AYSU BANKOĞLU: 'BEYiN GÖÇÜNÜN SEBEBi BU HÜKÜMETiN ÖZGÜRLÜK KORKUSUDUR'

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Beyin göçünün sebebi bu hükümetin özgürlük korkusudur. Eğitimliye, sanatçıya, liyakatle gelen herkese duyduğu aşağılık kompleksidir. İnsanlara yalnızca oy potansiyeli olarak bakıp hayatların

Güncel 2.06.2022 21:44:00 0
AYSU BANKOĞLU:

CHP Bartin Milletvekili Aysu Bankoglu, “Beyin göçünün sebebi bu hükümetin özgürlük korkusudur. Egitimliye, sanatçiya, liyakatle gelen herkese duydugu asagilik kompleksidir. Insanlara yalnizca oy potansiyeli olarak bakip hayatlarina her türlü müdahaleyi yaparsaniz ötekilestirisi hatta burada terbiyemin müsaade etmeyecegi hakaret içerikli dil kullanirsaniz beyin göçünü durduramazsiniz” dedi.

CHP’nin; beyin göçüne yol açan nedenlerin tespit edilerek önlenmesi için gerekli politikalarin belirlenmesi amaciyla TBMM’de arastirma komisyonu kurulmasi amaciyla verdigi önergenin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüsülmesi yönündeki grup önerisi görüsüldü. Öneri, AKP ve MHP’lilerin oylariyla reddedildi.

Öneri lehinde konusan CHP Bartin Milletvekili Bankoglu, beyin göçünün telafisi çok zor olmasi sebebiyle herhangi bir siyasi mesele olmadigini belirtti. Bankoglu sunlari söyledi:

“Bilgisi olmayanin fikri de olmaz. Beyin göçüne iliskin TÜIK’in 3 senedir güncel verisi yok. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin beyin göçü arastirmasi da yok. Beyin göçü soruldugunda dalga geçer gibi 'göç degil gezmeye gidiyorlar' diyorsunuz. Dahasi diplomasi bile meçhul olan Cumhurbaskani çikmis 10 sene dirsek çürütmüs doktorlara ‘gitsinler’ diyor. Üstelik bunu diyen cumhurbaskaninin oglu da yurt disinda yasiyor. Siz kimin ülkesinden kimi kovuyorsunuz? Beyin göçünün sebebi hükümetin yönetemedigi ekonomi ve yozlastirdigi adalettir. Her seyi sadece kendine hak gördügü yolsuz ve liyakatsiz sistemdir. Onun nobranligi, umursamazligi ve kendinden olmayan herkese, her seye karsi olan düsmanligidir. Beyin göçünün sebebi bu hükümetin özgürlük korkusudur. Egitimliye, kentliye, sanatçiya, liyakatle gelen herkese duydugu asagilik kompleksidir.'

Üniversite mezunlarinin is bulamamasinin onlarin degil hükümetin ayibi oldugunu belirten Bankoglu, 'Insanlara yalnizca oy potansiyeli diye bakip hayatlarina her türlü müdahaleyi yaparsaniz, ötekilestirisi, hatta burada terbiyemin müsaade etmeyecegi hakaret içerikli dil kullanirsaniz beyin göçünü durduramazsiniz. Türkiye’de kimse hayal kuramiyorsa herkes kaçmanin yolunu ariyorsa bunun sebebi sizsiniz' diye konustu. 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °