GÖÇ İZLEME DERNEĞİ'NE OPERASYON: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) gibi kuruluşlardan sosyal göç hareketleri konusunda araştırma yapmak ve proje geliştirmek amacıyla sağladığı fonları, silahlı terör örgütü PKK’nın amaç ve hedefleri doğrultusunda kul

Güncel 3.06.2022 11:20:07 0
GÖÇ İZLEME DERNEĞİ

Avrupa Birligi (AB) ve Birlesmis Milletler (BM) gibi kuruluslardan sosyal göç hareketleri konusunda arastirma yapmak ve proje gelistirmek amaciyla sagladigi fonlari, silahli terör örgütü PKK’nin amaç ve hedefleri dogrultusunda kullandigi iddia edilen Göç Izleme Dernegi’ne (GÖÇIZDER) yönelik yapilan operasyonda 22 kisi gözaltina alindi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi'ndan alinan bilgiye göre, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafindan, Sirinevler’de faaliyet gösteren GÖÇIZDER isimli dernegin, AB ve BM gibi kuruluslardan sosyal göç hareketleri konusunda arastirma yapmak ve proje gelistirmek amaciyla saglanan fonlari, terör örgütü PKK’nin amaç ve hedefleri dogrultusunda kullandigi iddialarina yönelik sorusturma yürütüldü. 

FONLARIN, ÖRGÜTÜN AMAÇLARI DOGRULTUSUNDA KULLANILDIGI IDIA EDILDI

Yapilan sorusturmada, dernegin AB ve BM'den temin ettigi fonlari örgütün propagandasina dönüsen yayinlar hazirlamak ve seminerler düzenlemek seklinde örgütsel etkinliklerde kullanarak ve hileli/danisikli hukuk islemleri ile elde edilen kaynaklari örgütün amaç ve hedefleri dogrultusunda harcadiklari yönünde tespitler yapildigi belirtildi.

PARA AKTARIMLARI MASAK RAPORUNA YANSIDI

Mali Suçlari Arastirma Kurulu (MASAK) raporunda da özellikle 2015 yilinda yasanan Hendek olaylari sirasinda göç etmek zorunda kalan, yakini örgütün kirsal alanlarinda faaliyet gösteren veya Hendek olaylarinda öldürülen kisilerin ailelerine sistematik ve ayni oranda para aktarildiginin tespit edildigi kaydedildi. Öte yandan, teknik ve fiziki dinleme ve izleme ile açik kaynak arastirmalarindan elde dilen bilgiler dogrultusunda savcilikça 28 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

22 KISI GÖZALTINA ALINDI

Emniyet güçleri, bu karar dogrultusunda GÖÇIZDER’in Sirinevler’deki binasinda ve Istanbul disindaki 4 ilde 28 süphelinin adresinde arama yapti. Süphelilerden 22’si gözaltina alindi. 

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °