için çalisiyor su anda. Görüyorsunuz, her sey ates pahasi.

INANDIRICILIGI ARTSIN DIYE BUÇUGUNU DA EKLIYORLAR: Dün Rakamlari Ayarlama Enstitüsü TÜIK, geçen ayin enflasyon rakamini açikladi. Neymis, 12 aylik enflasyon neymis mayistan mayisa? Yüzde 73 buçuk. Herhalde inandiriciligi artsin diye buçugunu da ekliyorlar. Gerçek enflasyonun ne oldugunu, bizim esnafimiz, çiftçimiz, çarsiya pazara giden vatandasimiz bilmiyor mu? Siz kimi kandiriyorsunuz. Vatandas pazarda, markette, alisveriste gerçek enflasyonu görüyor, yasiyor. Siz ne açiklarsaniz açiklayin… Çikin dürüstçe bu ülkede enflasyonun kaça çiktigini açiklayin…

ÖYLE ANLASILIYOR KI, 84 MILYONLUK ÜLKEDE, SOKAKTAKI FIYATLARDAN HABERI OLMAYAN HERHALDE IKI KISI VAR: BIRI ERDOGAN DIGERI BAHÇELI: Öyle anlasiliyor ki, 84 milyonluk ülkede, sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan herhalde iki kisi var: Biri Erdogan digeri Bahçeli. TÜIK de onlara yaranmak için neredeyse birileriyle yarisa girmis durumda. TÜIK iktidarin talimatiyla enflasyonu düsük gösteriyorsa bilelim. Yok birilerine yaranmak için enflasyonu düsük göstermek gayretindeyse onu da bilelim.

FIYATLARI YAYINLAMAYINCA, MARKETTE VATANDAS FIYATLARI GÖRMEYECEK ZANNEDIYORLAR: Bir de bu ay ne yaptilar biliyor musunuz? TÜIK’in raporlarinda bazi ürünlerin fiyatlari yazardi. ‘Bu fiyatlara baktik, biz enflasyonu böyle hesap ettik’ diye. O fiyatlari da kaldirmislar bu ay. Fiyatlari yayinlamayinca, markette vatandas fiyatlari görmeyecek zannediyorlar.

84 MILYONUN GERI KALAN, 83 MILYON 999 BIN 998 KISI ENFLASYONUN NE OLDUGUNU BILIYOR. IKI KISI GÖRMEZDEN GELIYOR: 84 milyonun geri kalan, 83 milyon 999 bin 998 kisi enflasyonun ne oldugunu biliyor. Iki kisi görmezden geliyor. Akil alacak gibi degil. Gerçek enflasyonu herkes biliyor.

IKTIDAR ASGARI ÜCRETI, EMEKLI MAASINI, MEMUR MAASINI TÜIK’IN ENFLASYONU KADAR ARTTIRIRKEN UTANMADAN, ‘BIZ SIZE ENFLASYON KADAR ZAM VERIYORUZ’ DIYORLAR: ENAG diye bir kurulus var biliyorsunuz…Mayis ayi sonunda ENAG’in açikladigi enflasyon, yüzde 160. Ve iktidar asgari ücreti, emekli maasini, memur maasini TÜIK’in enflasyonu kadar arttirirken utanmadan, ‘biz size enflasyon kadar zam veriyoruz’ diyorlar. Sen hangi enflasyondan bahsediyorsun. Gel, su asgari ücretliye, emekliye gerçek enflasyon zammini ver, ‘yüzde 160’ diyor bak bagimsiz kurulus. Ondan sonra çik de ki ‘ben maaslari enflasyon oraninda arttiriyorum.’ Ayip ya.  Maaslari sadece enflasyon kadar artirdiginizda, bu milletin refahindan çaliyorsunuz.

SIKISINCA, PARA BASIYORLAR: ‘Disarida enflasyon var ne yapalim siz de katlanin’ diyor. Millet bu yüksek enflasyonun sorumlusunun kim oldugunu gayet iyi biliyor. Döviz kurunu patlatan sizsiniz. Enflasyonu ziplatan sizsiniz. Döviz kuru artinca, bu ülkede A’dan Z’ye her seye zam geldigi bu vatandas bilmiyor mu, anlamiyor mu zannediyorsunuz? Bir de ne yapmaya basladilar artik? Sikisinca, para basiyorlar…Kur Korumali Mevduat hesabi çikartilar degil mi? O farki nereden ödüyorlar zannediyorsunuz. Bütçede var mi? 2022 yilinin bütçesi yapilirken Kur Korumali Mevduat hesabi diye bir sey var miydi? Yok. Peki o farklari nereden ödüyorlar. Dönüyorlar, Merkez Bankasi’na para bastiriyorlar, oradan ödüyorlar. Onun için enflasyon yükseliyor.

‘ENFLASYON’ DEMEK, TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDASI OLAN, CEBINDE, EVINDE, BANKADA TÜRK LIRASI OLAN, TÜRK LIRASI MAAS ALAN HERKESTEN ÇALMAK DEMEKTIR: ‘Enflasyon’ demek, Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan, cebinde, evinde, bankada Türk lirasi olan, Türk lirasi maas alan herkesten çalmak demektir. Enflasyon, paranin erimesi demektir.

BUNLARIN BÜYÜME BÜYÜME DEDIKLERI, O BESTEPE’NIN ETRAFINDA DÖNÜP DOLASAN BAZI INSANLAR VAR YA ONLARIN CEPLERI BÜYÜYOR OLABILIR: Su anda ülkemizde artik ‘kronik yüksek enflasyon devri’ var. Ama bunlar yanlista israr ederse, yanlista inat ederse ülkemiz Allah korusun hiper enflasyon dönemine girer. Ve maalesef o tarafa dogru gidiyoruz su anda. Bu enflasyonun sonucu yoksulluktur, açliktir.  Bu enflasyonun sonucu; dün sokakta bir vatandasimizin söyledigi gibi ‘zam zam zam’ dir.  Ama Cumhurbaskani’na bakiyoruz; o zaten ayri bir alemde. ‘Bestepe Harikalar Diyari’ndan millete masal anlatiyor. ‘Bu ülkede açlik yok’ diyor. Neymis? Ekonomi, bu çeyrekte yüzde 7,3 büyümüsmüs…Bunlarin büyüme büyüme dedikleri, o Bestepe’nin etrafinda dönüp dolasan bazi insanlar var ya onlarin cepleri büyüyor olabilir. Onlarin cüzdanlari sisiyor olabilir. Onlarda etrafindakileri görünce milleti böyle zannediyor olabilirler.

DÖRT YILDIR NIYE FAIZI, ENFLASYONU DÜSÜREMEDIN: Enflasyonu düsüremeyecegini bu hükümetin artik biliyoruz. Dört yildir yapamiyor…Üstelik tam yetkili imza sahibi. Ben ‘elini tutan mi var’ diyorum. Dört yildir niye faizi, enflasyonu düsüremedin? Bugün de çikmis ne demis. Yine hayali düsmanlarla ugrasiyor. Sunu yaptirmayanlar da bunu yaptirmayanlar da…Birak bahaneyi. Sen bu ülkenin cumhurbaskanisin, üstelik de tek yetkilisin. Bahanelerin arkasina siginamazsin. Faizi de enflasyonu da düsürmek zorundasin. Çünkü, söz verdin. Seçimlere o sözü vererek girdin… Yok Türkiye ile ugrasan varmis, suymus buymus. Gidiyor 2013’e; kafaya bakin, Gezi olaylari sebebiyle bugünkü ekonomi bozuluyormus. 9 sene geçti.'


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °