TIR DORSESİNDE 81 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, polis ekiplerince durdurulan bir TIR'ın dorsesinde 81 kaçak göçmen yakalandı. TIR’ın Bulgaristan uyruklu şoförünün, Edirne’den aldığı kaçak göçmenleri Avrupa’ya götürmek yerine İstanbul’a getird

Güncel 3.06.2022 16:28:33 0
TIR DORSESİNDE 81 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Istanbul'un Esenyurt ilçesinde, polis ekiplerince durdurulan bir TIR'in dorsesinde 81 kaçak göçmen yakalandi. TIR’in Bulgaristan uyruklu soförünün, Edirne’den aldigi kaçak göçmenleri Avrupa’ya götürmek yerine Istanbul’a getirdigi anlasildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre; Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, dün Esenyurt ilçesinde, TEM Otoyolu üzerinde yabanci plakali bir TIR'i süphe üzerine durdurdu. Polis ekipleri TIR'in dorsesini kontrol ederken araç sürücüsü kaçmak istedi. TIR'i birakip kaçmaya çalisan Bulgaristan uyruklu P.Z.S. (61) adli sürücü yakalanarak gözaltina alindi. Dorse içerisinde yapilan kontrolde, 70'i Suriye, 10'u Irak ve biri Filistin uyruklu olmak üzere toplam 81 kaçak göçmen yakalandi.

Kaçak göçmenlerin Avrupa'ya geçmek üçere Edirne'ye gittikleri ve orada Bulgaristan uyruklu P.Z.S. adli TIR soförü ile kisi basina bin dolara anlastiklari, ancak TIR soförünün göçmenleri Avrupa’ya götürmek yerine Istanbul'a getirdigi ortaya çikti. Göçmen dolandiriciligi yaptigi tespit edilen sürücünün, siginmacilari Edirne'den TIR'a bindirdigi ve Istanbul'da ormanlik bir alanda birakmak için seyir halindeyken polis ekiplerince yakalandigi anlasildi.

Yakalanan TIR sürücüsü P.Z.S. hakkinda ‘6458 sayili Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanunu'na muhalefet’ suçundan 208 bin 494 lira idari para cezasi kesildigi ve ‘göçmen kaçakçiligi’ suçundan adli islem yapildigi belirtildi.

TIR’in dorsesinde yakalanan 81 göçmen hakkinda ise sinir disi islemleri baslatildigi bildirildi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °