Bahçeli: 'Teröriste terörist diyemeyenler bu vatanın, bu milletin gerçek evlatları olamazlar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Teröriste terörist diyemeyenler, bölücü terör örgütüyle arasına duvar öremeyenler siyasetçi olmadığı gibi bu vatanın, bu milletin gerçek evlatları da olamazlar. Terörist Demirtaş’a sahip çıkm

Güncel 4.06.2022 16:44:00 0
Bahçeli:

 

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Teröriste terörist diyemeyenler, bölücü terör örgütüyle arasina duvar öremeyenler siyasetçi olmadigi gibi bu vatanin, bu milletin gerçek evlatlari da olamazlar. Terörist Demirtas’a sahip çikmanin insani bir görev oldugunu açiklayan CHP Genel Baskani, Allah için bize söylesin, bu açiklamayi yapmak insanlik midir? Ihanete methiyeler düzmek serefli bir tavir midir? Bir teröriste adaletsizlik yapildigini söylemesi insanlik degerleriyle, hukuk ilkeleriyle nasil tevil, nasil tarif edilecektir” dedi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, MHP’nin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun egitim faaliyetlerini tamamlamasi dolayisiyla MHP Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu’nda düzenlenen 17. Dönem Sertifika Töreni’nde konustu. Bahçeli’nin konusmasindan öne çikanlar söyle:

'SUURSUZ BIR SIYASET ÇAMURLUKTUR, ÇIRKINLIKTIR VE ÇÜRÜMÜSLÜKTÜR: Basiret ile bekanin sinir hatlari pek çok yerde birbiriyle çakismaktadir. Basiretsiz siyasetçinin, basiretten mahrum bir siyasetin bozgunda fetih rüyasi görmesi, zillette gelecek hayali kurmasi çarpiklik oldugu kadar akil tutulmasi ve ahlaki tükenistir. Iradesini yabancilarin emanetine birakmis, istikbalini Türkiye düsmanlarinin eline ve emeline teslim etmis siyasi devsirmelerin kafa ve vicdan hürriyetleri de maalesef askiya alinmistir. Ikinci Abdülhamid döneminde, Maarif ve Ticaret Nazirligi görevlerini de deruhte eden Münif Pasa’nin dedigi gibi insanda hürriyet olmazsa sahsiyet de temeyyüz etmeyecektir. Türkiye’nin siyaset ve demokrasi hayatinin en ciddi sorunlarindan birisi muhalefetin sahsiyet ve basiret yoksunlugudur, mahut sorun günden güne yogunluk kazanmaktadir. Sahsiyet yoksa suur da yoktur. Suursuz bir siyaset çamurluktur, çirkinliktir ve çürümüslüktür, kendi kendini yiyip bitiren organizma neyse tek kelimeyle odur ve aynisidir.

SIYASET SUÇ VE SUÇLUNUN SIGINMA KAMPI SAYILAMAZ: Siyaset, suç ve suçlunun siginma kampi, barinma alani, saklanma ve palazlanma sahasi sayilamaz. Bu nedenle teröriste destek veren, terörün izinden giden, askerimize, polisimize, masum insanlarimiza saldiran ve kursun atanlarla can ciger kuzu sarmasi olan enigi cücügü kim varsa siyasetin degil bizatihi adaletin ve hukukun konusudur. Teröriste terörist diyemeyenler, bölücü terör örgütüyle arasina duvar öremeyenler siyasetçi olmadigi gibi bu vatanin, bu milletin gerçek evlatlari da olamazlar. Terörist Demirtas’a sahip çikmanin insani bir görev oldugunu açiklayan CHP Genel Baskani, Allah için bize söylesin, bu açiklamayi yapmak insanlik midir? Ihanete methiyeler düzmek serefli bir tavir midir? Bir teröriste adaletsizlik yapildigini söylemesi insanlik degerleriyle, hukuk ilkeleriyle nasil tevil, nasil tarif edilecektir?

YUNANISTAN BASBAKANI MIÇOTAKIS’IN, BODRUM AÇIKLARINDAKI ADALARA GELME KARARI ALENI BIR TAHRIKTIR: Bizim gücümüz milli birligimizin saglamligi kadardir. Dagilirsak, atalete düsersek, zaafa ugrarsak, birbirimizle ugrasirsak, birbirimizin kuyusunu kazarsak, birbirimizin yurdu olmak yerine uçurumu olursak ayakta kalamayiz, tarihsel varligimizi koruyamayiz. Görüyorsunuz etrafimiz fitne kusatmasi altindadir. Yunanistan Basbakani Miçotakis’in, Bodrum açiklarindaki adalara gelme karari aleni bir tahriktir, nitekim her ihtimali gündeme tasiyan bir provokasyondur. Bu sahsin Türkiye’yi, AB’ye ve ABD’ye sikayeti, NATO’ya da sikayet etme hazirligi karsimizdaki husumet cephesinin gün geçtikçe genisledigine isarettir. Müttefik zannettigimiz ülkelerin kahir ekseriyeti bölücü terör örgütüyle iç içedir, sarmas dolastir. Türkiye’nin var olus mücadelesi bir yandan terör örgütüyle, diger yandan emperyalizme piyonluk yapan Yunanistan vasitasiyla engellenmek istenmektedir. Bu vatan, bundan bin yil önce gerçek sahibini bulmustur. Aradan geçen on asir, bu cografyadan tarihe damgasini vurmus büyük bir milletin gücüne güç katmistir. Bu milletin adi Türk milletidir.”


Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °